BARNDOMSMINNER OG FAVORITTLUNSJ

Sankthansaften har ikke vært en spesiell dag for meg på mange, mange år. Vi må nok helt tilbake til barndommen, hvor dette var en dag jeg gledet meg skikkelig til. Da var det nemlig båltenning på den store fotballbanen i nabolaget – «Travbanen» som vi kalte den, og gjett om vi barna gledet oss. Dette var nemlig en begivenhetsrik dag, som inkluderte både sekkeløp og stylter, og selvfølgelig grilling før arrangørene tente på det store bålet.

Og så stod vi der da… Tett inntil våre foreldre, og så på at paller og gammalt skrot gikk opp i røyk. Veldig spennende, men samtidig litt skummelt… Flammer var skumle greier den gang, så da var det ekstra godt å holde hånden til morfar. Jeg synes i grunn at flammer er skumle greier nå også jeg, haha.

Når Falk blir litt større, bør vi jo gjøre noe ut av denne dagen… Skape en fin tradisjon, rett og slett. Jeg ser jo i sosiale medier, at det er mange som har adoptert den svenske Midtsommer-tradisjonen. Og i Sverige er faktisk denne feiringen den viktigste bortsett fra jul. Her danses det rundt en stamme kledt i bjørkeløv og blomster, mens damene får de lekreste blomsterkranser på hodet. Det ser jo rett og slett superhyggelig ut, så kanskje dette er noe vi kan la oss inspirere av i årene som kommer?

Det er jo nå vi skulle hatt en hytte eller et sommerhus et sted ved vannet, og da gjør det litt vondt å vite at vi hadde den nydeligste hytten i familien, som dessverre ble solgt for noen år siden. Dette var mitt favorittsted – stedet hvor jeg tilbrakte alle mine somre i barndommen. Jeg skulle så inderlig gjerne overtatt, men når jeg bor i Oslo hadde det blitt tidkrevende og kostbart å komme seg dit. Og som hytteeier er det mye som skal vedlikeholdes, noe jeg ikke hadde hatt tid til tidligere. Å reise til Bergen, for så å dra halvannen time derfra hver gang man skal på hytten, hadde ikke vært aktuelt, så vi får se om vi kanskje kan finne noe på denne siden av fjellet. Det er lov å håpe – og drømme… Men da må det spares!

Sankthansaften har som dere skjønner ikke vært særlig spesiell i år heller, men vi har i det minste vært ute og trillet. Vi ble også fristet til å ta en lunsj på favorittspotten, så da ble det litt ekstra kos på ukens siste dag. Vi tuslet langs Akerselva på vei hjem, og fikk knipset noen bilder underveis som jeg tenkte å dele med dere. Her snakker vi søndagshygge på sitt beste!

Nå skal vi snart gå i gang med søndagstacoen, men aller først er det en klesvask med sokker og undertøy som venter på meg. Bah! Dette er den aller verste vasken å henge opp på tørkestativet… Sokker og truser, liksom… Det blir ikke verre!

Har dere noen spesielle planer for kvelden, fininger? ♥