ALLTID MED MEG PÅ FERIE

Annonse: Visa

Det begynner å bli en stund siden vi kom hjem fra ferie, og da er det så kjekt å ha så mange sommerlige bilder å se tilbake på… Jeg savner late dager i Spania – det må jeg innrømme, og det på tross av at jeg kjenner at jeg begynner å glede meg til høsten.

Som jeg har nevnt ved flere anledninger, var Albir dem første utenlandsdestinasjonen jeg reiste til uten mamma. Det begynner søren meg å nærme seg 20 år siden denne sydenturen, og man kan trygt si at mye har skjedd siden den gang. Sånn som med ulike betalingsløsninger, f.eks. Den gangen måtte man jo sørge for å ta ut nok kontanter fra minibanken som skulle holde til hele oppholdet – for Gud forby – ikke søren om man ville betale ekstra for å bruke Visa-kortet! For det kostet faktisk ganske mye ekstra hvis man skulle bruke kort, men det er heldigvis historie.

Det smarteste man kan gjøre på ferie i 2019, er å la tankesettet fra tidlig 00-tallet ligge igjen hjemme. For nei – det koster ikke lenger skjorten å bruke Visa-kortet i utlandet. Og ja, Visa-kortet kan faktisk brukes så godt som overalt. På shopping, i taxi, på restaurant… Når jeg reiser, er i hvert fall Visa-kortet med som eneste betalingsform.

Norge er et veldig kontantløst samfunn. Likevel sverger mange til å fysisk ta ut kontanter før de reiser til utlandet, noe som kan tyde på mangel på informasjon.

Man tenker gjerne at det er lurt eller praktisk å ta ut kontanter før avreise, men det kan faktisk bli noe av det dyreste og minst gunstige man kan gjøre. I tillegg er kontanter i seg selv et uromoment. Hvor mye skal du ha i lommeboken? Skal du legge igjen noe på hotellet?

Skal man være både smart og økonomisk, er det kortbruk i utlandet som gjelder, og for å få en fordelaktig kurs, er det viktig å betale i lokal valuta.

Så… Det var dagens lille oppfordring fra meg til alle dere som skal ut å reise i nærmeste fremtid. For ferien har kanskje så vidt startet for noen av dere?

Dagene flyr forbi, og de er i grunn travlere enn på lenge. Det har vært full fokus på TV-innspilling den siste tiden, og dessverre litt for lite fokus på blogg, men jeg kommer sterkere tilbake. Det er et mål! Jeg har jo ikke mulighet til å jobbe 100% mht. mammapermisjon, og når jeg gjør TV må dessverre bloggen vike. Heldigvis blir dagene fra og med neste uke litt roligere, og da gleder jeg meg til å sette meg ned med macen, og lage hyggelige oppdateringer her inne.

Hvordan har dere det, fine mennesker? Har sommeren behandlet dere bra?