Annonse

DE ALLER FINESTE BARNDOMSMINNENE!

God morgen, vakre venner ♥

Tusen takk for at dere bidro til å gjøre gårsdagen helt fantastisk. Takk for alle herlige gratulasjoner og fine ord! Dere er så fine ♥ 

I dag har jeg funnet frem hvilepulsen, og sitter nå på den lille kontorplassen på hotellrommet vårt i Rosendal, mens Dennis sover som en stein. Jeg tenkte å la han sove ut i dag, uten å plage han med bilder og fotohjelp. Det er jo standard når vi våkner på hotell.. At han alltid må bidra med noen bilder av meg, iført morgenkåpe med en kopp kaffe i hånden, haha. Jeg regener med at han setter pris på å få litt fri han også!

Gårsdagen gikk med til mange timer i bil.. Vi kjørte fra Voss til Rosendal, og på veien måtte vi selvfølgelig innom Baldersheim. Jeg har lenge ønsket å vise Dennis den plassen som betyr så inderlig mye for meg, for her har jeg tilbrakt alle mine barndoms-somre, og disse somrene var de aller, aller beste. Jeg har så ufattelig mange fine minner herfra, så dette innlegget dedikeres den skjønneste bygden i Norge – Baldersheim..

Baldersheim er knøttlite.. Det er en bitteliten plass med en enorm sjarme og sjel, og jeg fikk like mange sommerfugler i magen av å ankomme denne plassen i går, som jeg gjorde i barndommen.

Jeg husker hvor mye jeg gledet meg til å ankomme dette paradiset, og bilturen på halvannen time, føltes alltid som fire dager. Jeg kunne ikke komme fort nok frem, og begeistringen over å svinge inn mellom trærene som ledet inn til hytten, var enorm. Ekstra stas var det om noen i familien allerede var på plass, for da tutet vi da vi kjørte oppover den siste bakken til hytten (til venstre på bildet under her), for å gi en liten lyd om at vi var noen sekunder unna. Vi kunne nemlig få øye på hytten fra landeveien, og da stod resten av flokken og vinket til oss, før de løp mot bilen for å ønske oss velkommen med en god klem. FOR en glede.. Det var på dette tidspunktet man visste for alvor at sommerferien var i gang. 

Hytten vår var mikroskopisk.. En bitteliten hytte som min kjære morfar hadde bygget selv, med utedass og manglende varmtvann. På tross av størrelse og begrensede fasiliteter, var alle like lykkelige over å være på plass, og vi kunne fint få plass til 12 av familiens medlemmer på de få kvadratmeterne. Der det er hjerterom, er det husrom – er det ikke det man sier? Dette ordtaket fikk virkelig en betydning på hytten, og selvom plassen var knapp, fikk vi på et mirakuløst vis plass til hele bunchen i sofaen eller rundt spisebordet. 

Kveldene gikk med til kortspill og kos, mens min onkel spilte gitar – det er få ting som slår kvelder som dette! Vi satt alle og sang mens kortene ble lagt på bordet, før det var tid for å krype til køys i de små køyesengene. Jeg har aldri sovet så godt som jeg gjorde på hytten.. Det var liksom noe så magisk og søvndyssende over de lyse kveldene, sauene som breket på bondemarken like ved, duften av landet, og fuglene som kvitret. Det var så magisk. 

Vi var alltid oppe tidlig for å få så mye som mulig ut av dagen, og før vi tok fatt på frokosten, fikk alle de voksne hver sin kopp kaffe servert på sengen av min onkel som var oppe før fuglene feis. Klirrelyden av kaffekoppen til den fine mammaen min, som lå i sengen under min køye, var den beste måten å våkne på, før vi tok fatt på frokosten som bestod av ristede skiver, kokt egg, sommermusikk på radioen, solskinn, masse godt pålegg, og nystekt ørret.

Min onkel var nemlig glad i å fiske, og han stod mer enn gjerne opp i fem-draget for å fiske fersk ørret til oss. Dette husker jeg som et av sommerens mange høydepunkter. Etter frokost hoppet vi i badetøyet mens mormor smurte nistepakke til hele gjengen, før vi tuslet nedover til stranden som dere ser under her. Her ble vi værende i flere timer, hvor vi hygget med deilig lunsj, bading, leking og kos i solen. På denne tiden var jeg mer under vann enn over, så jeg skjønner ikke hvor pingle-Kristin kommer fra, som ikke tør å bade i norsk sjø, haha. 

Åh.. 

Alle disse minnene.. Jeg får nesten tårer i øynene her jeg sitter, og jeg kunne nok fortsatt i det uendelige med denne mimringen min. Jeg husker jo søren meg hver eneste sommer gjennom hele barndommen, men jeg skal ikke kjede dere mer med en milelang historie, haha. Det er bare så herlig å dele slike ting og følelser med dere, sånn at dere blir litt ekstra godt kjent med meg. 

Jeg husker somrene i barndommen som noe helt unikt, og at vi aldri dro på ferie til syden, plaget meg aldri. Litt ut på det sene 90-tall var det flere og flere som kom tilbake på skolen med sydenminner i kofferten og rastafletter i håret, men det var aldri noe jeg lengtet etter. Jeg hadde mitt ferieparadis i Baldersheim jeg, med verdens beste mamma og besteforeldre, onkler, tanter og søskenbarn, og vi trengte ikke noe syden for å kose oss ihjel. 

Varme sommerkvelder med grilling og utendørs lek som vippevipp, slåball, sisten, og boksen går gjorde somrene komplett, og syden var bare noe merkelige greier jeg aldri cravet. Jeg var en lykkelig unge! Jeg hadde det jeg trengte rundt meg, og jeg kunne ikke bedt om noe bedre ♥

Du vakre, vakre Norge! 

Det er jaggu ikke dumt å tilbringe noe av ferien her, selvom været ikke er så bra som vi hadde håpet på. Men men.. Vi har hverandre, og det er alt vi trenger.. Og Fokus da, selvfølgelig, haha.. Han er selvfølgelig med på tur!

Nyt dagen, fininger. Måtte den bli like vidunderlig som dere ♥

Stor klem herfra

Annonse