Annonse

DAY 34 – DIN KARRIERE FRA A TIL Å

God kveld rockestjerner!

Nå sitter jeg og hygger max med de deilige bergenser-jentene med et glass vin i hånden mens vi utveksler herlige tanker om morgendagen. SOM vi gleder oss!

Jeg har selvfølgelig ikke glemt dagens challenge, som i dag går ut på å nevne litt mer om min karriere. Jeg vet at mange av dere lurer på nettopp dette, så her skal dere få hele storyen. 

Jeg er et levende bevis på at man ikke MÅ ha en utdannelse for å kunne komme langt her i livet, som har klart å jobbe meg oppover ved hjelp av pågangsmot og god innsats. Jeg har alltid vært opptatt av å jobbe, jeg var i jobb allerede som 13-åring som var vanlig på den tiden, og karrieren startet da jeg begynte som ekstrahjelp på ONLY på Lagunen Storsenter i Bergen i 2001. Jeg elsket denne jobben… Jeg elsket å jobbe med klær, å hjelpe kunder, å være kreativ med styling, og alt som hørte til butikkdrift. Arbeidsmiljøet var det beste, hver dag på jobb var en fest, og enda kjekkere ble det da jeg etter videregående ble fulltidsansatt som et resultat av et friår. Det å ta det friåret var det beste jeg kunne gjøre på den tiden, rett og slett fordi jeg var så inn i satans skoleLEI. Jeg hadde ikke taklet et minutt til på skolebenken, og fant fort ut at arbeidslivet var mer riktig for meg. 

Etter et år som fulltidsansatt fikk jeg tilbudt jobben som butikksjef, og det ble rom for enda flere spennende utfordringer. Jeg hadde i en alder av 19 år personalansvar for 6 ansatte, og det var virkelig gøy å kunne bevise at alderen ikke var et hinder i forhold til resultatene. Butikken gikk bedre enn noen gang, takket være tidenes beste team med tidenes beste arbeidsmoral. 

Året etter klatret jeg enda høyere, og fikk jobben som dekoratør for Only Norge. Det var nå jeg virkelig fikk feelingen på en hektisk hverdag med ekstremt mye reising, og det ene året hadde jeg 250 reisedager. Følelsen av å bo i en koffert ble bare mer og mer naturlig, og når jeg var på fornavn med diverse resepsjonister rundtom i landet, ja da skjønte jeg at jeg var mye på farten. Jeg elsket det! 

Jeg takket deretter ja til tilbudet om stillingen som dekoratør ansvarlig for Only Norge, som gav meg enda flere utfordringer. Jeg hadde det totale ansvaret for uttrykket til alle butikkene i Norge, og det var mitt ansvar å motivere, coache, og lære opp de ansatte i butikkene, slik at butikkene skulle fremstå best mulig. Sinnsykt utfordrende, supersosialt og ikke minst spennende, og jeg ble nå satt litt mer inn i selve driften. Det å drive butikker skulle visst også bli en realitet da jeg i 2010 ble tilbudt stillingen som Retail Manager for Only Norge. Jeg satt da med hovedansvaret for drift, etablering, partner-rekruttering, budsjetter, innkjøp, kategoristyring, uttrykk, og ja you name it, og det føltes virkelig godt å ha såpass mye å henge fingrene i, på tross av noen sinnsyke utfordringer. 

Etter 10 år i Only, bestemte jeg meg for å si takk og farvel. Det sier seg vel egentlig selv at man har godt av litt stueforandring, og for å kunne utvikles må man noen ganger bytte beite. Jeg ble tilbudt en jobb som salgssjef for et norsk designermerke, og inntok en ny rolle. Bort med driften, og frem med salgskunnskaper som jeg trodde var glemt for lengst. Denne jobben trivdes jeg godt i. Jeg var mye ute på veien, det var mye oppsøkende salg, nye kunder, nye bekjentskaper, nye opplevelser og en helt annerledes hverdag. Akkurat det jeg hadde behov for. Forandring!  

Forandring ble det også da jeg i mars i fjor bestemte meg for å satse på et eget foretak. Jeg kunne ikke tatt en bedre avgjørelse, og det å drive eget firma gir en helt egen giv i seg selv. Det er kun meg, og kun jeg som må jobbe hardt som pokker til å tjene til livets opphold samt alle de faste utgiftene. Dette er nok den mest utfordrende jobben jeg noen gang har hatt, særlig mht. at hverdagen og økonimien er så uforutsigbar. Uforutsigbarhet skremmer mange, men jeg inspireres. Jeg synes det er spennende, jeg jobber ekstra hardt, og da er det ekstra godt når man lykkes. Les gjerne mer om jobben bak StyleConnection HER

Hva jobber egentlig dere med, fininger? Det er jeg faktisk skikkelig nysgjerrig på…

SMASK ♥

Annonse