24 TIMER I PARIS

Annonse – Pressetur i samarbeid med JOON

Happy solfylt søndag, fininger. Nå begynner det jaggu å ligne litt på vår der ute, og jeg krysser fingrene for at snøen vil forsvinne i løpet av mars måned. Når april sniker seg rundt hjørnet, er det faktisk på tide med litt bar og tørr asfalt, og blomstring på trærne… Eller hva?

Jeg har omsider gleden av å dele litt et realt bildedryss med dere fra turen til Paris – jeg tror jeg i dette innlegget setter ny rekord for antall bilder i et blogginnlegg, haha. Jeg startet jo denne uken med en aldri så liten tur til en av verdens mest romantiske byer, i anledning lanseringen av JOON i Norge. Mandagen ble med andre ord langt mer inspirerende enn hva den vanligvis er, og før avreise hadde jeg gleden av å møte mitt fantastiske reisefølge på Jamie’s på Gardermoen. Her ble det pressefrokost samt presentasjon av JOON, og jeg kjente det krible i kroppen da vi gikk ombord i flyet. Paris er jo en vidunderlig og ikke minst spennende destinasjon! Jeg har jo faktisk en liten drøm om å bo der i ett år for å lære meg språket, og det er jo faktisk ikke utenkelig at det er mulig å få til. Hmmm… Om noen år, kanskje?

JOON er altså en splitter ny identitet skapt av Air France – et litt annerledes flykonsept som tilbyr noe litt utenom det vanlige. På menyen finner man et herlig utvalg av økologisk mat (quinoa-salaten er min favoritt) og økologiske smoothies. I JOON’s egen app kan man kose seg med god underholdning direkte fra egen smarttelefon eller nettbrett, og her finner man bl.aa Game of Thrones og Family Guy som i grunn er alt jeg trenger for å være underholdt på flyreisen. Hvis man er nysgjerrig på hvor man befinner seg i verden, kan man klikke seg inn på flykartet, som gir deg en nøyaktig posisjon – denne funksjonen liker jeg. Jeg liker også at personalet er litt mer laidback enn hva man eller forbinner med flyvertinner- og verter. Her går de kledd i en knæsj blå sweat, kombinert med hvite sneakers. JOON tenker også på miljøet, og uniformerne består av mer enn 60% polyester resirkulert fra plastflasker. Tommel opp!

I forbindelse med lanseringen av JOON i Norge, tilbys rabatter for reisende ved booking online (250 kroner rabatt på kjøp over 500 kr). Ta i bruk rabattkoden: JOON439 om du velger å bestille tur. Koden gjelder frem til April for alle reiser i 2018.

I tillegg tilbyr JOON et helt eget ungdomsprogram med opp til 35 % rabatt på flyreiser for ungdommer mellom 12-24 år. Slike rabatter er jo GULL verdt!

Alright, det var det praktiske… Er dere klare for bildedryss? Paris i mitt ♥

Vi landet i Paris rundt klokken 15.00, og suste deretter direkte til hotellet. Vi ble innlosjert på det fantastiske – og splitter nye Hôtel Parister à Paris, og jeg kan med hånden på hjertet si at dette er et av de fresheste hotellene jeg har bodd på. Jeg har jo opplevd en del ulike hoteller opp gjennom årene, og dette her har jaggu klart å snike seg inn på Topp 5 -listen. Neste gang jeg reiser til Paris, skal jeg uten tvil sjekke inn her. Den sengen hadde jeg faktisk lyst til å ta med meg hjem – sååå digg var den faktisk!

Vi hadde noen gode timer til å gjøre som vi ville, før vi skulle møtes til middag klokken 20.00. Jeg hadde en del jobb å gjøre, og benyttet anledningen til å komme meg á jour med diverse oppgaver, mens jeg snackset i meg en boks med Pringles og en kald øl. Jeg blir ekstra effektiv når jeg jobber fra et hotellrom i en annen by, og det har nok noe å gjøre med at det ikke er så mange forstyrrende elementer som stjeler fokus. I dette tilfellet visste jeg jo at jeg ikke skulle gjøre noe før klokken åtte, og siden været var dårlig, fristet det lite med byvandring, hah. Jeg møtte de herlige jentene i lobbyen før vi spaserte bort til en fransk perle for å spise en bedre middag. Encore var altså restauranten – en rustikk restaurant, som også har blitt nevnt i Michelin guiden – det sier jo litt om hvor god maten var. Jeg valgte en rett som bestod av østerssopp, og fy søren så yummy. Vi måtte ta i bruk google translate for å finne ut hva de ulike tingene på menyen betydde, og det synes jeg er et tegn på at restauranten virkelig holder høy standard – når menyen ikke er oversatt til engelsk, altså… Det blir liksom så genuint!

