12 KM PÅ BORTOVERSKI

FOR en dag vi hadde i går – dette var virkelig en lørdag utenom de vanlige. At Hemsedal er magisk, er det ingen tvil om – og enda mer magisk på bortoverski. Jeg har aldri stått på langrenn her i dalen før, og jeg er så glad for at jeg pakket skiene i bilen, og joinet friskus-gjengen på den 12 kilometer lange skituren. De stiller jo i en helt annen liga enn meg når det kommer til friluft og utendørs aktivitet, men er det én ting de er flinke til, så er det å motivere de som ikke er i like god form (aka meg), til å bli med på leken. I går var jeg altså med på leken, og jeg koste meg glugg ihjel. Det var fryktelig kaldt – så kaldt at vi måtte holde oss i konstant aktivitet for å ikke fryse rumpene av oss, og den lille pausen med kakao og et rundstykke vi prøvde å skvise inn etter 6 km, var faktisk bare å glemme, haha. På tross av kulden fikk vi en flott og vakker opplevelse, som endte med en heidundrende afterski. Stavkroa skuffer aldri – selv ikke for oss «gæmliser» , som i går fikk følelsen av å være 18 år igjen!

Selv om jeg setter enormt stor pris på solfylte strøk og varmegrader, er det ingen land i verden som byr på vakrere natur enn Norge – spesielt på fjellet om vinteren! Snøkledde fjell, ski på beina, frost i håret og strålende solskinn? Ja takk! Det er fantastisk at vi har muligheten til å få oppleve dette midt imellom Bergen og Oslo. Her kan vinteren bare bli værende så lenge den vil – på Grünerløkka, derimot? No thanks! Store snømengder har ingenting i storbyen å gjøre, men på fjellet? Vidunderlig!

 

Denne helgen gikk altfor fort, og det er så trist å skulle ta farvel med disse skjønne jentene om få strakser. Tenk at det har gått 8 måneder siden jeg så dem – det er faktisk altfor lenge. Satser på flere turer til Bergen fremover, og som utflytter er det faktisk mitt ansvar å opprettholde kontakten og vedlikeholde vennskapet. Heldigvis har vi kjent hverandre såpass lenge – i tillegg til å være så close som vi er, at vi ikke trenger å se hverandre på ukentlig basis for å ha bevare det vi har. Når vi møtes er det som at vi var sammen i går, og akkurat dette er en utrolig deilig følelse. Er det ikke dette man kaller ekte vennskap? ♥

Jeg suser tilbake til Oslo om en liten halvtime, og deretter er det duket for Vixen. Jeg kjenner at dette kan bli en veldig interessant søndag, hah!

Har helgen behandlet dere bra, skjønne venner?