6 SERIER DU MÅ SE!

Fra å være en som aldri så en eneste serie, til å bli en skikkelig serie-junkie! Dette er nok Dennis’ fortjeneste, for det er han som har fått meg til å åpne øyene opp for denne type underholdning. Nå har gode serier blitt et viktig og spennende tilskudd i hverdagen, og hadde det ikke vært for at mannen åpnet opp en helt ny verden for meg, hadde jeg faktisk gått glipp av ekstreme skuespillerprestasjoner, gode historier og fantastisk- og ikke minst spennende underholdning.

Det er jo fredag i dag, og fredag er god-mat-og-serie-dag! Sånn er det i hvert fall her hos oss, og derfor synes jeg det passer perfekt å dele mine favorittserier med dere. Kanskje dere finner litt inspirasjon til fredagskosen? Flere av disse seriene har dere nok sett, og jeg blir kjempeglad om dere deler deres tips i kommentarfeltet. Under hvert punkt inkluderer jeg litt fakta hentet fra det deilige internettet, slik at jeg får med meg viktig info i tillegg til min egen oppfatning!


VIKINGS: Det tok litt tid før Dennis klarte å overtale meg til å se Vikings, men det tok ikke lange tiden før jeg var hekta. Vikings er inspirert av historiske hendelser og sagnene om vikinghelten Ragnar Lodbrok, en svensk, norsk eller dansk småkonge som levde en gang på 700- og 800-tallet. Serien skildrer Ragnars «vikingliv» et sted i Skandinavia og hans dristige og brutale røvertokt i vesterled mot blant annet Lindisfarne og kong Ælla II av Northumbria, sammen med broren Rollo, kona og skjoldmøya Lagertha og andre krigere. Serien er innspilt i Irland, mens bakgrunnsbilder for fjordnaturscener er gjort på Vestlandet. Utrolig spennende, med andre ord. Lærerikt er det også!

Det gjør heller ikke noe at Ragnar Lodbrok – eller Travis Fimmel, som han heter i virkeligheten, er så inn i granskauen HEIT, at jeg rett og slett får litt sommerfugler i magen av å se på han, haha. Han er så MANN, så barsk og så yummy atte hjelp! Broren hans er ikke så verst han heller… Og den fantastisk flotte Lagertha? Hun er så sjukt vakker!

Se Vikings på HBO.

BROEN: Broen er en dansk-svensk kriminalserie i fire sesonger produsert i 2011, 2013, 2015 og 2017. Hovedpersonene i alle sesongene av serien er etterforskeren Saga Norén, som jobber for politiet i Malmö, og jeg elsker, elsker, eeeelsker henne. Hun er en helt vanvittig skuespiller – helt ufattelig god, og serien i seg selv er ekstremt spennende og vel gjennomført. Når man etter endt episode bare sitter og måper, vet man at man har vært vitne god underholdning – denne serien MÅ du se! Vi har sett alle sesongene

Se Broen på NRK nett-TV.

GAME OF THRONES: Halleluja! Jeg har snakket om Game of Thrones ved flere anledninger, og jeg tror de fleste av dere vet hvor høyt jeg elsker denne serien. Det tok laaaang tid før Dennis klare å overtale meg til å se GOT – jeg var like vanskelig å overtale som med Vikings, men begge seriene har tatt meg med storm. Det er riktignok ingen annen serie i hele verden som har fått meg sååå giret, oppspilt og forbanna som Game of Thrones, og det er et soleklart bevis på at denne serien har ALT! At vi ikke får se neste sesong før i 2019 er helt krise, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Handlingen i serien Game of Thrones utspiller seg i «De sju kongerikene» på de oppdiktede kontinentene «Westeros», «Essos» og «Sothoryos», der «somrene kan strekke seg over årtier og vintrene vare et helt liv». Dette er et voldelig føydalsamfunn med borgherrer, krigere, tjenestefolk og bønder i en middelalder-setting med dramatiske og overnaturlige innslag. Serien følger små og store enkeltpersoner i og omkring den brutale og spennende maktkampen om «Jerntronen» i hovedstaden King’s Landing. Kampen og spillet foregår mellom adelsfamiliene i kongedømmet, blant annet den rettskafne krigerfamilien Stark i Winterfell i nord og den lyshårede, kyniske Lannister-familien.

