Annonse

CHRISTMAS TAG

God morgen, darlings 

Jeg er tidlig oppe, og skal etterhvert sette kursen mot Gardermoen og Bergen, men først en aldri så liten christmas tag.

Det passer jo fint i disse deilige juletider, men hvorfor det heter «tag» må jo gudene vite, haha. Jeg føler meg så gammel og utdatert når jeg ikke forstår meg på enkelte ord som flere av dere bruker i flere anledninger, sånn som «haul».. Hahahah, jeg dævver av at det tok meg flere måneder å forstå at det uttaltes «håål» og ikke «haul«.. 

Anywhoo.. La oss få gang på denne tagen!

Gløgg eller kakao?

Gløgg.. Uten tvil gløgg! Denne drikken gir mer julestemning enn kakao, og hvis man lager den med rødvin blir stemingen ekstra fin, hihi!

Fargede julelys eller hvite?

Hmmm.. Begge deler, men her i heimen går det for det meste i knallrosa lys hele året. 

Gi eller få gaver?

Gi gaver. Definitivt! Det er så kjekt å glede andre, og det beste er jo å se reaksjonene til dem som åpner gavene som de har ønsket seg så lenge!

Nisser, engler eller snømenn?

Som i pynt, liksom? I så fal må det bli noen stilige snømenn, haha. 

Ekte eller plastikk juletre?

Jeg trodde i fjor at plastikk skulle funke som bare rakkern, men der tok jeg feil gitt. Det er ikke like fint, og det er umulig å få like mye steming som man gjør med et ekte tre. I hvert fall føles det sånn for meg, men så har du jo de dyre plastikkvariantene som er så naturtro at man nesten ikke ser forskjell. 

Julesanger eller julefortellinger?

Det er noe magisk over julefortellinger, men julesanger troner høyest på denne listen.. En jul uten julesanger er en jul uten mening, og jeg tror jeg hadde blitt sprø om det var julefortellinger som hadde gått på repeat på Spotify, haha. 

Rød eller grønn?

Ingen av delene.. Kan jeg velge rosa?

Hvilke lukter minner deg om jul?

Lukten av pinnekjøtt.. Det er få ting som slår denne lukten, som minner om deilig jul og en herlig oppvekst. Når jeg kjente denne duften som liten, visste jeg at det ikke var så mange timene til vi skulle sette oss til bords med hele familien, og virkelig ta fatt på julaften. 

Har du begynt på julegaver/er du ferdig?

Hehe, jeg er alltid sent ute, og i år som i fjor og året før der, har jeg ikke kjøpt en eneste gave.. Jeg liker å gjøre det så sent som mulig – jeg jobber nemlig best under press, haha. 

 

Hva ønsker du deg til jul?

Jeg ønsker meg en hest! Men det kommer aldri til å skje, haha! Og så ønsker jeg meg en stor og myk morgenkåpe som jeg kan pakke meg inn i hver morgen frem til sommeren.. Jeg ønsker meg også noen nye skinnhansker som holder meg varm på hendene gjennom vinteren.

Julegavetips?

Digge velværeprodukter er alltid en sikker vinner, kanskje dere finner noe HER!? Det er nesten umulig å bomme på denne – de aller fleste setter pris på noen gode produkter i badehyllen.. 

Hva gleder du deg mest til med julen?

Hele julen er bare så innmari magisk, men jeg gleder meg jo ekstra mye til kvelden før kvelden, hvor mamma, Jon og jeg koser oss med kald ribbe på flatbrød, drikker vin og ser på Grevinnen og Hovmesteren – dette er en så herlig tradisjon.. Og så er det jo noe helt spesielt å våkne opp til julestrømpe ute hos mamsen og Jon, og deretter hygge med julefilmer på TV. Man blir aldri for gammel for strømpe og barne-TV.. 

Favoritt julefilm?

Hmm.. Kanskje det er litt lite kreativt, men Home Alone 1 og 2 er mine soleklare favoritter.. Inegn jul uten! Og Tre Nøtter Til Askepott, selvfølgelig..

Favoritt julegodt?

Mine hjemmelagete marsipankuler med sjokoladetrekk og kokosstrøssel. YUMMY!

Kjøpe eller bake julekaker?

Bake er definitivt det koseligste, og kakene smaker jo best når de er hjemmelaget.. Likevel ender jeg alltid opp med å kjøpe, da jeg som regel aldri har tid til å bake de selv. 

Har du en julebok du leser for øyeblikket?

Nei.. Men kanskje jeg skulle fått fatt i en slik bok?

Ser du på noen julekalendere på tv?

Det er dessverre lenge siden jeg så noen julekalendere på TV, men sånn er det når de gode gamle klassikerne byttes ut med nye og mer fancy julekalendere som jeg ikke er så begeistret for. Jeg vil ha tilbake Jul i Skomakergata, Amalies Jul og Den Gyldne Hale.. Åh! 

 

Nå må jeg hive meg i dusjen, så da sees vi litt senere! 

Hva er det dere gleder dere mest til nå i julen? Og hvilken julefilm står øverst på listen? 

Klem i fleng 

Annonse