Annonse

CRAZY BIRD LADY

HE HE!

Nå har jeg mistet det fullstendig… Fuglene i hagen opptar min fulle interesse, og jeg har nå innsett at jeg kanskje bruker i overkant mye tid på disse små, haha. Men altså – det er vinter, fuglene trenger mat, og når såpass mange av dem vet at det er mat å få hjemme hos oss, må jeg selvfølgelig opprettholde vårt gode rykte!

Ingen skal sulte på vår vakt, så nå har jeg gått all inn ute i tiki-baren. Hvem skulle tro at denne baren skulle vise seg å være den perfekte matstasjonen for hovedstadens mange spurv? Den har jo et tak som holder snøen og regnet unna, så her kan fuglene spise og kose seg uten å bli våte. Jeg vet ikke om de egentlig bryr seg om været så lenge det er mat å få, men jeg liker i hvert fall å tro at et slikt tak gjør gir ekstra komfort, hihi.

I går kveld dro jeg ut for å kjøpe inn mer mat til mine nye venner, og jeg leste meg naturligvis litt opp i forkant av handleturen, på hva man gi dem. Det er jo litt kjedelig at de bare skal få én type frø, så nå har de masse å velge mellom. Et skikkelig koldtbord, med andre ord. Og hvis du lurer på hva du kan gi dem, om du også er giret på å tiltrekke deg alle byens fugler, har jeg gleden av å dele følgende liste med dere. Infoen er hentet fra fuglehjelpen.no, som har blitt min nye favoritt på internett, haha.

Grovt brød: Serveres i smuler eller små biter. Godt egnet til kråker, skjærer, duer, måker og ender. Disse fuglene regnes som «altetere», og forsyner seg av et variert matfat.

Frøblandinger: Under betegnelsen villfuglblandinger e.l. tilbys forskjellige frøblandinger i handelen.
Frøblandingen kan betegnes som basisfôret.

Rene frøsorter: Vil man skjemme bort fuglene ytterligere, fôrer man med rene frøsorter, typisk i dispensere. Mest brukt er solsikkefrø, som en lang rekke arter foretrekker. Enkelte arter kommer kun regelmessig om det tilbys solsikke konstant. Flere arter syntes godt om forskjellige former for hirse. Det er morsomt og lærerikt å ha et antall fôrdispensere med hver sin frøsort og se hva de enkelte foretrekker.

Fett/nøtter: Kombinasjonen med diverse former av nøtter og fett er også godt likt av mange fugler.
Dette ser vi når vi tilbyr de såkalte meisebollene i nylonnett. (Fjern nettet, slik at man unngår at fuglene får i seg små plastbiter) . Disse finnes i store og små varianter. Hvis man foretrekker å fôre med de små, må de festes skikkelig. Ekorn og nøtteskriker kan ta hele bollen med seg når de besøker fôrbrettet.

Frukt: Har man besøk av mye trost på fôrplassen kan man godt fôre med frukt som begynner å visne eller er stygg i skallet. Epler og pærer er de mest ettertraktede frukttypene. Det er morsomt å betrakte at fuglene foretrekker usprøytet frukt.

Nå sitter jeg og titter ut på bonanzaet i baren, og det ser ut til at det har kommet enda flere på besøk i dag. Når det er så mange fugler at du hører dem kvitre her inne, selv om vinduer er lukket – ja da er det full fest, haha. Hjelpes så hyggelig dette her er, altså!

Kanskje dere blir inspirert til å gjøre det samme selv? Da blir i hvert fall både jeg og fuglene veldig glade. De spiser forresten snø når de er tørste, haha, bare sånn om dere skulle lure!

Alrigth, på tide å komme seg utover til mamma! Vi har en lunsjdate – gleder meg ♥

Annonse