10 TING JEG VIL GJØRE FØR FØDSEL

Snart er det vår, og snart er lille kompis her. Hvor ble tiden av, liksom!? I det ene øyeblikket føler jeg at jeg har vært gravid i 100 år, mens jeg i det neste føler at jeg ikke har båret rundt på dette lille vesenet lenger enn en måned. Max! Og nå er han her snart! Det er jo spinnvilt hele opplegget, haha.

Jeg hadde egentlig tenkt å lage en liten liste over oppnåelige ting jeg ønsker å gjøre nå i februar, men så kom jeg plutselig på at februar snart er over. Derfor blir dette heller en liten liste over ting jeg vil gjøre før fødsel – sånn siden den ikke er så fryktelig langt unna. Det er jo så fint å ha en liten plan – i hvert fall nå når vi sakte men sikkert nærmer oss vår! Jeg elsker at vinteren er på hell – for det er den, faktisk!

1. Besøke svigers i Stavanger, besteforeldrene og tanten til Dennis i Fevik, og Belinda i Kristiansand! Vi må bli flinkere til å ta noen turer til Stavanger, og det hadde vært så hyggelig å se dem før mini melder sin ankomst. Dessuten er jo Stavanger en herlig by som alltid gir meg så mye glede og inspirasjon, så kanskje vi skal ta en liten road trip til Siddisbyen, med stopp og overnatting i Kristiansand? Det hadde vært så koselig!

2. Ta en tur til frisøren – det gjelder både Dennis og meg. Vi har ikke vært hos frisøren siden i fjor sommer, og det hadde ikke vært helt feil å friske opp i slitte tupper. Dennis er også keen på å klippe av noen solide centimeter, og det tror jeg kan bli ganske fint. Ikke helt kort, altså, men litt kortere… Han er jo så flott med litt lengde på håret!

3. Jeg har en haug av halvferdige spillelister på Spotify som trenger en gjennomgang, og nå er det virkelig på høy tid med en real opprydding. Jeg trenger noen gode lister til ulike formål, som f.eks. rydding, avslapping og bakgrunnsmusikk til middagen!

4. Bake rundstykker og boller, og fylle opp fryseren. Jeg har skikkelig bakedilla om dagen, og det har jeg planer om å utnytte! Før jeg vet ordet av det, har jeg nok ikke tid til å bake, så nå skal jeg bruke tiden fremover til å fylle opp fryseren. Det er jo så digg å ha boller og annen bakst på lur, eller hva? Funfact: Jeg elsket å gnage på frosne boller i barndommen, haha. Var det flere som syntes dette var digg?

5. Kjøpe ny telefon eller skifte skjerm. Det er helt krise at jeg har gått rundt med knust skjerm i over et halvt år, men jeg blir så gjerrig når det kommer til sånt, haha. Hele skjermen er ødelagt og må skiftes, og da tenker jeg liksom at det er så unødvendig å bruke 3000 på ny skjerm, i stedet for å kjøpe ny telefon. Jeg vurderer også å ta farvel med iPhone – jeg er så lei! Er det noen som har noe god erfaring med Huawei, f.eks? Den skal jo ha et helt vanvittig bra kamera!

6. Få inn en elektriker som kan gå over stikkontakter som ikke sitter skikkelig i veggen, samt legge opp flere av dem. Vi har ikke et eneste uttak oppe i gangen, som er veldig upraktisk. I tillegg trenger jeg eksperthjelp til å henge opp en lampe som krever elektrisk montering, og der skal man ikke som uerfaren prøve seg, har jeg hørt!

7. Bytte ut putetrekkene i sofaen og bildene på veggen! Det er så lite som skal til for å skape en litt annen stemning og et nytt uttrykk, og nå som vi går mot lysere tider, passer det perfekt å få inn litt flere freshe farger. Jeg tenker også at det ville vært råfint med et skikkelig fargerikt teppe på gulvet, og har allerede sett meg ut et par favoritter nett. Vi får se hva det blir til!

8. Jeg har så lyst til å gå på kino og se noen skikkelige bra filmer. Det blir vel ikke akkurat tid til så mange kinobesøk når minien kommer, så jeg skal sørge for å få en god kino-dose før termin! Det er jo så digg å sitte der i de superkomfy setene, og hygge med en bra film og en haug av popcorn!

9. Flere av dere har nok fått med seg at det har begynt å bli litt drama her ute i hagen. De små fuglene som har spist og hygget her siden lenge før jul, har nå blitt truet av både katter og hauk, og den hyggelige matstasjonen har nå blitt en arena for fugledrap og drama. Jeg blir jo så lei meg, så nå skal jeg sette i gang tiltak for å skremme bort de skumle dyrene, og skape en trygg sone for de skjønne små. Takk for mange gode tips i innboksen på Instagram, forresten!

10. Jeg har heldigvis klart meg ganske så bra uten kaffe i svangerskapet, på tross av at jeg har vært vant til flere kopper om dagen. Jeg savner likevel noe varmt og digg i koppen på kveldstid, og har nå et ønske om å finne en skikkelig digg te som man kan drikke selv om man er preggo. Herregud så mye greier man liksom ikke skap få i seg!? Blir helt svett, jeg, men tenker også «alt med måte» … Har dere noen gode forslag til en deilig te jeg kan kose meg med?

Nå skal jeg begynne på middagen, og deretter fortsette denne såkalte redebyggingen, haha. Jeg har fått ånden over meg, og gleder meg max til å rydde i skuffene i andre etasje!

Har dere en fin kveld, skjønne venner? ♥