7 TING DU MÅ GJØRE I OSLO I JULEN

Hvor typisk er det ikke at solen kom tilbake til Albir akkurat i dag, når vi setter kursen mot flyplassen om bare noen timer? Dette er vår flax i et nøtteskall, men som nevn både en og to og tre ganger nå – herregud som jeg gleder meg til å ta fatt på julen. Albir forsvinner jo ikke, og jeg gleder meg til mange soldager her i 2019.

Det er mange som har spurt meg om hva man bør få med seg i Oslo nå i julen, så i dag tenkte jeg å bjuda på en liten oversikt over dere ikke bør gå glipp av. Julen i hovedstaden er magisk – i hvert fall når gradestokken kryper ned under null.

Jul i Vinterland: Ingen jul uten Jul i Vinterland. Alle de koselige bodene som står oppstilt på rad og rekke gir tilsvarende stemning som på julemarked i Tallin, Praha eller Budapest. Plutselig føler man at man ikke lenger er i Oslo. I bodene selges alt fra brente mandler og julepynt, til julegløgg og julebakst, og om man er litt sporty, kan man ta seg noen runder på skøytebanen. I Pariserhjulet får du nydelig utsikt over hele hovedstaden, og hvis du blir kald, kan du varme deg i Nissens gløgghus, eller foran bålet med noe godt i koppen. Max kos – max julestemning.

Adresse: Spikersuppa
Åpningstider: Hver dag fra klokken 10-20, frem til fem til 30. desember

Prindsen Julemarked: Åh, Prindsen hage – byens desidert koseligste bakgård. Husker dere hvor mye tid vi tilbragte her i sommer? Food Trucks, en haug av gode ølsorter, jenga, hengekøyer og solstoler er nå byttet ut med et nordisk vinterland, lavvoer og gløgg – gjett om vi gleder oss. Her kan du få fatt i vintage og second hand, kunst og litteratur, i tillegg til å få den deilige julefølelsen.

Adresse: Storgata 36
Åpningstider: Hver lørdag og søndag i desember fra kl. 12-17.

Julemarked i Botanisk hage:

Retro/Vintage/Antikk julemarked: Oslo Brukthandelforening inviterer (I MORGEN 25. NOVEMBER)  til sitt tradisjonelle julemarked, med salg av retro, vintage, antikk samlerskatter av julepynt, møbler, lamper, keramikk, porselen, lamper, klær og mye mye mer. Her kan man definitivt gjøre en god julehandel som gagner både lommebok og miljø.

Adresse: Schweigaards gate 34c

Julemarked på Blå: Herlige Blå – et av de mest sjarmerende stedene i hele Oslo. Her blir det tradisjonelle søndagsmarkedet byttet ut med julemarked, og man kan altså hver eneste søndag frem til jul tusle rundt her blant alle fargene, og handle håndlagede gaver til jul, fra lokale designere og håndverkere. Absolutt verdt å få med seg!

Adresse: Brenneriveien 9
Åpningstider: Søndager fra klokken 12-17.

Jul på Akershus festning: Hele festningen julepyntes, og her ønskes man velkommen til en god, gammeldags førjulsstemning i eventyrlige omgivelser. Kan det tenkes at man kan få litt assosiasjoner til Tre nøtter til Askepott, mon tro? Hmmm! Dette høres uten tvil herlig ut, og arrangementet går av stabelen 1-2. desember. Her kan man ta turen innom pepperkakeverkstedet, lære å bli festningsnisse, eller dra på julegudstjeneste. Klokken 16.00 den 1. desember tennes julegranen, så dette kan bli skikkelig koselig. Kle deg godt og nyt en ettermiddag i juleland.

Adresse: Akershus Festning
Åpningstider: Lørdag 1. – søndag 2. desember fra klokken 11-16.

Julegateåpning på Grünerløkka: Endelig får Markveien koselig julebelysning, noe som har vært etterlengtet i 23 år. Butikkene over hele Løkka er julepyntet og byr på gløgg, pepperkaker og julestemning. Dette skal feires den 1. desember – gatens flotteste juleutstilling skal kåres, og musikkorpset spiller herlig julemusikk. Etter julegateåpningen er det julegrantenning kl. 17 i Birkelunden med musikk, servering og noe godt til barna. Ta med små og store, og få en smak av god, gammeldags julesteming på trivelige Grünerløkka!

Adresse: Markveien, Grünerløkka
Åpningstider: Lørdag 1. desember fra klokken 16-18.

Julekonserter: Ingen jul uten julekonserter uansett hvor man befinner seg! Hvert år drar vi jentene på Kurt Nilsen i Spektrum, og her er man garantert både julestemning og gåsehud. Det er heldigvis mange råflinke artister som inviterer til julekonserter i julen, og her er noen gode forslag:

• Christel Alsos Jul – Oslo Konserthus, 28. november
• Kampenjazz julekonsert – Cafeteatret, 2. desember
• Nidarosdomens guttekor og Arve Tellefsen – Dronning Sonja KunstSall, 4. desember
• Nordisk Jul – Sofienberg Kirke, 5. desember
• Stille natt – Frogner Kirke, 8. desember
• Maria Mena – Oslo Konserthus, 10. desember
• Kurt Nilsen – Spektrum, 13. desember
• Sølvguttenes julekonsert – Oslo Domkirke, 15. desember
• Oslo Gospel Choir – Oslo Konserthus, 22. desember

Håper du fikk litt inspirasjon til hva du kan fylle kalenderen din med nå i julen ♥ jeg vet i hvert fall hva jeg skal gjøre i desember, og gjett om jeg gleder meg! Dette skal bli den beste julen ever!

Nyt lørdagen, fininger ♥