Annonse

DAY 12 – BESTE MINNE FRA BARNDOMMEN

Hei sweethearts ♥

Ååå, barndommen… Fineste tiden i livet hvor alt er problemfritt, bekymringsløst, rosa og herlig. Tiden i livet hvor man bare kan nyte og bare være… Jeg har så mange fine minner fra barndommen, så det blir nesten umulig å trekke frem ett minne som det beste. Derfor velger jeg heller et sted som har en vanvittig stor betydning for meg… Hytten!

Den supersøte og sjarmerende lille hytten i Baldersheim utenfor Bergen, hvor vi ferierte hver eneste sommer. Hvor utedassen bare var spennende og hyggelig, hvor vi kun hadde kaldt vann innlagt i springen, hvor vi pusset tennene ute i skråningen før vi skulle legge oss, hvor vi hadde verdens fineste utsikt over Bjørnefjorden, hvor vi spilte kort, spiste den beste maten, sang, hygget, danset og lekte. 

Jeg elsket sommeren på hytten, og vi var der vanligvis gjennom hele juli. På den tiden var det selvfølgelig alltid fint vær, alltid varmt, og jeg glemmer aldri de fine stundene på stranden, hvor de voksne serverte boller og is fra den koselige lokale landhandelen, mens vi barna fanget krabber og andre dyr til akuariumet vi skulle lage senere på kvelden. Etter en lang dag på stranden var det alltid tid for god middag, gjerne grillmat eller skalldyr på den herlige verandaen, før min onkel tok frem gitaren, fyrte i gang bålet, og vi alle satt og sang før det var tid for å krype opp i den deilige køyesengen, mens vi hørte sauene på jordet til bonden som bodde like ved. 

Vi våknet selvfølgelig av at solstrålene skinte gjennom blondegardinene, og noen ganger var vi barna så heldig å få være med min onkel på morgenfiske i Svartevannet som ikke lå langt unna hytten. Fiskelykke var vanlig, så til frokost ble det som regel servert stekt ørret, kokte egg, ferske rundstykker og masse godt pålegg, mens vi alle satt rundt spisebordet. Mormor, morfar, mamma, mine onkler og tanter og selvfølgelig søskenbarn… Åh, så herlig vi hadde det, og hver lørdag gikk vi alle sammen ned på storkiosken for å kjøpe smågodt, som på den tiden var hundre ganger bedre enn nå. Ved solnedgang satt vi igjen rundt bålet utenfor hytten, mens vi sang til gitaren og hygget i et usedvalig godt selskap. Good times, good memories!

Hytten har alltid betydd noe helt spesielt for meg, og at den nå dessverre har blitt solgt gjør faktisk fryktelig vondt. Jeg var på et tidspunk giret på å overta den, men dessverre strekker ikke tiden til, og er det noe jeg absolutt ikke kan prioritere, så er det å kjøre 8 timer til Bergen hver helg i sommer, for så å dra til hytten for å sage ned trær, male og vedlikeholde. Håper de nye eierne vil ta godt vare på den, og skape sine egne fantastiske minner ♥

Annonse