Annonse

ÅRETS FORBILDE

 

Fy søren! Det har ikke sunket helt inn enda… Jeg er overveldet og lettere sjokkert over det som skjedde i går – dette var jeg overhodet ikke forberedt på! Tenk at jeg skulle stikke av med den gjeveste prisen av dem alle!?

Jeg var jo en av ti flotte nominerte i kategorien Beste innlegg på Sunn fornuft-prisen, og da denne prisen gikk til en annen verdig vinner, tenkte jeg bare at det kanskje ville gå veien til neste år. En nominasjon er jo stort i seg selv – spesielt på en prisutdeling som dette, hvor visjonen er så himla viktig! Men så, SÅ skjedde det noe uventet og stort! En pris vi ikke visste skulle deles ut ble brått annonsert – prisen for Årets forbilde, og selveste Sunn fornuft-prisen. I beskrivelsen av vinneren stod følgende:

«Vinneren defineres som en moteblogger – men bloggen hennes er mer enn det. Hun deler tanker om musikk og sex, interiør og dyrevern. Bloggen fremstår som helhetlig, variert og gjennomtenkt. 

Prisvinneren bruker plattformen bloggen gir henne til å ta et tydelig standpunkt i saker hun engasjerer seg i, enten det er flykningkrisen eller pelsindustrien. Hun undervurderer ikke leserne sine, men snakker til både hjertet og hjerne. 

Vinneren av Årets Sunn Fornuf-pris har engasjert seg sterkt mot skjønnhetspress hos unge jenter generelt, og mot kosmetiske inngrep generelt. Hun brenner for at selvtilliten til unge mennesker ikke skal defineres ut i fra hvor store lepper de har, hvor stor rumpe de har, eller hvordan de ser ut. 

Vinneren viser hvilke muligheter som ligger i å påvirke positivt i en blogg. Hun gir andre bloggere noe å strekke seg etter. 

Vinneren av forbilde er Kristin Gjelsvik for bloggen StyleConnection.»

Åhåj! Jeg ble så rørt da dette ble lest opp, og da jeg faktisk innså at det var meg det ble snakket om, måtte jeg felle et par tårer – herregud så stort dette er!

IMG_0579-2

Jeg er så stolt. Så glad og rørt. Dette tiltaket er så viktig! Denne prisen er så viktig! I dagens samfunn hvor kropps- og skjønnhetspresset er mer heavy enn noen gang tidligere, er det godt å vite at jeg faktisk gjør en forskjell. At min stemme er tydelig og sterk nok til å bli hørt, og at jeg faktisk påvirker i positiv retning.

Jeg er så lei av samfunnet – av normaliseringen av de falske idealene, de kosmetiske inngrepene, av at unge bloggere påvirker barn til å ville endre på utseende, og at de ikke tar ansvar. «Det er MIN blogg, og her kan jeg gjøre hva pokker JEG vil!»

NEI, kjære blogger!!! Du kan for pokker ikke gjøre hva DU vil! Du har et enormt ansvar, og selv om du velger å se en annen vei og har bestemt deg for å ikke være et såkalt forbilde, vil du være dette for mange tusenvis av unge mennesker uansett hvordan du vrir og vender på det!

IMG_0583

Er dere klar over at jeg på daglig basis får snapchats, mailer og meldinger av jenter helt ned i 10-årsalderen, som spør meg hva det er vanlig å veie? Om de er god nok som de er? At de har begynt å spare ukelønnen sin til dagen de fyller 18 år, slik at de har penger til kosmetiske inngrep? At de ser opp til ihjelopererte bloggere, og mener de er oppskriften på PERFEKT, og at de er villige til å gjøre ALT for å se ut som dem?

Er dette greit, synes dere? Er dette noe vi bare skal akseptere? NEI! Vi kan ikke lenger akseptere dette. Blogghusene må ta ansvar! Media må ta ansvar, og slutte å livnære seg av klikkene de klikkvennlige bloggerne gir dem. Bloggerne MÅ ta ansvar. Slutt å vise frem de opererte kroppene deres. Slutt å flash unødvendig mye hud, bare fordi at du mener det ikke er en big deal, siden «det bare er kropp«. Det er ikke bare kropp. Det er en kropp som ser «bra» ut, fordi den er kjøpt og betalt – og derfor velger du å vise den frem. Slutt å dele rabattkoder på restylane, botox og fillers. SLUTT å fortelle leserne deres at dere holder dere unge ved hjelp av kosmetiske inngrep, før dere i det hele tatt har fylt 25! Føkk off, dere trenger ikke rynkebehandlinger og innspryting av gudene vet hva i starten av 20-årene.

IMG_0581-2

Jeg skal kjempe mot dette presset og den farlige normaliseringen av det uekte, til dagen jeg dør. Jeg lover dere at jeg skal fortsette å være en tydelig stemme i denne saken, og jeg lover at det skal bli bedre.

Kjære unge pike, du er så forbanna flott som du er – helt EKTE og naturlig. Det er nå du er unik, ikke når du mister all mimikk grunnet botox, eller ikke lenger kan smile naturlig fordi at leppene dine er på størrelse med to grillpølser. Vær så snill å si til deg selv at du er god nok – si det til deg selv, hver eneste dag!

Kjære dere, TAKK! Takk for nominasjonen, for at dere støtter meg i denne saken, og for at dere er her. Takk for denne prisen – den betyr så vanvittig mye, og diplomen skal henges rett opp på veggen i butikken, for en daglig påminnelse av at kampen er lang ifra over! Jeg gir aldri opp, det skal dere vite!

Nå skal jeg la alt dette synke inn, mens jeg gjør meg klar til en ny dag i butikken. I dag med ekstra godt humør og ekstra mye energi ♥

Annonse