Etter middagen var vi alle klar for en god natts søvn, og valgte å gå hvert til vårt. For min del var det viktig å lade batteriene til dagen derpå, hvor vi skulle på guidet tur til Montmartre. Åh – Montmartre! Jeg glemmer aldri hvor magisk det var å tusle her med Stine for noen år siden, og jeg gledet meg stort til å komme tilbake – denne gangen med en kunnskapsrik og herlig guide, som kunne fortelle mer om området.

Vi startet dagen på metroen, og den guidete turen vår til Montmartre startet ved den ikoniske «I love you wall» – på denne veggen står det altså «Jeg elsker deg» på så mange som 250 språk, og er visst et viktig samlingspunkt på Valentines day. I følge guiden vår er det flere par som kommer hit for å sprette en flaske champagne på det de mener er årets mest romantiske dag, og for å utveksle klemmer, kyss og kjærlighet.

Montmartre, med sine smale gjennomfartsveier, gamle gatelamper og fantastiske utsikter, er uten tvil det mest romantiske området i Paris. Bare det å gå opp trappene til dette strøket på toppen av åsen, har noe magisk over seg, og jeg kan seriøst ikke vente til Dennis og jeg skal oppleve dette sammen. Det var så mange ganger på turen vår jeg tenkte; «Åh, dette MÅ Dennis oppleve – dette MÅ vi gjøre sammen» .  Montmartre var tidligere en liten landsby omgitt av vinmarker. I det nittende århundret ble den et samlingssted for kunstnere, og ble senere innlemmet i Paris. Store kunstnere som Claude Monet, Henri de Toulouse-Lautrec og Vincent van Gogh bodde og arbeidet her, og fortsatt kan man kjenne atmosfæren fra denne tiden mange steder – jeg elsker det! Selv om våren har latt vente på seg også her i Paris, var det ikke mye blomstring å se… Men, helt på toppen av Montmartre fikk vi jaggu nyte synet av både kirsebærblomstringen og at et par små blomster hadde lurt seg opp av jorden. Dette ga en deilig vårfølelse!

Etter en fantastisk guidet tur etterfulgt av en deilig middag, dro vi nedover mot Louvre. Solen tittet frem fra skyene, og det ble en deilig vandring i solen. Solen varmet – det var så herlig, og på veien til Louvre, måtte vi selvsagt titte innom Laduree! Her kjøpte noen av jentene makroner, mens jeg hadde gleden av å nyte de nydelige pastellfargene. Denne butikken er jo bare så vakker!

  

Det ble et glass hvitvin i solen ved Louvre, før vi tuslet til turens siste stopp før avreise – vinsmaking! Jeg har vært på vinsmaking én gang tidligere – på en vingård i Cannes, men dette her ble en ekstra spesiell opplevelse. Å sitte nede i en liten vinkjeller var helt spesielt, og vinen vi fikk smake på var blant de beste jeg har smakt noen gang. Og jeg som trodde jeg var mest glad i italienske viner? Vi startet med champagne, og jobbet oss mot en søt dessertvin. Med nystekte, franske baguetter som tilbehør, ble dette en fantastisk – og typisk fransk, avslutning på en herlig tur, og jeg smiler fortsatt når jeg ser tilbake på denne flotte opplevelsen. Paris er virkelig ett av mine favorittreisemål, og jeg gleder meg til å reise tilbake!

 

Nå skal jeg få på meg fillene, og komme meg ut i solen. På planen i dag står søndagsdate med Stine og Jaxon, og jeg gleder meg sååå til å se lille gullet mitt igjen. Han er så funny om dagen – mye latter og lure smil. Herlig!

Hva gjør dere på i dag, skjønne venner?