Annonse

BÆREKRAFTIG MOTE

Reklame for en venn ♥

På fredag inviterte jeg meg selv til showrommet til Elsa Fredrikke – designeren bak det vidunderlige klesmerket; Høst & Vår. Her snakker vi norsk design på sitt aller, aller beste. Fantastisk kvalitet, nydelige materialer, lekre farger, og en så bærekraftig produksjon som overhodet mulig.

Elsa Fredrikke og hennes fantastiske mamma, er altså damene som danner Høst & Vår. Dette er deres store lidenskap! Og slike folk som dette – som er hardtarbeidende, kreative, og som har et så vanvittig stort ønske om å gjøre verden til et litt bedre sted, ved å tilby bærekraftig mote, vel… Slike mennesker fortjener et gigantisk stor skulderklapp. Jeg heier på norsk design. Jeg heier på kvalitet. Kvalitet som varer, og som gjør at garderoben ikke trenger å bli byttet ut annenhver uke.

Vi må tenke annerledes når det kommer til mote. Vi må handle mindre og bedre – dette er nemlig en av de enkleste måtene å redusere klimafotavtrykket. Klesindustrien er en enorm belastning for mljøet, og tekstilindustrien står for hele 8 % av globale utslipp av drivhusgasser. Det er vanvittig å tenke på at et lastebillass med klær brennes eller kastes hvert sekund, og enda verre – at industrien slipper ut slipper ut mer enn flytrafikk og sjøfart til sammen, og at en halv million tonn mikrofiber slippes ut i havet årlig, tilsvarende 3 millioner fat olje.

Det går ikke an å si seg uenig i at klesindustrien og fast fashion er belastende, men heldigvis kan man gjøre noe med det ved å ta bevisste valg og gjøre positive endringer. Det handler om å endre handlemønster, kjøpe mer brukt, shoppe sjeldnere, og shoppe kvalitet. Joda, kvalitetsplagg koster mer, men de varer til gjengjeld mye lenger. Og slikt sparer man faktisk penger på, på sikt.

Høst & Vår er et av mer miljøvennlig alternativ, og et klesmerke man kan bære med stolthet. I tillegg føler man seg uforskammet bra i de flotteste plaggene, og jeg elsker at Elsa Fredrikke tør å bruke farger. Kolleksjonen jeg fikk titte på nå er til å bli vill i knickersen av, og jeg elsker hvert eneste plagg. Jentene bruker veganske, organiske, biologisk nedbrytbare stoffer til alle produktene sine, og holder produksjonen i Europa. De produserer bare høykvalitetsprodukter som vil vare og vare, og alle kolleksjoner består av bærekraftige, veganske stoffer med V-Label-sertifikatet. Med innovativ teknologi regenereres fibrene ved hjelp av biprodukter fra bomullsproduksjon, og skaper et stoff som har de positive egenskapene til silke uten noen grusomhet mot dyr. Plaggene er myke å ta på, stoffene er giftfri og er vennlige mot både hud og planet. Og det kuleste er at alle plagg er fullstendig biologisk nedbrytbare!

Jeg heier så sykt på disse flinke damene, og kan ikke få hyllet dem nok for deres arbeidsmoral. Jeg elsker Høst & Vår ♥

Genseren jeg bor i om dagen er seriøst LIVETS genser. Den er selvfølgelig fra Høst & Vår, og dere finner den her. Hvis det er ett plagg jeg ikke kan leve uten, så er det denne. Gud bedre for en genser!

Håper dere alle nyter søndagen. Lag dere en skikkelig fin siste dag i uken ♥

Annonse