Annonse

ADVERTISING MAKES THE WORLD GO ROUND

En riktig god og fabelaktig lørdagsmorgen, skjønneste deiligste lesere ♥

Jeg synes at vi rett og slett starter denne lørdagen med en liten «oppvask» hvis jeg kan si det sånn, for nå har jeg lenge gått og ergret meg over et par tre ting vedrørende reklame på blogg. 

I bloggverden blir man møtt med annonnser, anbefalinger, og reklame, og grunnen til dette er selvfølgelig fordi at blogg er en meget god markedskanal. Man når ut til et publikum på en helt annen måte enn via en banner som henger på Oslo S, men som jeg tror de aller fleste lesere reagerer negativt på, så er det hvis man blir overeksponert for denne reklamen. 

For meg er et par reklameinnlegg en viktig del av bloggen, det er dette jeg får inntektene min fra, ergo dette som gjør at jeg får muligheten til å faktisk kunne blogge på fulltid og holde dere oppdatert minimum to ganger hver eneste dag, 365 dager i året. HVER dag! Alltid! Hele tiden! Om det er søndag spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Om jeg er på ferie spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Om jeg er fyllesjuk og ligger med hodet ned i doskålen spiller ingen rolle, jeg tar ikke fri. Hver dag skal jeg prestere, inspirere og motivere, og jeg er uendelig glad for at jeg faktisk kan tjene en slant på akkurat det jeg liker best!

Husk også på det, at blogg er for alle dere som leser en gratis inspirasjonskilde. Her kan dere finne tips, triks og inspo til bl.a outfits, hvilke bikini du bør bruke til sommeren, DIY, oppskrifter, kosthold og reise bare for å nevne noe, uten å måtte vandre ned på nærbutikken for å bruke hundrevis av kroner på flere magasiner som du ikke kjøper for kosen sin del, men fordi du er helt tom for inspirasjon. 

Når det kommer til reklame på blogg kan det fort bli for mye. Enkelte bloggere har annonse i annenhvert innlegg noe som jeg tror virker helt mot sin hensikt. Troverdigheten synker, og bloggeren fremstår som kjøpt og betalt. Flere av dere sier til meg at jeg fremstår som en blogger med beina plantet på jorden, hvor reklamen faktisk er noe jeg kan stå inne for, og at jeg ikke er en av dem som pøser ut annonnse etter annonse KUN fordi at jeg skal tjene noen tusenlapper ekstra. Takk for at dere har lagt merke til dette. For dere har helt rett, jeg reklamerer KUN for produkter jeg faktisk liker og kan anbefale med god samvittighet. 

I flere tilfeller har jeg takket nei til tusenvis av kroner rett og slett fordi at reklamen ikke har noe på bloggen min å gjøre, eller fordi det krasjer med en annen samarbeidspartner og dermed blir lite troverdig. For å gi dere et eksempel, så fikk jeg en forespørsel om å skrive om en annen barberhøvel enn Shai som jeg har skrevet om tretusen ganger. Innlegget betalte godt, virkelig godt, men her takket jeg pent nei til samarbeidet. Dette ville blitt falskt og uekte, for hvorfor i alle dager skulle jeg plutselig få en ny favoritt som liksom skulle gjøre shaving jobben bedre enn Shai? Ville ikke dette vært litt unaturlig? Det synes i hvert fall jeg, og jeg nølte ikke et sekund med å takke nei for å ikke miste troverdigheten hos dere. 

En annen aktør jeg naturligvis også har takket nei til er alt som har med restylane, plastiske operasjoner, vippe extensions osv. Mine lesere vet at jeg holder meg langt unna produkter og tjenester som dette, så selvom jeg ville fått flere tusen kroner for å få litt større lepper for så å skrive om det etterpå, hadde jeg naturligvis aldri gjort dette, selvom pengene kunne kommet godt med. Dette MÅ dere vite, og dere MÅ vite at alt jeg reklamerer for på blogg er noe jeg faktisk anbefaler av hele mitt hjerte. 

Det som derimot er fryktelig trist er at det i bloggverden ikke lenger er mulig å skrive om produkter, opplevelser, reisemål eller steder, UTEN at du blir stemplet som en blogger som driver skjult reklame. Det er så mange som er på hugget etter å ta deg, finne feil, finne ett eller annet å ta deg på, og hvis det er en bitteliten antydning til et innlegg med en anbefaling som IKKE er merket med reklame, er klørene ute og kommentarene på god vei inn i kommentarfeltet. Har dere tenkt på at det finnes uendelig mange fantastiske ting vi ønsker å skrive om UTEN å ta betalt for det? Ta for eksempel innlegget jeg skrev om Rosendal Turisthotell og de nydelige sokkene jeg fikk fra de skjønne menneksene som jobber der. Her fikk jeg masse hets for å ikke markere innlegget mitt med reklame, selvom dette ikke var et betalt innlegg. Jeg har enormt sterke følelser for denne plassen, og vil i den anledning gi dem mine varmeste anbefalinger uten å sende faktura markert med «markedsføring på blogg» i etterkant. Jeg vil jo at hele verden skal vite om denne perlen i Hardanger, og det samme gjelder f.eks Paper Factory Hotel i New York. Jeg skriver om disse stedene fordi jeg har LYST, og det er så synd at jeg faktisk må bruke hele første avsnitt til å forklare dere at dette ikke er et innlegg som er kjøpt og betalt, før jeg kan gå i gang med anbefalingen. Skriver jeg om et produkt eller et tilbud og innelgget ikke er merket med «annonse» så skriver jeg dette fordi jeg sånn helt seriøst har lagt mitt elsk på produktet eller tilbudet, og kunne brukt mine egne penger på det gjentatte ganger uten at aktøren skulle fått en faktura i etterkant. 

Sånn.. Er vi enige da? Skal vi bare være enige i at:

1. Det er ok at bloggere innimellom har reklameinnlegg på bloggene sine, fordi de faktisk har like mye rett til å tjene penger som hvilken som helst andre mennesker i ulike yrker.

2. At det er helt ok at bloggere skriver om produkter de elsker uten å merke innleggene sine med reklame. UTEN å få hets og refs fra lesere som kun leter etter feil, eller at noen rapporterer bloggeren til forbrukerombudet.

Takk.. Da lukker vi denne skuffen én gang for alle, og så åpner jeg den igjen kun ved behov. Hehe!

Nyt dagen ♥

Annonse