Annonse

IKKE BRUK RUSSETIDEN PÅ DETTE

Kjære russejenter, om ikke lenge smeller det! Russetiden er snart i gang – en tid flere av dere har sett frem til i flere år. Jeg glemmer aldri hvor giret og spente vi var da russetiden nærmet seg. Tenk at det er hele 13 år siden jeg stod hjemme på kjøkkenet, for å stryke bokstavene K R I S T I N på den splitter nye russebuksen. 13 år siden jentene og jeg gjorde den aller siste finishen på vår knallrøde Dodge, som skulle bli vårt fremkomstmiddel i hele to uker. 13 år siden vi brente den siste CD’en til samlingen, som inneholdt 20 av de aller beste partylåtene i 2005! De færreste av dere har vel vært borti programmer som LimeWire – et dataprogram vi brukte for å laste ned musikk, som deretter ble brent på en tom CD-plate! Herregud, i feel old, haha!

Det som var ekstra herlig da jeg var russ, var at vi ikke hadde smarttelefoner. De heldigste av oss hadde Nokia 3310 – den kuleste telefonen på markedet. Vi hadde ikke sosiale medier, og dro med oss engangskamera for å forevige minnene fra denne fantastiske tiden. Og minnene? De sitter godt plantet under topplokket – jeg husker ALT, og mye av grunnen er nok fordi jeg var 100% tilstede! Vi brukte ikke tid på å dokumentere hva vi holdt på med til en hver tid, eller tid på å høste likes på bilder av det splitter nye russeantrekket. Vi brukte tiden på å leve i nuet – på å bare være, på å oppleve, og på å suge til oss alt av inntrykk. Vi hadde jo gått og gledet oss, samt forberede oss i flere år, og da tiden endelig var inne, kjente vi det virkelig på kroppen.

Å være russ i 2018 er nok veldig annerledes enn det var i 2005. Noe av det mest positive er vel at det er lettere å holde kontakten med herlige folk man møter i løpet av russetiden – de aller fleste har vel Snapchat eller Instagram i tillegg til Facebook, og en ny venn er bare ett tastetrykk unna. Forbannelsen er nok at telefonen i seg selv blir så altoppslukende, og at den kanskje trekker bort fokuset fra å faktisk være tilstede. Når det er viktigere å dokumentere enn å oppleve, har det skjedd en ting eller to, som ikke nødvendigvis kan omtales som positivt. Forsking viser at vi sjekker mobilen hvert 6. minutt, og jeg tror nok at vi er flere som er avhengige av telefonen enn dem som ikke er det. Vi sjekker sosiale medier for å holde oss oppdatert på det som skjer, men her ser ulike aktører en gylden mulighet til å utnytte de unges hyppige besøk på sosiale medier som f.eks Instagram.

I det siste har jeg fått mange henvendelser fra unge jenter som er russ i år, som har fått en grusom reklame opp i sin newsfeed. En reklame rettet mot usikre kvinnelige russ, med ett formål – å selge leppeforstørring til rabattert pris. 2500,- for å være helt eksakt, og tilbudet gjelder frem til 17. mai!

Som om at nye lepper er noe jenter trenger for å gjøre russetiden komplett!?? Dette er spekulativ og forkastelig reklame rettet mot ungdom, som allerede er utsatt for et vanvittig skjønnhetspress. Jeg synes dette er forkastelig! Denne klinikken burde skamme seg – de burde fått en saftig bot, og blitt kalt inn på teppet. Jeg har tatt dette videre med Forbrukerrådet, og håper de ser alvoret og kommer på banen! Dette er så langt ifra ok det er mulig å komme. Hva tenker de på???

Kjære russ! Kjære flotte, vakre jenter! Ikke la en latterlig klinikk som dette her, få dere til å tro at leppeforstørring er noe dere trenger for å gjøre russetiden bedre! Bruk pengene deres på noe gøy – på fest, moro og opplevelser, som gir gode minner som varer livet ut!

God klem fra meg

Annonse