BILDEDRYSS FRA VAKRE ALTEA

God morgen til alle dere vakre lesere ♥ Har dere sovet godt? Jeg sovnet i det sekundet hodet traff puten i går, men når sant skal sies er det min lille superkraft i livet, haha – at jeg sovner med det samme jeg sier god natt. Vi sover litt ekstra godt her på «hytten», og da spesielt godt etter en lang og innholdsrik dag som den vi hadde i går.

For min del startet dagen rundt klokken ni – da skulle jeg nemlig kjøre Jon og en av hans venner til en golfbane i Altea. Deretter suste jeg hjemover for å bytte den gule genseren ut med noe litt mer passende, og så dro Dennis og jeg til gamlebyen i Altea som ligger på en høyde, og som er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia. Den ligger på en høyde, og består av bratte brosteinsbelagte gater og et stort antall hvitkalkede hus – mange av dem fra 1700-tallet. Det er så utrolig vakkert og sjarmerende her, og Altea er absolutt verdt et besøk om dere befinner dere i området.

Gamlebyen gir et intimt og malerisk inntrykk, noe som forsterkes av de mange trivelige småbutikkene, hvor man bl.a. kan få kjøpt spennende kunsthåndverk. På 1960-tallet bodde mange kunstnere fra Europa i Altea, noe som fremdeles gjenspeiler seg i  byens mange små butikker som har salg av kunst og kunsthåndverk. I tillegg til kunst finner man også en rekke koselige restauranter her – Altea er rett og slett en herlig og romantisk plass for en datenight med kjæresten!

På det høyeste punktet i gamlebyen ligger Alteas vakre kirke – Iglesia Nuestra Señora del Consuelo – bygget i en kombinasjon av maurisk og nyklassisistisk stil. Den er også kjent under navnet «La Mare de Déu del Consol» – og er særlig kjent for sine to kupler laget av blå og hvite fliser. Kirken er et landemerke i Altea og et symbol for byen. Ingen vet nøyaktig når den eldste kirken på stedet ble bygget, men de eldste arkivkilder som omtaler den, er fra 1640. Altea er flere ganger i historien blitt angrepet av sjørøvere, som også utsatte kirken for sine herjinger. I 1893 var den så forfallen at den ble stengt, og i 1901 ble den gamle kirken revet. Dagens kirke ble så reist på de gamle murene, men heller ikke den har vært forskånet for ødeleggelser. Under den spanske borgerkrigen i 1930-årene ble deler av interiøret ødelagt, og i 1981 ble kirken rammet av jordskjelv. Etter et omfattende restaureringsarbeid framsto så kirken i 1998 slik vi ser den i dag.

«Plaza de la Iglesia» – kirkeplassen – er et viktig samlingspunkt i Altea, og akkurat på denne kirkeplassen satt vi i går og koste oss i solsteiken med en kald cerveza. Her oppe er det så nydelig, og utsikten tar rett og slett pusten fra deg ♥

Åh, er det ikke nydelig her? Vi nyter hvert sekund av denne ferien, og skal om få strakser komme oss ut på flere eventyr. Men først – frokost!

Nyt søndagen der hjemme, vakre venner, så sees vi igjen litt senere ♥