Annonse

ALTERSEX TIL KVELDS!

Fader vår..
Du som er i himmelen.
La ditt navn holdes hellig. 
La ditt rike komme. La meg skampule presten i din alterring. . .

Nei vent litt, det var ikke akkurat sånn den bønnen gikk..

Hva i alle dager skjedde i går egentlig?

Jeg kan ikke la være å kaste meg inn i debatten, vedr. Tooji sin nye musikkvideo; The Father Project! Jeg er i tillegg veldig interessert i å høre hva dere mener om hele seansen, og jeg har gått et par runder meg meg selv, for å faktisk finne ut hva jeg egentlig mener om det hele. 

Jeg heier på homofili. Flere som står meg nær er homofile, og jeg har aldri sett på homofili som noe annet enn helt naturlig og vakkert. Det handler ikke om kjønn, det som betyr noe, er hvem som faktisk vekker de gode følelsene – følelsene av å elske noen, uansett om dem vekkes av det samme kjønn eller ikke. 

Tooji har kommet ut av skapet. Han er endelig fri, og ønsker å støtte kampen for de homofiles rettigheter. Vi kan vel alle være enige i at kirken på mange måter skylder de homofile kirkens velsignelse, en dasj raushet og noen spiseskjeer tollerense, men jeg mener likevel at det et par ting som skurrer.. 

At Tooji velger å ri en prest på alteret for å bringe frem et budskap, ser jeg på som en anelse feil og respektøst. Jeg ser ikke noe som helst poeng i å bringe sex på banen, for hvorfor i alle dager skal homofil kjærlighet gjøres synonymt med sex? Hvorfor må det sex til for å skape et poeng? Og med tilskuere til stede på toppen av det hele?

Det er feil med hetero sex på et alter, det er feil med homofil sex på et alter. Man har ikke sex på alteret, sex kan man ha hjemme!

Jeg mener at hele videoen hadde fått en mye bedre effekt og ikke minst respekt, om han faktisk valgte å gifte seg med presten, fremfor å skampule han. Det hadde vært vakkert! Et homofilt bryllup i en vakker kirke.. DA snakker man budskap, men det ville nok kanskje ikke fått like mye blest og PR som i dette tilfellet. Sånn sett har han truffet spikeren på hodet, men jeg stiller spørsmål ved om all PR faktisk er god PR. Hva synes dere?

Jeg roper et høyt HURRA og sier meg enig i Tooji’s utsagn; Human rights above religion, og jeg synes han fortjener trampeklapp for både innsats og engasjement. Han er jo tøff, det er det ingen tvil om.. Det krever et greit sett baller for å gi ut noe slikt som dette, men på den andre siden blir jeg sittende å tenke litt..

Vi er i 2015, trenger man virkelig å profosere for å få frem noen tanker rundt homofili? Det er enklere å komme ut av skapet nå, enn det var for tjue år siden.. Dette sier jeg riktignok på sterkt sviktende grunnlag, da jeg som hetero ikke har noen som helst rett til å uttale meg. Følelsene rundt det å komme ut av skapet er nok svært individuelt. Det kan ikke bare være enkelt å stå frem, og jeg er faktisk litt redd for at denne videoen bidrar til å gjøre det enda vanskeligere for de homofile å komme ut av skapet. Ønsker man liksom bli sammenlignet med «han der som pulte presten i alterringen«? Kan dette skape problemer for den yngre garde, som kanskje skjemmes av dette på en anne måte, enn dem som har opparbeidet en del livserfaring og selvtillit gjennom årenes løp?

Det er mange tanker som surrer rundt denne musikkvideoen.. Tooji er flink, han, men den videoen kan jeg ikke si at jeg er så innmari begeistret for. 

Hva mener dere?

Kjærleik i fleng ♥

Annonse