Annonse

10 MÅL FOR 2018!

Tenk at vi allerede er elleve dager ut i 2018. Var det ikke nettopp nyttårsaften, hah? Jeg regner med at de fleste av dere har kommet godt i gang med det nye året, og jeg håper 2018 behandler dere bra så langt ♥

Jeg tenkte det var på tide med et obligatorisk nytt-år-nye-muligheter-innlegg, hvor jeg lister opp noen mål for det nye året. Jeg har aldri vært særlig opptatt av nyttårsforsetter, men som nevnt er det å sette seg mål for tiden fremover både viktig og motiverende. Det er rett og slett umulig å gjøre en god jobb – eller å klare å gjennomføre noe som helst – om man ikke har en plan eller kortsiktige og langsiktige mål. For hva motiverer  arbeidsinnsatsen da, egentlig? Luft og svada? Nei, det er uten tvil viktig å se litt lenger fremover enn morgendagen, og for meg er det spesielt viktig å vite hva som skal til – og hva som må gjøres – for at jeg skal nå et mål, eller å få en drøm oppfylt. Ingenting kommer verken gratis eller av seg selv her i livet… Kanskje for noen, men ikke for oss vanlige dødelige!

Jeg må også bare tipse om livets sjokolade! Altså, denne her fra Berit Nordstrand er så latterlig god, og selvfølgelig vegansk. Heldige meg fikk en hel pakke av disse sjokoladene av en herlig bloggleser og tidligere kunde, på boklanseringen min. I går røk den aller siste sjokoladeplaten, så nå må jeg gå til innkjøp av en ny ladning. Disse her MÅ jeg nemlig ha i kjøleskapet, haha.

Alright… Fra sjokolade til mine mål for 2018! Jeg har laget en liten liste som jeg har lyst til å dele med dere!

SMS: Svare kjappere på SMS, og svare i det hele tatt. Jeg har dessverre en stor uvane som innebærer at jeg utsetter ting til senere eller til i morgen, og her er det mange SMS’er som aldri eller sjelden blir besvart. Jeg vet jo hvor kjipt det er å ikke få svar på en melding, og skal gjøre det jeg kan for å ikke være en av dem jeg selv blir litt oppgitt over.

Utsettelser: Utsett ikke til i morgen, det du kan gjøre i dag. Ref. punktet over, er dette noe jeg er helt nødt til å bli flinkere til. Jeg er en skippertaksperson som jobber godt under press og stress, men en slik måte å jobbe på er langt ifra optimal.

Telefon: Ta telefonen når den ringer – uansett. Min telefon er stort sett alltid på lydløs, og jeg hater å snakke i den. Jeg tar den sjelden når den ringer – om jeg i det hele tatt registrerer det – og dette er ikke bra eller profesjonelt for verken meg eller samarbeidspartnere. For alt jeg vet kan store muligheter ha gått tapt bare fordi jeg ikke har tatt telefonen, og det skal det nå bli en slutt på.

Bryllupsplanlegging: Herregud! Vi gifter oss til neste år, og det betyr at vi snart må komme i gang med planleggingen. Dette er nok ett av de punktene jeg gleder meg aller mest til – dette er jo helt nytt for meg, og noe jeg aldri har gjort før. Jeg ser virkelig frem til å komme i gang for fullt, og ikke minst til å ta dere med på denne spennende reisen!

Post/regninger: Betale regninger med det samme de dumper ned i postkassen – IKKE vente til i morgen! Da går regningen som regel rett i glemmeboken, og før jeg vet ordet av det kommer inkassoen snikende. Vi har nå innført et nytt system her i heimen som jeg tror vil fungere bedre. Dette går ut på at Dennis har ansvar for å hente post hver eneste dag, og legge brevene i «postkurven» som jeg nå har hengt opp i gangen. Denne kurven er umulig å unngå hver gang jeg skal gå fra første til andre etasje (som er ganske ofte), og jeg vil da få en påminnelse hver eneste gang jeg går forbi kurven, at det her ligger regninger som MÅ betales!

• Spare mer: Etter at drømmen om klesmerket og butikken min gikk i grus, har jeg fått mye bedre økonomi. Mesteparten av det jeg tjente gikk rett til bedriften, og jeg har dessverre tapt mye på å følge akkurat denne drømmen her. Men men, jeg er en gigantisk erfaring rikere, og får nå muligheten til å sette av mer cash til sparing og pensjon.

Være mer tilstede: Jeg blir i perioder ekstremt lite flink til å komme meg ut av hus – jeg gror rett og slett fast i sofaen, og jo mer tid man tilbringer i den, dess vanskeligere blir det å komme seg ut. Og når man bare sitter hjemme, blir det lite samvær med de som betyr aller mest – nemlig venner og familie. Jeg skal bli mye flinkere til å invitere, og ta initiativ til å møtes ute. Det er så viktig å være tilstede for dem man er glad i, og jeg begynner allerede på lørdag. Da inviterer jeg til tapaskveld her i cribben, og jeg gleder meg sååå til en real jentekveld!

Bidra mer – hjelpe mer: Jeg har en jobb som gjør meg ekstremt fleksibel, og som betyr at jeg kan bidra enda mer der det trengs. I fjor fikk jeg ikke muligheten til å reise tilbake til Hellas for å hjelpe mennesker på flukt, og det gjør meg rett og slett trist. Å hjelpe flyktninger har for meg blitt et slags kall her i livet, og jeg har allerede lagt inn to Hellas-turer i 2018-kalenderen. Mitt største og viktigste mål for året, er å gjennomføre disse turene som planlagt!

Kildesortere: Vi sorterer selvfølgelig papir/papp og flasker fra restavfallet, men utover det har vi vært lite flinke til å gå grundigere til verks. Nå skal jeg rydde opp under vasken, og få inn fem ulike kasser til papir/papp, matavfall, plast, metall og glass. Dette blir bra!

Inspirere mer: Min viktigste jobb er å ta rollen som forbilde på alvor, og å fortsette å inspirere dere lesere hver eneste dag. Denne bloggen skal aldri få noen av dere til å føle dere dårlig, eller at dere ikke er bra nok. Jeg skal inspirere leseren til å elske seg selv. Jeg skal inspirere leseren til å ville engasjere seg mer, og rett og slett motivere og glede dere hver eneste dag, og by på variert innhold. Jeg lover å gjøre så godt jeg bare kan for å nå dette målet!

Nå blir det frokost her i heimen, og om et par timer skal jeg innom Stine og Jaxon for skravling, kos og kaffe. Punkt nummer 7 tas virkelig på alvor, for å si det sånn, hehe ♥

Hva er deres mål for det nye året?

Annonse