78 DAGER TIL TERMIN!!!

Annonse: Sponset opphold

For et deilig døgn dette har vært… I går sjekket jeg inn på nydelige Saga Hotel Oslo, som ligger like ved Bogstadveien. Dennis skulle ha en real guttekveld, og da tenkte jeg at det ville være perfekt å lade batteriene, senke skuldrene, og bare nyte på et av byens herligste hoteller. En stor og myk hotellseng, en fluffy morgenkåpe og smakfull hotellfrokost var akkurat det jeg trengte. Litt alenetid er viktig ♥

Det var så deilig å ikke gjøre noe som helst, annet enn å ligge strak ut. Og siden jeg i dag hadde sen utsjekk, fikk jeg god tid til å nyte morgenkaffen etter en varm dusj, og lese litt i det som sikkert er den viktigste boken for vordende foreldre. Den lille gutten kommer snart, og vi er overhodet ikke klar. 72,4% av svangerskapet er fullført, og det er kun 78 dager igjen! 78! Jeg kan ikke fatte og begripe det… Tenk at han er her om litt over to måneder… Knip meg i armen!

Men denne boken… Jeg vet at man egentlig ikke kan forberede seg på noe som helst, at man må ta det litt som det kommer, og at man bør følge instinktene sine. Likevel synes jeg det er ekstremt viktig å være bittelitt rustet før mini melder sin ankomst, og da er slike bøker gull verdt. Jeg sliter jo også med å la det hele synke inn, og jeg har enda ikke knyttet meg helt til barnet i magen. Så da føler jeg at jeg må gjøre det jeg kan for å bli mer klar.

Èn ting er å følge magefølelsen når barnet blir født, men det er noen grunnleggende ting man bør vite før man får barn. De to første årene er ekstremt viktige for barnets utvikling, og jeg tror dessverre altfor mange tenker at disse årene ikke har så mye å si. Hvor mye kan man liksom gjøre med en 8 måneder gammel baby?

Jeg vil vite hva som er de mest vanlige feilene foreldre gjør i ulike stadier av et barns liv, og akkurat dette får jeg svar på i denne boken som er skrevet av Psykolog Hedvig Montgomery, som har 20 års erfaring med arbeid blant barn og familier. Vi har faktisk hatt litt å gjøre med Hedvig å gjøre i forbindelse med reality-deltakelse, og hun er bare helt fantastisk.

Jeg føler meg tryggere med denne boken i hånden. Jeg vil jo bare bli en så god mor som mulig, og denne er en skikkelig fin guide på veien. Jeg visste jo f.eks. ikke før jeg bladde noen sider ut i boken, at en av de vanligste foreldrefeilene er å la barnet bli passivt, når det er mellom 4-6 måneder.

I boken står det; I denne perioden begynner barnet å få kontroll, og da er det ekstremt viktig at man som foreldre gir det muligheter til å utvikle seg. En vanlig feil er å plassere babyen i en vippestol, eller foran en TV-skjerm, og la det være hele underholdningen mens du gjør noe annet. De trenger å være aktive for å få til en god utvikling. De må få strekke seg, de må rulle rundt, løfte seg opp, dra seg bortover, utfolde seg. Hvis barnet «klager» , er det ikke et barn som er vanskelig eller krevende – det er et barn som sier ifra om hva h*n trenger!

Jeg vet at mange mener at det er helt unødvendig å «lese seg opp» før man blir foreldre… Vi er alle forskjellige, og for noen er det å få barn det letteste i hele verden. Noen har liksom full kontroll og peiling på alt, lenge før babyen kommer, men vi er livredde. Vi kan nada om barn og barneoppdragelse. Og jeg kan ikke en gang skifte en bleie på en baby!! Kunnskapen kommer etterhvert, og man kommer fort inn i rollen – det er jeg fullstendig klar over, men det skader jo ikke å stille bittelitt forberedt, eller hva? Det er fint å ha en visjon, så får man jo se om man klarer å «leve opp» til den når man plutselig får barn…

Håper dere alle har en nydelig lørdag ♥