10 TING JEG VIL GJØRE I MARS

Jeg elsker tanken på at vi har entret årets første vårmåned… Snart er det ikke en eneste snøflekk igjen, og jeg lengter etter tørr asfalt, grønne blader på trærne – og etterhvert – duften av nyklippet gress. Åh! Det finnes ikke noe bedre ♥

Jeg har jo fra tid til annen listet opp diverse ting jeg ønsker å gjøre når vi entrer en ny måned, og kanskje jeg skal gjøre dette til en fast spalte? Er det stemning for dette? I så fall ser jeg frem til å fylle opp en ny kategori her på bloggen, med herlige, motiverende lister, som inneholder ting og gjøremål som faktisk er oppnåelige. Dette er rett og slett bare en liten motivasjonsboost i starten av en ny måned. Kanskje du skal gjøre det samme?

1. Et av mine store mål for mars, er å bli flinkere til å planlegge måltider. Jeg skal sette opp en skikkelig matplan, og handle én gang i uken i stedet for å gå på butikken hver gang vi tenger noe, noe som kan ende opp med å bli ganske ofte. Dette vil resultere i penger spart og mindre matsvinn, noe som er helt supert!

2. Apropos sparing! Jeg har aldri vært særlig flink til å spare, men etter at jeg lastet ned diverse spare-apper, og at jeg i tillegg har begynt med morsom sparing i DNB, kjenner jeg på en økt motivasjon til å fortsette. Nå sparer jeg hver gang jeg bruker kortet, og har faktisk gjort det slik at jeg runder opp til nærmeste 100-lapp hver gang jeg betaler med bankkort. Det vil altså si at hvis jeg kjøper noe så lite som en kjærlighet på pinne til 5 kroner, sparer jeg hele 95 kroner. Og det gøyeste er jo å se hvor mye penger som faktisk samler seg opp på sparekontoen i løpet av kort tid. Dette er gøy!

3. I fjor var det langt kaldere enn i år, og årets første utepils ble inntatt 30. mars. I år er det varmere, så vi skal ikke se bort i fra at det blir tid for årets første (alkoholfrie i mitt tilfelle) utepils allerede neste gang solen skinner. Det er definitivt et sikkert vårtegn – en iskald øl i solveggen utendørs. Hurra!

4. Etter at jeg ommøblerte hele stuen, må jeg henge bildene litt annerledes. Nå er det bare kaos, så det skal bli kjekt å skape en flott og mer harmonisk bildevegg. Kanskje med noen helt nye posters i rammene? Jeg ser for meg en vegg med både bilder, vegghengte planter og andre lekre detaljer, så vi får se hvordan resultatet blir. Jeg går for gull!

5. Vår betyr nye planter utendørs. Det kan fortsatt komme nattefrost, og jeg har av erfaring skjønt at man må være litt tålmodig når det kommer til planter som ikke tåler kuldegrader. Man blir jo så ivrig etter å få plantet de mest fargerike herligheter utendørs, men i år skal jeg vente med de skjøre plantene til vi kommer ut i april. Likevel skal vi gjøre hagen klar – høytrykkspyle både tiki-bar og brostein, kaste gammelt ræl og visne planter.

6. Solfylte dager betyr ekstra skitne vinduer. Jeg må nok bare innse at jeg har vært latterlig dårlig på å vaske vinduer, og føler nå at mars måned er tiden for å gjøre vinduene gullende rene. Det hadde jo vært hyggelig å faktisk kunne titte ut av vinduet uten at skitten blokkerer utsikten, haha.

7. Når man ser at jackpotten i Lotto strekker seg til langt over 20 millioner kroner, kan jeg ikke fatte og begripe hvorfor jeg ikke tipper lotto. Kanskje det er på tide å fylle ut en lottokupong som man kan spille på hver lørdag fremover? Tipper man ikke, vinner man jo heller ikke!

8. Jeg har så lyst til å dra på hyttetur med en gjeng fine folk, lage god mat, finne roen, og hygge med gode samtaler, spill og god mat. Det hadde vært ekstra hyggelig å få det til før babyen kommer – bare sånn for en «siste» helg meg gjengen før livet blir snudd på hodet!

9. Jeg skal sørge for at jeg alltid har friske, fine blomster på spisebordet. Dette skaper en skikkelig god følelse og en deilig stemning i hjemmet. Og siden vi har så mange herlige steder rundt om kring på Løkka som selger de vakreste blomster, er det ingen grunn for å ikke unne seg en liten bukett hver uke. Er det dette man kan kalle hverdagsluksus?

10. Jeg er så giret på å reise, men siden det er helt umulig akkurat nå, har jeg lyst til å begynne å planlegge sommerferien allerede nå. Det er ikke feil å drømme seg bort til langstrakte strender, palmesus og flip flops på føttene, og siden vi i år er tre på tur, er det kanskje ikke så dumt å starte planleggingen tidlig?

Hva er deres ønsker og mål for mars?

Klem i fleng