Annonse

Å SE DET NEGATIVE I ALT!

Det er faktisk ingenting som overrasker eller sjokkerer meg lenger.. Vi mennesker er et eneste stort mysterium, i hvert fall når det kommer til alt det negative oppgulpet vi klarer å lire fra oss fra tid til annen. 

I går ble det publisert en video av en lærer fra Florida, som viser hvordan han roser sine elever hver eneste dag. 10 minutters ros er altså en del av morgenrutinen, og man kan tydelig se at dette betyr mye for elevene, som i dette tilfellet er elever med særskilte behov. Jeg ble helt rørt over å se hvordan han tok seg tid til å rose hver enkelt elev i plenum, og da jeg scrollet meg nedover for å lese hvilke kommentarer som hadde tikket inn i kommentarfeltet, kunne jeg ikke unngå å riste på hodet. 

«Til og med psykologer advarer mot å rose barn for mye. De får helt feil forhold til virkeligheten når de egentlig ikke vet hvor flinke/dårlige de er på det de utfører. Når de kommer «ut i verden» og møter virkeligheten så faller de sammen, de klarer ikke å takle motbør og motgang i livet, og sliter med det resten av sitt liv.«

Javel, så kan det vel hende i noen tilfeller, at for mye ros kan by på utfordringer senere i livet, men sånn seriøst.. Kan man ikke bare klappe i hendene, og si at dette er et flott tiltak? Er det så vanskelig å bare si at noe er flott, uten å måtte kverulere så til de grader? 

Dette er bare ett av de mange tilfellene man er vitne til daglig, hvor det alltid skal komme noe oppgulp fra kverulanter og bedrevitere, som ikke har bedre ting å gjøre, enn å forurense kommentarfelt med negative gloser. Vi som har blogg som jobb er blant dem som får mest tyn, og jeg tror det er mange som bruker kommentarfeltene i saker som omhandler oss, til å få utløpt for, tja.. hva skal man si.. frustrasjon i form av kjipe kommentarer som et resultat av manglende seksuell omgang, kanskje? Noe må det jo være, må det ikke? Det må jo være noe som ulmer på bunnlinjen, som lokker frem en slik trang til å skape kvalme, men som jeg nevnte innledningsvis – det er ingenting som overrasker meg lenger. 

Dagbladet lirte fra seg en artikkel her forleden, hvor det nok en gang stilles kritiske spørsmål til bloggebusinessen.

Selve artikkelen var så som så – det er kommentarene som tikker inn i som jeg stiller spørsmål ved. 

«Noen bør lese boken «Den uproduktive klasse» At en tidligere venstreorientert avis som Dagbladet vier så mye oppmerksomhet mot unyttige antisosialistiske mennesker som vier livet sitt til ego, ugagn og viktigst, lærer oss at å sitte å sminke deg og dele videoer av det på diverse fora for å tjene penger på det, er det alle må strebe etter og ikke mer til de som virkelig skaper våre verdier viser at høyresiden er i ferd med å få strupetak her også. Bloggere er søppel, arbeidsfolk er helter!«

Søppel, faktisk.. Det der var jo en ganske så dramatisk påstand.. Sist jeg sjekket hadde enkelte bloggere en stor stemme, en fantastisk formidlingsevne, og en posisjon til å sette viktige emner på dagsorden. Ta Sophie Elise, f.eks.. Vi kan faktisk ikke være uenig i at den frøkna der, har fått sving i viktige debatter. Hun er beintøff – dette er langt fra søppel, men jeg kan forstå hvor ordet «søppel» er hentet fra.. For ja, det finnes mye ræl der ute, det har opp gjennom tidene vært fryktelig mye søppel på fryktelig mange blogger, men nå har tidene forandret seg litt, og det er på tide å både innse, og ikke minst akseptere at blogg er (i de aller fleste tilfeller) noe helt annet enn det var tidligere. 

Videre leser man kommentarer som er mer rettet mot publikumet, altså dere lesere..

«Problemet er vel ikke bloggere som tar markedspris fra forlagene for å lyve om bøkene deres. Problemet er vel leserne av bloggene som er så ufattelig korka at de svelger de løgnaktige anmeldelsene rått.«

Alle påstander i denne kommentaren er langt under beltestedet. Det er ikke nok med at vi bloggere blir beskyldt for å lyve – personen bak tastaturet går faktisk også til angrep på leserne, som i dette tilfellet fremstilles som korka.

Korka? Fy fader.. Slike kommentarer får meg til å tenne på alle plugger. Mine lesere er for pokker ikke korka. Dere er ikke dumme, dere er heller ikke født i går.. Dere er smarte, og jeg er sikker på at dere har blitt såpass godt «kjent» med de bloggerne dere følger, at dere faktisk vet om bloggeren bare reklamerer for raske cash, eller om bloggeren faktisk skriver anmeldelser og anbefalinger, basert på ærlige meninger. 

Forbrukerne må ikke undervurderes! Verken av de ulike tabloidene, eller av det norske folk som er svært aktiv i ulike forum og kommentarfelt på nett. Forbrukerne er virkelig ikke så uendelig dumme og lite selvtenkende, at de lar seg uhemmet påvirke av produktomtaler, men når man ser på det store bildet – er ikke en produktomtale på favorittbloggen mer innbydende, troverdig og inspirerende, enn en produktomtale på en banner som henger på trikken? 

For å sitere meg selv fra innlegget jeg skrev for en tid tilbake; For meg er et par reklameinnlegg en viktig del av bloggen, det er dette jeg får inntektene min fra, ergo dette som gjør at jeg får muligheten til å faktisk kunne blogge på fulltid, og holde dere oppdatert minimum to ganger hver eneste dag, 365 dager i året. HVER dag! Alltid! Hele tiden! Om det er søndag spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Om jeg er på ferie spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Om jeg er fyllesjuk og ligger med hodet ned i doskålen spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Hver dag skal jeg prestere, inspirere og motivere, og jeg er uendelig glad for at jeg faktisk kan tjene en slant på akkurat det jeg liker best!

Når skal vi finne oss i og akseptere at blogg er en knallgod markedskanal!? Er det ikke snart på tide å innrømme ovenfor oss selv, at blogg i de aller fleste tilfeller er den kanalen hvor man faktisk kan finne de ærligste omtalene og anbefalingene? Det virker som om mange der ute bare ikke klarer å akseptere det.. Det er liksom helt umulig for enkelte å trå ut av boksen, og åpne seg opp for nye ting.

Tro meg.. De fleste toppbloggere reklamerer for produkter de kan stå 100% inne for, og jeg tror faktisk mange der ute ville blitt positivt overrasket over hvor bra mange av disse produktene faktisk er. De fleste av oss bloggere er svært kritiske til det vi reklamerer for, og jeg kan i hvert fall med hånden på hjertet, si at jeg ikke lyver for dere, eller skryter produkter opp i skyene, bare fordi jeg får betalt for det. 

Blogg er blogg, men blogg er ikke hva blogg en gang var. Det er på tide å forstå, det er på tide å akseptere.. Bloggerene har kommet for å bli, det blir bare flere av oss, og de negative minene bidrar ikke til noe positivt verken for oss som blogger, eller dere som ikke klarer å holde dere unna sutringen. Positivitet, folkens.. Det er faktisk en av de viktigste ingrediensene i livet!

Nyt lørdagen! 

 

Annonse