Annonse

$25.000 I BOT

//Lokal tid: 05.43

Jeg har alltid lurt på hva som ville være det første til fare gjennom hodet mitt, om jeg skulle høre en alarm gå av under en flytur, etterfulgt av et stresset cabin crew, som småløper mellom setene. Blir man stresset? Redd? Klarer man å holde hodet kaldt, og overbevise seg selv at dette kommer til å gå bra?

Under gårsdagens flytur, midt over atlanteren, kunne jeg høre en alarm gå av i bakre del av flyet. Dennis sov ved siden av med meg musikk på full guffe i ørene, og det første jeg tenkte var å ikke vekke eller uroe han før jeg visste hva som foregikk. Jeg må innrømme at pulsen økte et par hakk, og det gjorde ikke saken bedre at crewet så så alvorlig ut som de gjorde, mens de fartet gjennom flyet. Vi har jo tidligere opplevd et dødsfall på fly til LA, så dette kunne jo bety både det ene og det andre.

Skyer1

Alarmen gav seg, de geleidet en kvinne frem mot cockpit, og ryktene om at en kvinne hadde tatt seg en røyk på toalettet lå løst i luften. Jeg vekket Dennis da kapteinen begynte å snakke, og der fikk vi vår bekreftelse – «I’m sorry for the alarm, ladies and gentlemen, but there was this woman smoking in the toilet. This is strictly prohibited, it is dangerous and highly punishable. Don’t be as stupid as this woman – do NOT smoke in the toilets» .

Tre timer etter avgang, var altså denne kvinnen så keen på en sigg at hun brøt alle lover og regler, og dette skulle vise seg å få konsekvenser. Politiet arresterte henne med det samme vi landet, hun fikk en bot på hele $25.000, og må nok sitte i buret i en tid fremover. Helt innafor straff det her, synes jeg. Håper de tre trekkene hun rakk å ta av denne siggen smakte forbanna digg, for det skulle vise seg å ødelegge hele ferien hennes.

Folkens? Jeg vet at dere ikke er i nærheten av så korttenkt som dette kvinnemennesket, men om lysten på en røyk skulle by seg om dere sitter i et fly midt over atlanteren, så finn noe annet å kurere behovet med, ok? Røyking på toalettene er ikke noe kult, det er straffbart, ekstremt kostbart, i tillegg til at flere hundre passasjerer settes i svært ubehagelig situasjon. Punktum.

Klokken er nå 05.43, og jeg er så jetlagget atte hjelp! Nå sitter jeg bare og venter på at Dennis skal våkne og at kjøkkenet skal åpne, sånn at vi kan bestille en liten frokost opp på rommet. Klokken 07.30 skal vi møtes i lobbyen, og deretter bærer det ut på en sunbuggy off road tour ute i ørkenen. Herregud så fett!

Har dere det fint der hjemme?

Love you ♥

Annonse