ADVENTSKALDENDER MED STOR BETYDNING

Hei igjen, verdens fineste lesere ♥ Nå er det omsider tid for årets adventskalender, og i år har jeg tenk i noen helt andre baner enn tidligere – jeg ønsker en kalender med større betydning…

Jeg har prøvd å tenke over hvordan jeg enkelt kan skrape sammen en slant som skal gå til en veldedig organisasjon – en organisasjon som brenner for en bedre verden! Jeg begynte å tenke tilbake på tiden min i Hellas, og den enorme givergleden dere viste. Dere vippset over alt fra 1 krone til 2000 kroner, og sammen klarte vi å samle sammen over hundre tusen kroner som gikk direkte til mennesker på flukt. Husker dere hvor fantastisk dette var? Dere bidro til at hundrevis av barn fikk varme klær, leker og mat, og til at hundrevis av voksne fikk nye sko, mat, klær, og til og med litt penger de kunne ta med seg videre på den forferdelige og livsfarlige reisen.

I dagens luke håper jeg at vi kan skape det samme engasjementet, hvor vi alle sammen bidrar. Under her har jeg listet opp noen ulike organisasjoner som jeg kjenner til, og som alle gjør en vidunderlig innsats, og nå er det opp til dere å bestemme hvilken organisasjon som skal få det beløpet vi samler inn.  Det er en selvfølge at Dennis og jeg også bidrar, og vi ønsker å gi bort en sum tilsvarende 30% av det totale beløpet vi samler inn sammen. Det betyr altså at vi gir 4.500 kroner, om det sammenlagte innsamlede beløpet er 15.000 kroner. Klarer vi å samle inn 30.000 kroner, vil vi gi 9.000 kroner o.s.v. Vi gir opp til totalt 20.000 kroner fra egen lomme, og hvis vi ender opp med å gi 20.000 kroner, betyr det at vi har klart å samle inn over 60.000 kroner. Nå krysser vi fingrene for at vi sammen kan bidra med litt ekstra midler til en organisasjon som virkelig fortjener det ♥

På min lille liste under her, har jeg satt opp følgende organisasjoner som jeg kjenner godt til. Stem på din favoritt nederst i innlegget, eller kom med forslag til en organisasjon du heller ønsker å se som vinner. Uansett hvem som stikker av med totalen, er det så ufattelig velfortjent!

ALTERNATIV JUL: Alternativ Jul er et døgnåpent julearrangement i Oslo sentrum. Gjestene er rusmisbrukere, bostedsløse, ensomme eller andre som faller utenfor den tradisjonelle familiejulen. Fra julaften til 2. juledag er døren åpen døgnet rundt, og alle er velkomne inn til lys, varme, underholdning, vennskap, samtaler, mat og drikke.

Alternativ Jul drives av en forening, og alt av administrasjon, drift og alt vertskap er på frivillig basis. Donasjoner fra private og næringslivet gjør det mulig å servere gjestene god mat og drikke og å by dem på underholdning, sang og gang rundt juletreet. Ved behov får de også mulighet til en varm dusj, rene klær og en seng å sove i for natten.

DRÅPEN I HAVET: Dråpen i Havet er en norsk hjelpeorganisasjon som ble til høsten 2015. Grunnlegger Trude Jacobsen reiste da til den greske øya Lesvos for å få et inntrykk av hvordan det greske øysamfunnet tok i mot de mange tusen menneskene på flukt som på den tiden ankom øya. Et totalt fravær av hjelpeorganisasjoner på stedet førte til at organisasjonen ble opprettet på rekordtid, og kun tre dager etter at Trude selv hadde returnert, ble det sendt et team med 16 hjelpearbeidere av gårde fra Norge. Dråpen i Havet har som formål å bistå mennesker på flukt som ankommer Europa, og da spesielt små barn og deres mødre. Dette gjøres ved å koordinere hjelpearbeidet inn i flyktningleirene der flyktningene bor.

UNICEF: Er overalt der barn trenger en hjelpende hånd. Med livsviktig næring, med rent vann og med skole gjør UNICEF hver dag en forskjell for millioner av barn. Vi kjemper for barna fra de er i mammas mage til de er voksne og kan starte sin egen familie.

NOAH – For dyrs rettigheter: NOAH er organisasjonen som alltid fremmer dyrenes sak, og som ikke er fornøyd med kompromisser på deres bekostning. Vi ser at dyr ønsker å leve; derfor skal de ikke drepes. Vi ser at dyr ønsker å utfolde seg; derfor har de krav på frihet. Vi ser at dyr søker livsglede; derfor har de krav på mulighetene som ligger i deres natur. Dyr er ikke til for at mennesker skal utnytte dem. De er skapt for å leve sine egne liv. Derfor arbeider NOAH mot all utnytting av dyr.

NOAS: Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) er en organisasjon som arbeider for asylsøkere i Norge og Europa. NOAS gir bistand til asylsøkere i form av informasjon, rådgivning og rettshjelp; påvirkning av beslutningstakere og opinion; innsamling og formidling av kunnskap om asylrelevante emner, samt deltakelse i forskjellige samarbeidsprosjekter og støtte til annet asylrelatert engasjement.

SYKEHUSKLOVNENE: Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Klovnene bidrar til positive opplevelser og pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon. Vårt hovedmål er: “Alle barn innlagt på sykehus skal få besøk av sykehusklovner.”


Fra og med nå vil det være mulig å vippse ønsket beløp til 502749, ingen beløp er for små – det er jo totalen som teller, og jeg håper at du både vil vippse over en liten slant, og i tillegg stemme på den organisasjonen du mener fortjener beløpet vi klarer å samle inn.

Jeg gleder meg til å se hva vi sammen klarer å bidra med – og hvor mye godt som kan komme ut av dette. Resultatet avsløres på nyttårsaften, så nå blir det spennene å se hvor mye vi klarer å samle inn på to uker!  

Nyt det siste som er igjen av søndagen, så sees vi igjen veldig snart ♥