Annonse

BRUKSANVISNING, JA TAKK!

Hallaisen babes!

I dag er jeg litt smånervøs og superstresset, for om ikke lenge skal jeg nemlig til en sånn jevnlig sjekk hos Gynekologen. Det er jo alltid alright å stikke innom med jevne mellomrom for å sjekke at alt er oppe og nikker der nede, spesielt etter man har bikket 25 år. Da er det nemlig viktig å få tatt regelmessige celleprøver for å sjekke om man har celleforandringer i livmorhalsen som kan føre til kreft, noe som ikke står på ønskelisten til noen av oss.. MEN.. Uansett hvor viktig det er med en gynekologisk sjekk er nok denne sjekken det mest ubehagelige og ukomfortable man kan gjøre i hele sitt LIVET. 

Jeg er i slutten av 20-årene og har avlagt noen besøk hos gynekologen opp igjennom årene, men jeg kommer aldri til å sutte å grue meg til disse gynekologiske undersøkelsene. Jeg HATER det.. Det finnes ikke noe mer ubehagelig, og er det ett sted jeg mister all form for selvsikkerhet og velbehag så er det her hos gynekologen. Den stolen der skremmer livskiten ut av meg, og så mener jeg bestemt at man burde få en slags bruksanvisning og en dette-kommer-til-å-skje-punkt-for-punkt-liste i forkant av timen. 

For det første.. Skal man ha på seg de jævla sokkene? Skal man ta de av? For det å bare ligge der iført en genser, sokker og et nakent underliv ser jo bare skikkelig dumt ut. Men så ser der jo dumt ut å ligge der i KUN en genser også, eller? Med bare tær og tørre høstlegger på vill flukt? Dette alene gir meg antydninger til nervøst sammenbrudd, og nå står jeg og diskuterer med meg selv om jeg skal ta på meg jeans og sokker som forblir på, eller om jeg skal gå for skjørt og strømpebukse slik at det blir naturlig å være barbeint. For har man sokker og bukse, så blir det litt unaturlig å ta av seg sokkene eller hva? HJEEEELP! 

Det samme gjelder intimbarbering.. Hvordan pokker skal man liksom se ut der nede når man legger seg opp i stolen for så å spre beina for en vilt fremmed. Ser de helst at man er nybarbert og smooth, eller synes de det er best med litt busk? Skal man ha typ et 3-dagers resultat der nede med antydning til hår, eller skal man være helt glatt? En gynekolog kunne sikkert ikke brydd seg mindre om hvordan du ser ut der nede, men det glemmer man liksom å tenke på når man skal vise seg frem på den måten. Dette kunne godt blitt inkludert i denne bruksanvisningen. 

Kjære pasient, vi minner om din time på torsdag og ønsker at du gjør følgende før og under din visitt her hos oss:

– Tar av deg sokkene før du setter deg opp i stolen.
– Barberer deg tre dager før din time.
– Husker å sette rumpen såpass langt frem i stolen at det føles som du skal falle ut av den.
– Slapper av mens du puster og ler, vi lover å gjøre timen din morsom og glad.
– Ikke glemmer å tenke på at dette er noe vi gjør flere ganger daglig gjennom flere år, og at vi har sett og opplevd alt – No need to panic!

Sånn!! Sånn burde det søren meg vært, eller hva? Hadde det ikke vært rimelig alright å få tilsendt et sånt skriv på forhånd? Jeg hadde i hvert fall slappet mer av og ungått mesteparten av usikkerheten rundt det å gå til gynekologen, som jeg frykter like sterkt som jeg frykter trikken. 

Jada.. Det er nemlig to ting her i livet som topper listen over det som skremmer meg, og det som gjør meg mest ukomfortabel og usikker – Gynekologen og trikken. 

Ojojoj.. 

Dette med trikk, dere.. Den skremmer like mye vettet av meg som gynekologen. Ikke fordi jeg synes den er direkte skummel, men rett og slett fordi jeg ikke aner hvordan jeg skal oppføre meg, eller hva som er vanlig trikkeskikk. 

Det er nok ingen hemmelighet at jeg suger på kollektiv trafikk. Dette er jeg direkte dårlig til, men jeg fikk faktisk et godt øye til trikken i sommer. Den var jo litt sjarmerende, den lot meg se litt mer av byen med musikk i ørene, og viktigst av alt.. Få meg ned til sentrum uten at jeg måtte lete i en time etter en svindyr parkering. Trikken er altså innafor, MEN.. Det er et stort men her, for hvordan skal det egentlig gjøres. 

Min største frykt er å ikke komme meg ut. Hvordan pokker åpnes den døren? Åpnes den av seg selv? Hvis jeg ikke finner stoppknappen, vil den stoppe likevel? Det er jo en trikk, stopper ikke den liksom automatisk på alle stopp? Dette er tanker som fyker gjennom hodet mitt når det nærmer seg mitt stopp, og jeg går faktisk ikke av med mindre noen andre skal av på nettopp dette stoppet. Å stå der ved utgangsdøren, UTEN at døren går opp og UTEN å vite hvilken knapp jeg skal trykke på for å få den opp, for så å måtte bli med videre mens verken jeg eller de rundt meg skjønner en pøkk?? Ikke pokker. Da blir jeg bare med videre ass! Jeg får faktisk skikkelig høy puls når mitt stopp nærmer seg i det fjerne, og jeg blir alltid like glad hver gang noen andre går av trikken samtidig som meg. Da blir jeg så lettet at jeg nesten feller en tåre, mens jeg gir meg selv et skulderklapp for god innsats. Hahahhahah, off.. Dette er jo ikke bra!

Kort oppsummert burde altså trikken og gynekologen komme med en bruksanvisning. En liten veiledning som kan gi deg mer trygghet når timen eller trikken nærmer seg. 

Kjære passasjer, trikken din nærmer seg og nå gjør du følgende:

–  Venter med å gå på trikken før de som skal av har gått ut.
– Holder deg godt fast hvis du ikke får sitteplass. Du kan stå akkurat hvor du måtte ønske i hele trikken.
– Trykker på stoppsignal hvis du skal av. Disse stoppknappene finnes langs veggene og ved utgangsdøren. Går ikke døren opp av seg selv, må du trykke på knappen på boksen ved døren som viser «stopp signal». Denne får døren til å gå opp, og du kan gå av på ditt stopp uten problemer.

Hahahahah!

Slike guidelines hadde gjort livet komplett! Selvom jeg overdriver litt vedr. trikken, så er det et par ting der som skurrer litt, og som jeg gjerne skulle hatt full kontroll på før jeg entrer det lyseblå fremkomstmiddelet. Da kunne jeg sittet der med en fullstendig ro i kroppen, med en viten om at jeg alltid kommer meg av når jeg skal, uavhengig av om vi er flere som skal av eller ikke. 

Jeg kunne også unngått svettetokter og panikkangst med en vagina på fult display hos gynekologen, noe som hadde gjort det både lettere og hyggeligere å bestille time til en ny sjekk. For er det én time som er enkel å utsette, så er det timen hos gynekologen, og er det én time som ikke bør utsettes, så er det nettopp denne. 

Åhåj.. Snakk om mange tåpelige tanker og dilemmaer på morgenkvisten, men jeg er faktisk ganske sikker på at vi er flere i samme båt, som faktisk bidrar til å gjøre denne torsdagsformiddagen litt enklere å forholde seg til.

Wish me luck! HA HA HA!

SMASK

Annonse