Se Game of Thrones på HBO.

NARCOS: Utallige filmer, bøker og dokumentarer har gjort sitt beste for å vise den enorme galskapen som omfavnet Escobars liv – fra å være en simpel biltyv i Medellíns gater til å bli en av verdens rikeste menn på 1990-tallet. På et tidspunkt anslo magasinet Forbes at formuen hans var på rundt 30 milliarder dollar, nærmere 270 milliarder kroner etter dagens kurs. Escobar hadde i løpet av sin «regjeringstid» flere hundre eiendommer, hus og leiligheter over hele Colombia og i utlandet.

Aller mest kjent er nok den storstilte gården Hacienda Naples, som ligger cirka 180 kilometer øst for Medellín. Eiendommen var på rundt 20 kvadratkilometer og inneholdt blant annet flere hus, egen arena for tyrefekting, fotballbane, go cart-bane, svømmebasseng, helikopterplass og en privat flyplass.

I serien får vi følge colombianske og amerikanske myndigheter i jakten på Escobar, og dette er uten tvil en ekstremt spennende og interessant serie. Det er jo helt carzy at Escobar kunne holde på som dette i såpass mange år, og serien «Narcos» har virkelig blåst nytt liv i historien om verdenshistoriens mest kjente narkosmugler.

Se Narcos på Netflix.

DEXTER: Denne serien er helt sjuk, og det er kanskje ikke så rart siden vi følger en seriemorder som samtidig jobber som kriminalteknisk blodekspert for Miami-Metro-politiet. Han vet dermed hva som skal til for å ikke bli tatt, og for å vite hvordan han skal skjule sporene.

Selv om Dexter’s trang til å drepe er urokkelig, har Dexter lært seg å kunne forfalske normale følelser slik at ingen vil ha noen mistanker om ham. Dexters ofre må selv være drapsmenn, og være mennesker som har tatt uskyldige liv flere ganger uten anger. Dexter må også ha konkrete bevis for at de kriminelle er skyldige før han begår handlingen, og dette gjør jo at man som seer faktisk heier på en seriemorder. Serien er superspennende og gir høy puls i hver eneste episode, og slutten vil virkelig få hvert bidige hår på kroppen til å reise seg.

Se Dexter på Netflix.

BREAKING BAD: Breaking Bad er en amerikansk drama- og kriminalserie som foregikk – og ble produsert, i Albuquerque, New Mexico, som handlet om kjemilæreren Walter White, som fikk diagnosen lungekreft i begynnelsen av serien. Han vendte seg derfor til Albuquerques kriminelle verden ved å begynne å produsere og selge metamfetamin sammen med sin tidligere elev, Jesse Pinkman, for å sikre sin families økonomiske framtid.

Breaking bad har siden 2008 vært en av verdens mest populære tv-serier. Den har vunnet flere priser, blant annet Emmy-prisen for drama og beste skuespiller, noe som ikke er overraskende. Skuespillerprestasjonene er rett og slett #onfleek! Breaking Bad er blitt hyllet av verdens kritikere, og både Dennis og jeg er to av seriens aller største fans.

Serien er basert på en sann historie, som gjør serien ekstra bra. Det er jo helt vanvittig at en helt vanlig familiefar har levd et såpass ellevillt dobbeltliv. Som kemilærer hadde han nemlig nødvendige kunnskaper til å koke metamfetamin for å forsørge for familien hans, etter han fant ut at han hadde uhelbredelig lungekreft.

Man skulle jo trodd at denne historien her er for utrolig til å være sann, men sann er den. Og også i denne serien tar man seg selv i å heie på en mann som egentlig er kriminell. Breaking Bad er en fantastisk serie, og en av mine favorittskuespillere, Bryan Cranston, gjør en latterlig god jobb i rollen som Walter White. Holy moly – denne her MÅ du se, om du enda ikke har sett den!


Nå gleder jeg meg skikkelig til fredagskvelden! I kveld er det flere episoder av Vikings som gjelder, og serien akkompagneres av noe godt i glasset, sopp stroganof med potetpuré og et kilo smågodt til dessert, mmmmm!

Nyt fredagskvelden, fininger, og kom gjerne med flere serietips her i kommentarfeltet ♥