Annonse

DE ANDRE…

Hei igjen, fine mennesker. 

Jeg ønsker å dele noe med dere som jeg synes er viktig å åpne øynene for…

26.oktober vil det være premiere på dokumentaren De Andre, som tar for seg problematikken rundt dagens asylpolitikk. I korte trekk handler det om at enslige mindreårige (under 18) kan få opphold i Norge, hvor flere av dem integreres og knytter familie- og vennebånd i landet. Det forferdelige er at når de fyller 18 år blir sendt ut av landet. Til hva? Tilbakesendelse innebærer for flere av disse personene å bli sendt i døden som de såvidt har klart å flykte fra, til et land hvor familien ofte er ikke-eksisterende. 

Regissør Margreth Olin tar med De Andre, for seg den Norske asylpolitikken gjennom sine egne øyne. Hun setter med denne dokumentaren lys på hvordan vi må lære oss å se det enkelte mennesket, og hun viser oss hvordan livet til en ung asylsøker uten omsorgspersoner kan oppleves som traumatisk. 

 

Neste mandag vil det være en lukket visning/førpremiere av dokumentarfilmen sammen med regissør Margreth Olin, og jeg ønsker å invitere syv bloggere til å være med på dette. Da visningen vil finne sted i Oslo, er det absolutt en fordel at dere befinner dere i området. Vi blir da totalt åtte bloggere som vil bli filmet mens vi sier noen ord om dokumentaren etter visningen, hvor vi gir vår egen respons på det vi har sett. Dette klippet blir redigert inn slik at hver blogger får en personlig filmtrailer som inneholder deres egen respons som vi alle senere legger ut på våre blogger. 

Jeg ser frem til denne dagen, og forbereder meg på å se en gripende dokumentar sammen med dere!

  

Annonse