BAKSIDEN AV MEDALJEN

Da jeg hadde «vanlig» jobb, var dagene med hjemmekontor både svært ettertraktet og høyt verdsatt. Jeg elsket jobben min – det gjorde jeg virkelig, men det var noe helt magisk med det å kunne få unna diverse jobb fra sofaen på Bislett. Å sitte der å jobbe seg gjennom ukens rapporter med håret til alle kanter, iført en slapp joggis – og selvfølgelig uten BH, var helt herlig – spesielt om jeg la dagen med hjemmekontor til en fredag. Hallo, langhelg!

Nå er hjemmekontor en del av hverdagen. Det er på hjemmebane det skjer, og hjemmekontor er ikke lenger like magisk som det var i 2011. Det er på mange måter lite inspirerende, og jeg vil si at dette er den mest negative siden ved denne jobben. Jobben er jo ganske så alright i seg selv, men det er ingen tvil om at man får bittelitt mer energi av å ha rutiner, faste arbeidstider, og ikke minst – en haug av kolleger. Derfor er det så sinnsykt viktig å komme seg ut av huset. Ta med seg macen, rett og slett, og sette seg på en café for å få litt nye impulser. Kulturhuset er f.eks. et genialt sted å bruke som kontor – her sitter mange freelancere og kreative mennesker, og selv om man ikke snakker eller jobber sammen, føles det liksom som at man er del av et lite felleskap likevel. Stine har også en del hjemmekontor, og for noen uker siden tok vi med oss hver vår mac ned til Kulturhuset, og satt og jobbet i noen gode timer. Vi var jo kolleger da vi møttes for første gang, så det føltes faktisk som at jeg var tilbake i «normal» jobb – deilig. Dette her skal vi uten tvil gjøre flere ganger!

Å komme seg ut av huset! Det er så viktig – spesielt for oss som er mye hjemme. I tillegg handler det om å skape innhold, og det blir ganske så begrenset hva man klarer å skape av spennende innhold innenfor husets fire vegger.

Gårsdagen var så herlig… Jeg har jo omsider kommet meg på beina igjen, så det å komme seg ut gjorde ekstra godt. Vi hadde en del ærender på agendaen, og da vi skulle hente macen min som har vært på reparasjon på Eplehuset på Aker Brygge, benyttet vi likeså greit anledningen til å tusle rundt i solen, og til å snackse litt på hver sin øl og noen flamed edamame-bønned på Asia. Det er altfor lenge siden vi ute og tok en øl sammen – en kjørepils i mitt tilfelle da vi var avhengige av bil – men likevel… Så deilig å få litt kvalitetstid sammen utenfor cribben. Det er så viktig!

 

Oslo viste seg fra sin beste side i går… Det var nydelig vær – kaldt, men likevel deilig! Jeg fikk nesten litt påskestemning, men det er fortsatt altfor mye snø i hovedstaden til at jeg tenker påske riktig enda. Bypåske for meg betyr varmere vær og bare noen usle snøflekker igjen. Det er så mye snø atte hjelp, men til uken er det faktisk meldt et par pussgrader, så kanskje våren er på vei likevel? Jeg krysser fingrene!

Da vi kom hjem endevendte jeg hele roterommet/skapet under trappen, og dere kommer til å bli sjokkerte over den enorme forvandlingen. Jeg viser bilder litt senere i dag, så det er bare til å glede seg!

Har dere en deilig søndag så langt, fininger?