40 KJAPPE PÅ EN ONSDAG

Jeg kom plutselig over et festlig innlegg jeg skrev i 2015, hvor jeg svarer på 40 kjappe spørsmål. Det er mildt sagt mye som har endret seg siden den gang, så derfor synes jeg det var litt gøy å svare på disse spørsmålene 4 år senere.

1. Tre ord om meg: Engasjert, fryktløs, effektiv.

2. Det første jeg gjør om morgenen: Fast morgenrutine er å hente en kopp kaffe og drikke den i sengen, mens jeg koser Dennis i hodet. Dette er en fantastisk måte å starte dagen på.

3. Når jeg hører på radio blir jeg: Skikkelig giret om det dukker opp en godlåt jeg ikke har hørt på lenge.  Jeg lytter som regel P8 pop, så her er det mange deilige 80-tallsklassikere ute og går!

4. Jeg gleder meg til: Å hilse på den nye sjefen i familien. Tenk at jeg skal bli mor i løpet av en måned?? Dette er helt vanvittig.

5. Klesskapet mitt er fullt av: Oversizede, digge hoodies og strikkegensere.

6. Når jeg skal pynte meg: Tar jeg på meg en leppestift i en knæsj farge.

7. Jeg har medlemsskap: I Norsk Ornitologisk Forening. Eller «Fuglevennen» om du vil, haha.

8. En liten hemmelighet om meg: Da det ble skikkelig tøft å være gründer, led jeg av finansfobi – eller konvoluttskrekk som det også heter. Jeg var livredd for postkassen og måtte søke hjelp hos en økonomisk rådgiver.

9. Jeg føler meg best: Når jeg kan stryke ut alle punktene på to do-listen, og kan synke ned i sofaen med god samvittighet. Da føler jeg meg skikkelig bra!

10. I kaffebaren bestiller jeg: Svart kaffe.

11. I baren bestiller jeg: Aperol Spritz eller en god IPA.

12. I vennegjengen er jeg: Hun som ikke tar seg selv høytidelig, som byr på seg selv, og som kan ta litt for stor plass. Samtidig er jeg veldig tilstede og en god lytter.

13. I familien er jeg: Hun som alltid stiller opp, og som sier «glad i deg» oftest.

14. Jeg kan ikke leve uten: Familie og vennner, kaffe, telefon/mac/kamera og internett.

15. Barn er: Noe jeg aldri skulle ha! Livet, ass… Nå er det ikke noe som virker mer riktig enn at vi skal bli en familie på tre.

16. Om natten: Er vinduet alltid åpent. Ingenting slår et kaldt soverom!

17. I vesken har jeg: Håndkrem, lommebok og kamera.

18. Trening er: Viktig for å ha en god helse. Men trening trening på studio er ikke for meg.

19. Politikk er: Hverdagen vår, og derfor er det viktig å engasjere seg.

20. Kjærlighet er: Så mye mer enn forelskelse, haha. Kjærlighet er vakkert. Kjærlighet er alt! Kjærlighet er en opplevelse med tusen sider, et eventyr, og det som får verden til å fungere.

21. I vår skal jeg unne meg: Nye puter til loungen i hagen.

22. I nattbordskuffen har jeg: Ingenting, da jeg har et nattbord uten skuffer.

23. På kjøkkenet er jeg: Kreativ og rotete.

24. Jeg er dårligst til: Å beregne tiden. Jeg er seriøst født 10 minutter for sent!

25. Jeg er flinkest til: Å rydde når jeg først setter i gang. Når jeg får ånden over meg, er jeg ekstremt effektiv, og kan få en rotete leilighet til å bli strøken på 1-2-3.

26. Jeg elsker: Fuglekvitter, tørr asfalt og duften av nyklippet gress.

27. Jeg ønsker å bruke min posisjon til: Å gjøre en forskjell, spre gode verdier, og sørge for at følgerne mine alltid sitter igjen med en god følelse etter at de har besøkt mine kanaler i sosiale medier.

28. Jeg beundrer: Mammaen min som aldri gir opp selv om sykdommen setter kjepper i hjulene. At man med så mye smerter likevel kan være i såpass godt humør, er rett og slett beundringsverdig!

29. Når jeg jobber: Jobber jeg langt i fra så effektivt som jeg ønsker. Jeg jobber best under press, og kunne ønske jeg jobbet like godt selv om det er lenge til deadline. Kan man endre en skippertaksperson?

30. Min verste uvane: Er at jeg ofte sjekker telefonen når jeg sitter og ser på film. Plutselig har jeg scrollet i 15 minutter, og gått glipp av viktige hendelser i filmen. Mobilen får altfor mye fokus, og det er noe jeg skal jobbe med.

31. Jeg brenner for: Psykisk helse blant unge, dyrevern og menneskerettigheter.

32. Jeg tror på: Skjebnen og at det er en mening med alt. Alt skjer for en grunn!

33. Du visste kanskje ikke at jeg: At jeg kan «Se ilden lyse» på blokkfløyte?

34. På kvelden: Ser vi alltid en film eller noen episoder av en serie vi følger med på. Jeg elsker å avslutte arbeidsdagen i sofaen med Dennis.

35. Som kjæreste er jeg: Omsorgsfull og støttende, men til tider vanskelig å ha med å gjøre. Jeg kan dessverre bli fryktelig kontrollerende, men dette er noe jeg jobber med. Ellers elsker jeg å stelle i stand, lage gode middager og varte opp kjæresten. Det viktigste for meg er at han har det bra!

36. Når jeg har fri: … Fri? Kan ikke huske sist jeg hadde helt fri.

37. Noe av det beste jeg vet: Er å reise og oppleve verden. Dette gir meg enormt mye glede! Det er også helt fantastisk å være jetlagged når man kommer hjem fra en USA-tur, haha. Det er ingenting som er diggere enn å sprette opp av sengen klokken 5, og få god tid til å kose seg med kaffe og frokost før arbeidsdagen virkelig går i gang.

38. Det er lov å lyve hvis: Noen ringer for å prate, og det eneste du vil er å ligge på en sofa og holde kjeft. Da er det lov å si at du er opptatt, selv om du egentlig ikke er det.

39. Om fem år er jeg: 37 år gammel og godt i gang med å bygge hus. Vi drømmer om større plass på sikt, og hva er vel kjekkere enn å bygge sin egen drømmebolig? Spørsmålet er jo bare hvor vi skal slå oss til ro – der blir vi nemlig ikke helt enige, haha.

40: Akkurat nå: Sitter jeg ved kjøkkenbordet, og skal straks gjøre meg klar til en lunsjdate med Stine. Hun skal også levere masse babyting som jeg skal få låne, så etter i dag har vi faktisk alt på plass til mini kommer ♥

Ønsker dere en nydelig dag! Velg gjerne ut noen av punktene som dere kan svare på her i kommentarfeltet, så blir jeg litt mer kjent med dere også, hurra!