Annonse

10 PÅ TOPP I PÅSKEN

Happy Friyay, darlings ♥

Tenk det – nå er det heeeelg, og påsken lusker like rundt hjørnet. Det er nok mange som tar påskeferie i dag, og stikker til fjells. Akkurat det høres ikke helt dumt ut, og Dennis og jeg tar også to dager på påskefjellet fra søndag til tirsdag.

Min far har nemlig hytte i Ål, så her skal vi hygge et par dager før vi stikker tilbake til hovedstaden. Kanskje vi også klarer å få tid til en liten tur til Stavanger?

IMG_4292

IMG_4285

Jeg har tatt frem den skjønne påskepynten fra i fjor, og tenkte å prøve å bruke dagen og morgendagen på å shine hele cribben, og gå i gang med litt pynting.

Noen fargerike påskekyllinger her og der er ikke feil, eller hva? Jeg tenkte også at det kunne være hyggelig å komme med 10 deilige forslag til hva man kan finne på i påskeferien, da jeg har fått en del spørsmål om hva man kan gjøre for å få det litt ekstra hyggelig – både på fjellet og i byen.

IMG_4282

IMG_4283

UTEPILS

Om solen titter frem, kan det være like deilig med by-påske som med påske på fjellet. Det er så avslappende og rolig, lite kjas og mas, og siden mange reiser bort, blir byen en arena for avslapping. Gå noen turer mellom fine bygninger, med solbriller på nesen og en kaffe i hånden. Sett deg ned på café i solsteiken, og nyt en iskald utepils. Få ting slår årets første utepils.

LANGRENNSKI

Det er en soleklar selvfølge at langrennski inkluderes på listen. Man må ikke nødvendigvis fra til fjells for å kunne gå på ski, og her i Oslo har man fantastiske muligheter bare en halvtime unna sentrum. Ta med deg en venn, pakk med deg en sekk med masse godt, og ta en pause i solen etter noen kilometer på bortoverski.

FJELLET

Herregud så mye jentene og jeg har kost oss på fjellet, i påskeferiene opp igjennom årene. Noen runder på brett, etterfulgt av utendørs, ellevill afterski er virkelig noe som slår enhver fest langt ned i støvlene. Hemsedal er perfekt i påsken for den yngre garde, og er du singel er du garantert klinings, haha. Slipp alle hemninger løs, og kos deg gløgg!

RYDDE

Noe som ikke er like gøy som å drikke seg tipsy på afterski, er å rydde. MEN, påskeferien er faktisk en gylden mulighet til å virkelig få orden i heimen. Bruk dagene godt, og jobb deg gjennom rom for rom. Gå gjennom skuffer og skap, samt hele garderoben. Er det noe du ikke trenger? Pakk det bort i søppelsekker, og gi det bort til noen som kan ha større glede av det enn deg.

BRETTSPILL

Påske = spillkos. Er det ikke vel? Tørk støvet av gode gamle brettspill, sett på litt behagelig musikk, og spill i vei mens du nyter noe godt i glasset, og noe godt i skålen. Å sitte å spille brettspill med kjæresten, kan være ganske så romantisk. Spill til langt på natt, før dere kryper under dynen.

BIDRA DER DET TRENGS

Påsken er også en gylden mulighet til å bidra der det trengs. Det er nok av mennesker som ikke har det bra, som f.eks. mennesker på flukt. Bruk påskeferien til å hjelpe til på ulike asylmottak – bruk tiden på å prate med dem og være et medmenneske. Engasjer naboer og venner til å rydde frem klær og leker som ikke lenger brukes, og ta dette med til dem som ikke har noe som helst. Om du skulle ha mulighet til å hjelpe flykninger andre steder enn i Norge, kan du f.eks. ta kontakt med Dråpen i Havet, og høre hvor og hvordan du kan bidra.

GAMING

Lås deg inne i hele ferien, kjøp inn masse god mat og store mengder påskesnop, sett deg godt til rette i såffan, og bruk påsken på gaming. Det er så deilig å tillate seg selv å sitte i timesvis bak dataskjermen eller med diverse spillkonsoller, så spill deg ihjel med GOD samvittighet. Jeg skal i hvert fall bygge et par hus i The Sims, haha!

SERIER

Begynn på en ny serie… Kanskje til og med en real krim? Det passer jo perfekt i påsken, og kos deg med en haug av episoder på rad, mens du ligger innpakket i et mykt pledd. Bestill mat levert på døren, for å virkelig føle på det å ha ferie, og ikke gjøre noe som helst. Deilig!

GRØNN GLEDE

Har du en liten uteplass, kan påsken være en perfekt anledning til å rydde opp etter en lang vinter, og til å ønske våren velkommen. Ta en tur på Plantasjen, kjøp inn en haug av friske planter og blomster, og gjør det fint utendørs. Det er så herlig å bli møtt av freshe blomster når man kommer hjem, og i tillegg blir det litt ekstra hyggelig for naboene å gå forbi.

FORANDRING FRYDER

Kanskje du har sett deg litt lei på hvordan det ser ut hjemme? Bruk påsken til å male en eller flere vegger i en fresh farge, for å få litt variasjon i heimen. En real ommøblering kan også være litt moro, og noe som bidrar til en herlig forandring.

IMG_4291

IMG_4289

IMG_4286

IMG_4287

Så…

Hva skal dere bruke påsken til da, fininger? Har dere noe spennende på planen?

Sees om ikke lenge ♥

Annonse