Annonse

11 TING DU KOMMER TIL Å ANGRE PÅ

Tidligere i dag satt jeg og bladde gjennom arkivet mitt, og kom over et innlegg jeg rett og slett blir nødt til å dele på nytt. Budskapet er så viktig – livet raser jo forbi i rekordfart, og da gjelder det å stoppe opp og tenke over hva du faktisk ønsker å få ut av de årene du tilbringer på denne kloden. Livet har jo ingen garanti – vi aner ikke hvor lenge vi kommer til å leve – men er det noe som er sikkert som banken, så er det at man bør gjøre livet til et så godt og innholdsrikt liv som mulig. Et liv som gjør deg lykkelig og glad, men som også innebærer valg som vil gagne de kommende generasjoner.

1. Å ikke reise da du hadde sjansen: «Travel; The only thing you buy that makes you richer» . Det blir litt vanskeligere å oppleve verden når du er 80, og det er ingenting jeg heller vil bruke pengene mine på, enn å reise. Det beriker livet så til de grader, det er lærerikt, og jeg er så glad for at jeg har brukt store deler av tjueårene på å oppleve nye destinasjoner, kulturer og mennesker!

2. Å ikke lære et annet språk: Jeg har allerede blitt voksen nok til å angre på at jeg ikke brydde meg mer om språk da jeg gikk på skolen. Jeg fikk overhodet ikke noe ut av det ene året med fransk på ungdomsskolen, og angrer den dag i dag på at jeg ikke gjorde mer ut av det – at jeg ikke engasjerte meg mer. Det er heldigvis ikke for sent!

3. Å bli værende i et dårlig forhold: I know, det føles ekstremt vanskelig å skulle komme seg ut av et langvarig forhold når det er mye praktisk som skal på plass. Kanskje eier dere bil og hus sammen, kanskje dere til og med har barn, og kanskje holder dere sammen bare for at det kan virke som det letteste valget. Tro meg, når du først gir slipp blir livet så himla bra. JA, det gjør vondt som faen! JA, du kommer til å ha det både tøft og vanskelig i en periode, men du kommer deg videre og du kommer til å få det så innmari magisk. Det beste jeg noen gang har gjort, var å gi slipp… Gi slipp på en mann jeg egentlig skulle gifte meg med, som overhodet ikke var riktig for meg.

4. Å være redd for å gjøre visse ting: Det dukker ofte opp ting man er unødvendig redd for å gjøre, rett og slett fordi det handler om å trå utenfor komfortsonen. Og bare tenk hvor kjipt det er at noe så idiotisk som komfortsonen, skal være et hinder for å teste ut nye ting?

5. Å ikke prioritere å holde deg i form: Jeg er altfor dårlig til å ta vare på helsen – spesielt når det kommer til å holde meg i god fysisk form. Jeg trener ikke, jeg går ikke på tur, og det vet jeg kommer til å bli et problem om jeg ønsker å holde meg oppegående og intakt til jeg blir pensjonist. Det er på tide å ta turskoene fatt, og begynne å bevege seg litt. En liten tur i frisk luft noen ganger i uken, vil definitivt gagne meg i fremtiden!

6. Å ikke innse at du var bra nok: Er det én ting jeg vet at vi kvinner kommer til å angre på når vi er 90, er at vi som yngre ikke aksepterte at vi var gode nok. At vi ikke mente at vi var fine nok eller bra nok, og at vi brukte utallige timer foran speilet, hvor vi sa grusomme ting om vårt eget utseende. Start allerede i dag med å gjøre noe med disse forskrudde tankene. Du er bra nok! Du er fin nok! Si det til deg selv hver eneste dag, helt til du faktisk endrer oppfatning av deg selv. Det er i hodet du må gjøre endringer!

7. Å ikke oppleve favorittartisten da du hadde sjansen: Oh yes! Plutselig er det for sent – plutselig går gruppen i oppløsning, eller så tar favorittartisten kvelden. «Jeg kjøper tickets til neste konsert«, sarru?? !! Og vipps, så løper muligheten fra deg. Jeg hadde gitt hva som helst for å oppleve Michael Jackson eller Whitney Houston, f.eks., men EMINEM, deimot… Jeg klarte å fikse tickets, og gleder meg så mye at det gjør vondt, haha. Eminen er min store crush!

8. Å ikke engasjere deg for eller i noe: Å bare surfe gjennom livet uten å engasjere seg for noe, ser jeg for meg vil føles ganske tomt når du ser tilbake. Å vite at du kunne gjort så mye mer kan umulig føles bra, og jeg anbefaler og oppfordrer alle til å gjøre noe meningsfylt. Det kan være alt fra å engasjere deg i en hjertesak, stille opp for noen, være et medmenneske eller drive med frivillig arbeid… Det å gjøre noe for andre gjør deg lykkelig – det føles innmari bra, og det er så sant dette ordtaket: «Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad» .

9. Å ikke bry deg om miljøet: Klima-og miljøpolitikk er noe som angår oss alle, og vi har alle et ansvar. Vi ser at den stakkars planeten vår får lide for våre idiotiske valg – bare se på all den plasten som befinner seg i havet, f.eks., eller på isbjørnene som sulter? Du kan gjøre små endringer som gagner miljøet, planeten, og de kommende generasjonene… Trengte du virkelig å spise kjøtt til alle måltider? Var det virkelig nødvendig å shoppe såpass mye som du gjorde? Gjør det du kan for en bedre verden, og du vil kunne takke for deg med et stort smil om munnen.

10. Å jobbe for mye: Når du sitter der som 90-åring og ser tilbake på livet, vil du garantert ikke ønske at du brukte mer tid på kontoret eller mer tid bak dataen. Det er klart man må jobbe og tjene penger til livets opphold, men livet er for kort til å sitte bak en data store deler av året. Jeg har alltid vært veldig opptatt av jobb – den har gått foran alt annet, men heldigvis har jeg fått et mer riktig og sunt fokus, hvor familie, venner, opplevelser og livet i seg selv, trekker det lengste strået. Jobb er ikke alt!

11. Å ikke stoppe opp og nyte øyeblikket: Hvor mange ganger er vi vel ikke for fokusert på det som skal gjøres, at vi rett og slett glemmer å stoppe opp og nyte øyeblikket!? «Stop and smell the roses» er et så nydelig og viktig sitat, som minner deg på å stoppe opp og nyte øyeblikket. Ikke bruk tid og energi på å tenke på det som har skjedd eller hva som kommer til å skje, stopp opp og nyt det som foregår akkurat her og nå!


Jeg har vært spesielt flink til én ting opp igjennom årene, og det er å gjøre livet mitt så innholdsrikt som mulig. Jeg har turt å ta sjanser. Jeg har hatt guts nok til å gi faen, til å gjøre det jeg har lyst til, til å flørte, date, danse, drite meg ut, prøve nye ting, feste, reise, oppleve, skape og gjøre. Min største frykt har vært å bli et kjedelig A4-menneske som ikke tør å fargelegge utenfor strekene, og sånn har livet mitt heldigvis aldri vært. Jeg sier overhodet ikke at det er feil å leve et A4-liv… For noen er det jo dette som er drømmen, men det passer ikke for meg.

Når det kommer til stykket handler det om å ta ansvar for egen lykke, og gjøre det beste ut av hver eneste dag.

Make today count! 

 

Sees senere, nå må jeg løpe! Love you all ♥

Annonse