BLACK FRIDAY – DET ALLER BESTE TILBUDET!

Kjøpefesten er i gang, og hver eneste dag har feeden min – både på Facebook og på Instagram – vært bombandert med Black Friday-tilbud. «TIDENES salg» , «De billigste produktene får du hos oss» , «KUN denne uken – 30% på ALLE varer» … Kjøpe, kjøpe, kjøpe! Jeg blir helt svett!

Black Friday har jo blitt en egen høytid for handelsnæringen, og vi forbrukere hyller supertilbudene og stiller oss i kø for å få rabatt på noe vi strengt tatt ikke trenger.

Vi brukte 2,5 millioner kroner i minuttet under fjorårets Black Friday. Hvor crazy er ikke det? Tenk å bruke over to millioner kroner i minuttet! Det er så mye penger at det er umulig å i det hele tatt se det for seg. Total omsetning ble drøye 3,6 MILLIARDER kroner i norske butikker på fredagen alene, og i år forventes beløpet å øke til 3,9 milliarder kroner. (Kilde: Virke)

Det er ingen tvil om at man kan gjøre noen gode kupp på f.eks. julegaver, eller på ting man faktisk trenger. Men det blir fullstendig galskap når man handler bare for å handle, grunnet varer som er redusert i pris. Og det er denne vanvittige kjøpegalskapen som er så fryktelig uheldig. Dette kjøpehysteriet fører til at vi bruker og kaster mer enn noen gang, og at vi bruker penger vi egentlig ikke har. Og så må vi jo selvfølgelig overdrive. Èn dag med supersalg er jo ikke nok – her kjøper vi på med Black WEEK etterfulgt av Cyber Monday for de kjøpelystne som enda ikke har fått kjøpsbehovet sitt mettet.

Mitt aller beste tips til deg i år er å bruke pengene dine på noen som faktisk trenger det. Jeg vet at det kan være vanskelig å engasjere seg for noe som skjer langt, langt borte – noe vi ikke ser hver dag… Sånn som sultkatastrofen i Jemen. «Jada, vi vet at det er ille, men det rammer jo ikke oss på noen måte» … Deilig å tenke slik, ikke sant? Skylapper kan være svært behagelig, men jeg anbefaler å ta dem av en gang i blant – bare sånn for å faktisk reflektere litt over hvor forbanna heldige vi er, vi som bor i Norge.

UNICEF arrangerer i år Black Friday for barna i Jemen HER. Årets desidert beste tilbud er å hjelpe barna i Jemen, som trenger livreddende mat akkurat nå. Målet til UNICEF er å samle inn 3500 sultkatastrofepakker innen fredag, og hver pakke inneholder en tre ukers rasjon med spesialmat for alvorlig underernærte barn.

Situasjonen til barna i Jemen er snart ikke til å beskrive med ord. Det er et helvete på jorden for alle barn som bor der. UNICEF kjemper døgnet rundt for å holde barna i live, men tiden løper ut og nå må vi hjelpe til så godt vi kan!

Du kan betale via Vipps til 77740 eller sende SMS Jemen til 2040 (406,-)

Tenk om vi heller kunne bruke d 3,6 milliardene på barna i Jemen i stedet? Hvor fantastisk hadde ikke det vært? Jeg vet i hvert fall hvilket tilbud jeg skal benytte meg av i år – og det er 0% rabatt for barna i Jemen ♥