10 LEKRE KJOLER TIL BRYLLUPSFESTEN

//Annonselenker: Bubbleroom

Hei igjen, fininger ♥

Etter flere spørsmål fra dere når det gjelder hva man kan og bør ta på seg i bryllup, tenkte jeg å dele noen tips. Vi går jo inn i høysesongen for giftemål og bryllupsfester, og da er det alltid étt spørsmål som går igjen; «hva skal jeg som gjest være iført» ?

Vi skal i bryllup om bare to uker, og antrekket er fortsatt ikke på plass. Vel, jeg har jo bunaden – som er det vakreste plagget jeg har, og som kan bæres uansett kleskode. Det er jo også et herlig plagg å bruke om været er litt guffent, så jeg får ta den endelige avgjørelsen når den store dagen nærmer seg.

Det viktigste er at man kler seg etter kleskoden, (jeg lister like så greit opp alle de ulike kleskodene i bunnen av innlegget), at man føler seg vel, og at man styrer unna lårkorte kjoler, altfor dype utringinger, og farger som hvitt, knallrødt og sort. Sort er vel i grunn en farge flere og flere tillater, men hvis det er mulig å styre unna, synes jeg at man skal gjøre nettopp det. For et par år siden var jeg i bryllup, hvor en av jentene hadde tatt på seg en hvit kjole som lignet en brudekjole på en prikk. Helt krise! Det så bare så dumt ut når hun var i nærheten av bruden, og er det én person som har enerett på en hvit kjole, så er det nettopp bruden. ALDRI velg en hvit kjole. Punktum.

Under her har jeg funnet frem 10 nydelige kjoler innenfor de ulike kategoriene, som passer perfekt til bryllupsfesten, men som nevnt – har du bunad? Bruk den gjerne!

Tenk også på miljøet… Har du noen fine kjoler eller skjørt hengende i garderoben, som kan brukes i stedet for å shoppe nytt? Fantastisk! Det er også flere steder som driver med utleie av kjoler, som f.eks. FJONG her i Oslo. Her kan du leie en rålekker kjole for en 500-lapp, og gjengen på FJONG kan sende kjole(r) til deg om du bor langt unna. Genialt! Jeg skal i hvert fall ta turen til deres showroom for å se hva de har på lur.

Om du ikke har verken bunad eller noen kjoler hengende, og heller ikke finner noen fine kjoler til utlån, kan kanskje en av disse 10 kjolene være noe for deg?

1. Kjole fra Y.A.S HER 2. Wrap dress fra Y.A.S HER 3. Kjole fra Vero Moda HER 4. Kjole fra Chiara Forthi HER 5. Multi tie-kjole fra Goddiva HER 6. Kjole fra Chiara Forthi HER 7. Kimono-kjole fra Dry Lake HER 8. Kjole fra Chiara Forthi HER 9. Kjole fra Dry Lake HER 10. Kjole fra Goddiva HER


KLESKODER

Mørk dress:  Er først og fremst en utfordring for kvinnene. Det sier seg selv hva mannen skal bære, men kvinnene må ofte tenke seg om to ganger. Her skal det være stilfullt og formelt, samtidig som det ikke skal bikke over til stivpyntet. Knelange selskapskjoler passer perfekt til «mørk dress». Og her er det mye å velge i. De fleste foretrekker nok kort erm til mørk dress, men lang erm er også greit. Styr unna de aller lengste, fotside kjolene, eller de såkalt aftenskjolene. Da beveger man seg over i dresskodene «smoking» og «galla».

En pen drakt med skjørt eller bukse kan også brukes til «mørk dress».  Men om kan skal bruke en drakt, bør passe på at antrekket ikke blir for «kontor-aktig». Velg et pent materiale, og gjerne litt farger, og en del lekkert tilbehør.

Smoking: Når dresskoden er «smoking», så er det stilfult som gjelder. Aller helst bør kvinnene velge en lang festkjole. En selskapskjole kan være grei å bruke hvis tilstelningen finner sted på dagtid, men etter kl 18 er det etter boken en lang festkjole som gjelder. Ikke spar på tilbehøret når kleskoden er «smoking» . Da er det bare til å pøse på med lekre smykker – gjerne mormors diamantring, eller mammas flotte gullkjede. Om du ikke har ekte vare, er det selvsagt innafor å velge noe rimeligere, men som samtidig gir antrekket det lille ekstra.

Dress: Her står man nokså fritt, men de fleste velger nok kjole. Om du vil gå i kjole, så velg en knelang selskapskjole. Ellers kan en pen drakt med bukse eller skjørt gjerne brukes. Skjørelengden kan være kort, men IKKE lårkort. Her kan du og din +1 gjerne matche antrekkene, ved at f.eks. farge på slips er den samme som fargen på kjolen. Bruk gjerne fint tilbehør, men la de dyreste diamantene ligge igjen hjemme.

Pent: Knekort selskapskjole er et sikkerstikk. Her treffer man garantert på antrekket, samtidig som man er sikret at man ikke stiller opp «overdressed» . Buksedrakt eller drakt med skjørt går i de fleste tilfeller også, men da bør drakten være pyntet (fint materiale og fint snitt).

(Kilde: Dresskoder.no)

Sånn… Nå håper jeg dere er mer «rustet» til sommerens bryllupsfest! Det er jo så stas med bryllup, men alltid litt tricky å velge riktig antrekk. Vi merket spesielt hvor utfordrende det ble da vi skulle i bryllup i vinter, da gradestokken viste 13 kalde. Da kom bunaden godt med, haha. Hvordan er det med dere? Blir det noen bryllupsfester på dere i år?

Suss og klem ♥