Annonse

5 MÅL FOR 2016!

//Punkt nummer to inneholder annonse

God morgen, fine venner. 

Ny uke – nye muligheter, HAH!

Hvordan får det med disse blanke arkene og nyttårsforsettene? Er det noen av dere som føler de har kommet godt i gang med det nye året, og som kanskje har begynt å bryte dårlige vaner som henger igjen fra 2015?

Jeg har aldri vært noe særlig begeistret for nyttårsforsetter. Mest på grunn av at jeg forbinner dem med en milelang liste som går ut på hvor mange kilo man skal ta av, hvor mye sukker man skal kutte ut, hvor mye man skal trene, og hvor fit man skal bli. Jeg har null tro på at en slik liste kan gjøre deg topptrent, og har nok større tro på en jevn og sunn balanse, fremfor å skulle brenne kruttet i januar. Er det virkelig mulig å opprettholde interessen og motivasjonen gjennom hele året, om man legger opp til et altfor heftig race like over nyttår?

Det positive med nyttårsforsetter, er at man gjerne finner en helt egen motvasjon og drive i punktene som står skrevet sort på hvitt. Det er noe effektfullt med slike lister, og i år har jeg tenkt at jeg kanskje vil gjøre meg selv en tjeneste, ved å ha fem punkter jeg skal jobbe mot og med i det nye året. Jeg er jo som dere vet, verdens mest ustruktutrerte menneske, og det blir nødt til å skje en endring på dette om jeg skal kunne holde stø kurs både på jobb og på privaten. 

Jeg ønsker å kalle dette nyttårsmål i stedet for nyttårsforsetter… Det er vel samme sak, men ordet «mål» gi meg litt mer motivasjon!

1. ULIKE ARBEIDSOPPGAVER PÅ ULIKE DAGER

Slik jeg jobber nå, så gjør jeg tusen ting hver dag. Dette er absolutt ikke optimalt, da alle oppgaver blir gjort halvveis. Jeg begynner veldig ofte på flere ting samtidig, noe som gjør det nesten umulig å samle de løse trådene, og dette må jeg få en slutt på i 2016 for å bli et mer strukturert menneske. Jeg skal derfor begynne å dele inn dagene, og legge dem opp helt annerledes og mer organsiert, og jeg skal prøve så godt jeg kan å legge alle andre arbeidsoppgaver til siden, som ikke står oppført på dagens agenda. 

Mandag: Mailboks/Blogg
Tirsdag: YouTube/Blogg
Onsdag: Mailboks/Blogg
Torsdag: StyleConnection Webshop/Blogg
Fredag: StyleConnection Webshop/Blogg
Lørdag: YouTube/Blogg
Søndag: Blogg

2. BRYTE VANER

Dette med å bryte vaner er vanskelig og i noen tilfeller på grensen til ubehagelig. Spesielt når det kommer til å gå fra å bruke egen bil til å reise kollektivt, eller når det gjelder teknologi. Hvor vanskelig er det vel ikke å f.eks. gå fra PC til Mac, eller å gå fra iPhone til en annen smarttelefon? 

Jeg har alltid sverget til Apple siden iPhonen ble lansert i Norge, men i år har jeg inngått et spennende samarbeid med Samsung, hvor jeg rett og slett skal prøve å bryte disse teknologiske vanene, og teste ut Samsung Galaxy Edge. Jeg fikk en fin innføring i telefonen før jul, og jeg gleder meg til å fortelle dere om mine opplevelser på godt og vondt. Jeg har allerede testet ut kameraet, da jeg har hørt så mye bra om den vanvittige kvaliteten, og halleluja, sier jeg bare. Dette kameraet er jo nesten like bra som et systemkamera, og for min del ville det være helt gull om jeg i noen tilfeller kunne slippe å drasse med meg speilrefleksen, og heller sverge til telefonen som får plass overalt. Den får jo til og med plass i BH-en, haha! Perfekt når man skal ut på byn, og når man ikke gidder å ta med seg vesken. 

3. TILEGNE MEG VIKTIG KUNNSKAP

Det er mye jeg ønsker å lære, og viktig kunnskap jeg ønsker å tilegne meg… Slik som kunnskap om den grusomme kjøttindustrien f.eks. Jeg har så smått begynt å samle opp lenker til ulike saker jeg skal lese, og til ulike dokumentarer jeg skal se, og heldigvis har jeg Belinda som kan sette meg inn i det grunnleggende. Hun har virkelig satt seg inn i dette, og hjelpes så mye hun har lært på kort tid.

Det mest interessante hun har fortalt til meg så langt, er at hun har lest om flere som lider av sykdommen MS, som faktisk har blitt helt frisk ved å kutte ut dyreprotein!! Mitt største ønske i denne verden er at mamma skal bli frisk, og hvis dette her kan være svaret er det ingenting som vil være mer fantastisk! For å få en person til å gjøre såpass store endringer i kostholdet, trenger jeg å vite 100% hva jeg snakker om, og være i stand til å besvare de sikkert hundre spørsmålene hun måtte ha. Jeg er klar til å ta opp kampen!

4. SOSIALT SAMVÆR

Jeg skal bli flinkere til å legge jobb til side, og bruke mer energi på dem rundt meg. Jeg tenker altfor mye og altfor ofte på jobb, noe som gjør meg såpass sliten at jeg foretrekker sofaen anyday, fremfor å være sosial med venner og familie. Dette er ikke meg! Jeg kjenner ikke meg selv igjen, og merker jo hvor inderlig deilig det faktisk er å være sosial, når jeg først klarer å dra stumpen opp av såffan og ut av huset!

Jeg kommer aldri til å tilgi meg selv når jeg blir eldre, om jeg brukte de beste årene av mitt liv på å sitte bak en dataskjerm. Livet er det som skjer mens du sitter og planlegger noe annet, og jeg nekter å la det gli forbi uten at jeg har tatt en del i det!

Dennis og jeg har også blitt enige om at vi en gang i uken skal ha en date. Enten ute på en hyggelig restaurant eller bar, eller her hjemme. Og da skal daten foregå ved kjøkkenbordet, hvor vi faktisk kan sitte ovenfor hverandre, se på hverandre, og faktisk snakke sammen, uten at en serie eller film tar bort fokus fra oss og den viktige kommunikasjonen.

5. HELSE 

Selvom jeg melder meg ut av SATS etter enda et år som støttemedlem, tenker jeg at det er på tide å tenke litt på helsen. Jeg blir ikke yngre, og litt fysisk aktivitet har vi alle godt av. Dennis og jeg skal prøve å klinke til med en dag i uken på squash, i tillegg til en litt lenger kveldstur et par ganger i uken eller når vi får lyst. Dette tror jeg er en god og overkommelig start, og så vil det nok også skje en del ting med kostholdet, etterhvert som kunnskapen om kjøttindustrien setter sine spor. Det skal bli både deilig og interessant å kjenne på en bedre kondis og økt energi.

Nå kommer TV2 snart på besøk for å filme litt til Bloggerne, så da får jeg vel komme meg ut av den gule genseren (HA HA), og få på meg noe mer decent… 

Del gjerne deres mål for det nye året her i kommentarfeltet… Det er alltid spennende å se hva dere håper å oppnå eller ønsker å fokusere på. 

LOVE YA’LL ♥

Annonse