Annonse

DAY 39 – DITT POLITISKE STÅSTED

God morgen, vakre lesere ♥

Jeg vet ikke helt hva jeg egentlig tenkte på da jeg la inn dette punktet i challengen, for det er vel kanskje de færreste av dere som egentlig interesserer seg for politikk, MEN det er faktisk rimelig greit å få inn noe annet enn «nytt i garderoben», «dagens outfit», osv. Litt mer kjøtt på beinet er viktig, og jeg lover å ikke skrive side opp og side ned, med gørrkjedelige gloser som omhandler mitt politiske ståsted. 

Politikk er jo egentlig ikke noe jeg interesserer meg noe spesielt for, men likevel er det viktig å holde både øyner og ører åpne, slik at man faktisk vet hvilket parti man skal stemme på. Det er jo så viktig å bruke stemmeretten sin, og ved forrige stortingsvalg tok jeg meg selv i å følge intenst med på TV, for å se om vi kom til å få en ny regjering. For første gang i historien syntes jeg faktisk at politikk ble bittelit interessant, og vedder en hundrings på at jeg kommer til å sitte klistret til TV-skjermen denne gangen også. Mandag 9.september, for å være mer eksakt.  Hehe!

Jeg mener at alle mennesker er født likeverdige uansett rase, kjønn eller seksuell legning, og skal ha like retter og muligheter til å delta i samfunnet og være med å forme dets felles kjøreregler. Jeg vil derfor støtte en pollitikk som fremmer personlig og menneskelig frihet, og for at dette skal fungere trenger vi et aktivt og deltakende folkestyre som gir alle mennesker gode vilkår for personlig vekst og frihet.

Jeg stiller likevel alltid spørsmål til innvandingspolitikken, til utenlandske statsborgeres mulighet til innreise, opphold og bosetting i Norge. Jeg synes det er fantastisk at vi bor i et land hvor vi kan samle x antall ulike nasjonaliteter under ett og samme tak, men selvom jeg mener at alle er likeverdige uansett rase, så skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke setter pris på et ukontrollert hav av innvandrere, hvis de bryter de regler og lover som vi har her i landet. Jeg finnes ikke på noen som helst måte rasist, men man kan ikke unngå at tankene løper litt løpsk, hvis man hører at kriminelle handlinger har blitt begått av en eller flere innvandrere. Innvandrerne skal selvfølgelig få bo her i Norge, og det viktigste er at de ikke blir satt i én og samme bås, men kriminelle innvandrere har jeg ingenting til overs for, og mener bestemt at de kan dra seg tilbake til der de kom fra. Punktum! 

Når jeg skal stemme på et parti er det naturligvis mange faktorer som spiller inn, og de viktigste må være, eldreomsorg, økt fokus på å bekjempe mobbing i skoen, miljø, innvandringspolitikk, kortere helsekøer samt bedre kvalitet, og lavere skatter. Høyre er et parti som fokuserer på flere av disse punktene, og derfor blir det ganske naturlig for meg å stemme på dem. I tillegg synes jeg at Erna Solberg er helt rå, hun er så sinnsykt flink til å ordlegge- og snakke for seg, og jeg hadde digget å se henne som vår nye statsminister, så da får vi se hva som skjer i september…

Hva tenker dere? Er det noen av dere som er mer politisk engasjert enn andre? 

SMASK ♥

Annonse