Annonse

DE BESTE MINNENE!

//Annonse

God kveld i stuggu, fine venner ♥

Enda en dag er over, og operasjonen til Jon nærmer seg med stormskritt. Fingers crossed! Dette MÅ gå bra..

De aller fleste av dere oppfatter nok meg som en svært familiekjær peron. Familie betyr ALT, og det beste med en fantastisk familie, er alle de små tingene som betyr så innmari mye – som et smil, en klem, eller minnene man har tatt med seg videre gjennom alle disse årene.

Jeg blir så lykkelig når jeg mimrer tilbake til barndommen – til solfylte dager på hytten, og til den deilige julestemningen man følte på den 1. desember. Det var jo på denne dagen duket for julekalender, og jeg var som regel så spent dagen før 1. desember, at jeg nesten ikke fikk sove. Det å åpne den første luken var så stort, og jeg ble så uendelig glad for alt jeg fikk. Om det var så lite som en Bugg spilte ingen rolle – alle gavene betydde like mye!

Noe annet som var helt magisk med julen i barndommen, var julebaksten.. Jeg vokste jo opp i samme hus som mormor og morfar, og de var helt vill på disse syv sortene. Hvilke sorter man har vokst opp med varierer nok fra person til person, men julebaksten til mine kjære besteforeldre var helt himmelsk. Mormor var helt rå på smultringer, og sirupssnipper, og morfar laget de aller beste krumkakene. Krumkarer er LIVET!

Oppskriftene til mormor lå i litt hulter i bulter i en skuff på kjøkkenet, og denne skuffen var så stappfull at den nesten var umulig å få opp. Oppskriftene var utrevet fra diverse ukeblad, men de aller fleste var håndskrevet, og jeg husker så godt hvor gøy jeg syntes at det var å bla gjennom disse oppskriftene.. Det var så mange av dem, og så luktet de helt spesielt – støv med hint av jul, tror jeg, haha.

Denne julen åpner Melange et eget julebakeri, og da jeg ble spurt om å bidra på en eller annen måte visste jeg med en gang at dette var noe for meg. Jeg elsker alt som hører julen til – jeg blir så rørt og sentimental, og jo flere julerelaterte greier jeg kan gjøre i løpet av julen, dess bedre.

På Julebakeriet.no kan man laste opp de oppskriftene som betyr noe personlig, og rett og slett dele historiene om julestemning.

Jeg har fått lov til å arrangere en liten konkurranse for Julebakeriet, og har to flotte Kitchnaid kjøkkenmaskiner å dele ut. Og sammen med denne maskinen, som jeg tror de aller fleste med interesse for mat og bakst er giret på, får dere slevfølgelig en egen bakepose fra Melange. Jeg er såpass begeistret for prosjektet på Julebakeriet.no, at jeg gjør deres juleprosjekt til min konkurranse. Nå blir det spennende å se om det virker, og om det faller i smak hos dere.

Altså.

Finn frem en gammel oppskrift du har fra foreldre, besteforeldre, tanter eller naboer. Ta bilde av den, og legg den ut på Instagram med hashtag #julebakeriet. Bildet må også lastes opp på julebakeriet.no. Husk å si noen ord om hvorfor den oppskriften er viktig for deg, så trekker jeg ut to vinnere.

Høres ikke dette skikkelig koselig ut? Hva er det beste med julen, synes dere, og hvilket bakverk liker dere aller best? 

Ååååh.. Jeg blir faktisk litt rørt av hele opplegget, haha. Såpass rørt og engasjert at jeg i dag har saumfart hele Albir etter julebakst, haha. Og Jada! Det skulle vært hjemmelagde krumkaker på bildene her, men siden situasjonen er som den er, måtte jeg ta en aldri så liten Ingrid Espelid.. «Nå har me juksa litt«.. Ingrid, ass.. Jeg elsker den damen der!

Og dere? Sånn helt på tampen.. Er dere i Oslo i desember? i så fall MÅ dere stikke innom Julebakeriet i Pløens gate, rett nedenfor Youngstorget. Der treffer du hver dag i uke 50 (7.des til 13.des) vaskeekte bestemødre som gir deg smakebiter på julebaksten deres, og dette gir garantert julestemning. Jeg savner mine besteforeldre så til de grader, så det skal bli godt å bake litt med en bestemor med det samme jeg er tilbake på norsk jord.

Nå skal vi besøke Jon, så da vil jeg bare ønske dere alle en nydelig tirsdagskveld, og 1. desember ♥

Glad i dere!

Annonse