ÅRETS INFLUENCER: LIVSSTIL

Åhåj! Det ble litt lite søvn i natt, men etter en kopp kaffe var jeg klar for å ta turen innom God Morgen Norge. Det var jo duket for Vixen Influencer Awards i går, og dette ble naturligvis tema for dagens sending. Fikk dere sett den?

Jeg synes det ble en skikkelig fin kveld i går, med mange fantastiske vinnere – kan det tenkes at denne kåringen er på god vei i riktig retning?

Tenk at det ble en pris på meg også da? Jeg er så takknemlig! Dette var ufattelig gøy – mest av alt siden jeg faktisk fikk litt tid på scenen til å si akkurat det jeg hadde på hjertet. Jeg hadde nemlig forberedt en tale i tilfelle seier, og selv om jeg ble stående der oppe i noe som føltes som en evighet, tenkte jeg at dette var viktig! Tusen takk for alle fine ord og tilbakemeldinger – jeg har fått så mange snaps og meldinger av dere, som satt og fulgte med på live-sendingen. Deres feedback betyr så mye ♥

Jeg limer hele talen inn i dette innlegget, så kan dere som ikke har fått den med seg, lese den om dere har lyst…

Denne prisen betyr så mye! Og at jeg får tildelt denne prisen, betyr at man faktisk ikke trenger en topplisteplassering på blogg.no for å bli hørt. Man trenger ikke drive med clickbaits, kle av seg, eller å provosere seg til oppmerksomhet. Man kan faktisk bli sett – OG hørt – ved å bare være seg selv 100% – eller 110% som vi sier på Paradise.

Jeg vil samtidig benytte anledningen til å rette kritikk mot bransjen – kritikk mot dere som fraskriver dere alt ansvar. Vi vet at det har vært en øking på hele 40% blant jenter med sykliske lidelser i alderen 15-20 år. De vanligste lidelsene blant jenter er depresjon, angstlidelser, spiseforstyrrelser og tilpasningsforstyrrelser. Jeg kan ikke med sikkerhet si at dette skyldes sosiale medier, men det er ikke til å stikke under stol at svært mange jenter blir negativt påvirket av det de eksponeres for i ulike kanaler. Her har vi bloggere et enormt ansvar! Men det har også media og blogghus.

At media og bloggere tjener fett på unge jenters usikkerhet er det ingen tvil om – og jeg kan ikke forstå at influencere som ukritisk deler nakenbilder, rabattkoder på kosmetiske inngrep, et ekstremt overforbruk, samt en livsstil som er usunt overfladisk, faktisk får såpass mye spalteplass som de gjør. Jeg spør dere – Er disse klikkene disse profilene generere, virkelig mer viktig og betydningsfullt enn unge jenters psykiske helse?

Sunn fornuft plakaten var et godt initiativ for å gjøre bloggere enda mer bevisst på hva slags innhold som bør/ikke bør publiseres. Endelig et tiltak, tenkte jeg den gangen… I dag har plakaten null verdi, siden det ikke forekommer et snev av konsekvenser om man bryter reglene. Hvorfor blir ikke dette tatt på alvor?

At mye må endres er det ingen tvil om – og jeg håper at i dag er dagen, hvor vi omsider vil se en mer positiv utvikling i influencer-Norge!

Jeg vil helt på tampen rette en stor takk til AdLINK! Tusen takk for at dere er seriøse, for at dere alltid er tilstede, og for at dere bryr dere langt mer om hvilke profiler dere jobber med, enn klikk og penger! Det er rett og slett en stor ære å få lov til å være en del av deres team!

Nå skal jeg la alt dette synke inn, mens jeg får i meg en litt for sen frokost. Om et par timer skal jeg til NRK P2 for et intervju, og etter det skal jeg faktisk sove, haha. Det ble lite søvn i helgen, så nå skal jeg ta igjen alt det tapte før uken begynner for alvor i morgen. Ferien er over, og nå gjelder det å komme inn i gode rutiner.

Håper dere har en nydelig mandag, fininger. Jeg er så glad i dere ♥