Annonse

BEST PÅ Å FÅ UNGDOM TIL Å FØLE SEG VERST!

Det ble tidlig opp på meg i morges – klokken 07.30 møtte jeg opp på Kulturhuset, for å delta i en panelsamtale i forbindelse med Press‘ sin fantastiske kampanje; Gullbarbie! For de av dere som ikke vet hvem Press er, så er dette ungdomsorganisasjonen for deg som er mellom 13 og 25 år – de er engasjert i urettferdighet, de bryr seg om hvordan verden behandler andre, og blir sint når barns rettigheter brytes! En viktig og fantastisk organisasjon, med andre ord…

For åttende gang kjører altså Press i gang Gullbarbie – prisen som går til reklame- eller medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst. I fjor var det Nettavisen/Side2 som stakk av med «seieren» – vel fortjent, spør du meg. Og i dag morges var det altså duket for frokostseminar med slipp av nominerte. Jeg fikk æren av å delta i panelsamtale med Kari Løvendahl (forfatter bak «Kroppsklemma») og Gisle Agedahl, kjent fra TV-serien «Jævla homo» , hvor tema for samtalen var hvilken rolle media, reklamebransjen og bloggere har når det gjelder kroppspresset dagens unge utsettes for. Det ble altså en annerledes mandag for min del, og jeg er så takknemlig over å få være med på slike eventer som det her. All honnør til gjengen i Press, som gjør en kanonviktig jobb for dagens unge!

Så… Hvem var verst i 2017? Press fikk inn hele 855 nominasjoner fra unge selv, og de som nådde helt til topps er følgende:

Bok Bok: Fremstiller ensidige idealer for å selge klær til unge jenter. I 2017 hadde Bik Bok store reklameplakater som var umulig å unngå i bybildet. De ensidige idealene gjenspeiles i klesstørrelsene, ved at de ikke har størrelser for et mangfold av kropper.

Comfyballs: Viser kun én type kropp, og spiller på gamle kjønnsroller og unødvendig seksualisering for å selge undertøy. Skaper unødvendig stort press rundt kropp for unge gutter. Comfyballs driver aktiv markedsføring rettet mot ungdom i sosiale medier.

Gilette Venus: Fremmer et ensidig kropps- og skjønnhetsideal for å tjene penger på barbering og retusjerer modeller i reklamene sine. Viser frem barbering av hud som allerede er hårløs og skaper unaturlige forventninger til kroppshår.

Det er dere som stemmer frem «vinneren» ! Hvem synes dere er best på å få ungdom til å føle seg verst? Stem på den du ser på som den største verstingen HER! Hva synes dere om de nominerte? Fortjent? Er det noen andre dere heller skulle sett blant topp 3?

Jeg gleder meg til å se hvem som stikker av med prisen – vinneren annonseres 15. mars!

Nå skal Dennis og jeg lage en ny video til kanalen vår, og deretter skal jeg få delt oppskriften på de latterlig digge (og selvfølgelig veganske) fastelavensbollene jeg laget i går. Det er bare til å glede seg ♥

Har dere en bra mandag, fininger?

Annonse