Annonse

DE ER JO HELT GÆÆRN!

Happy påske, godtfolk – happy skjærtorsdag ♥

Har dere det fint? Nyter dere disse dagene? Vi har nå lagt bak oss tre flotte havner – Kristiansand, Mandal  og Farsund, og jeg er helt overveldet over alle inntrykk og alt vi har sett. Det har vært et fenomenalt engasjement blant sørlandsfolka, og vi blir rett og slett rørt når vi blir presentert for både skatter og steder vi ikke trodde fantes. Norge er et latterlig vakkert land – det vet vi jo alle sammen, men hjelpes så mye som skjuler seg i ulike byer, kriker og kroker.

La oss begynne med Mandal og de gærne Mandalittene. Her ble det både utflukt med Redningsselskapet til Norges sydligste punkt, Ryvingen Fyr. En del av oss har nok trodd at det sydligste fyret er Lindesnes, men der tok vi jaggu feil. Og dette er kunnskap som garantert vil være kjekk å briefe med i en fremtidig quiz eller runde TP, haha.

Etter det interessante besøket på fyret, guidet av Mandals kuleste pensjonist, samt litt lett opplæring i smoispråket, var det duket for årets første bad. Jada, dere leste riktig – mandalittene er som sagt helt crazy, og min gærne makker hoppet selvsagt uti. Ordførerne fra både Mandal, Lindesnes og Marnadal stod bak denne ville utfordringen, og havnet på forsiden av lokalavisen iført badetøy og et stort smil – gøy!

Deretter syklet vi rundt i vakre Mandal etterfulgt av en runde tennis, og kvelden ble rundet av med en deilig middag og hjemmebrygget øl, på Provianten – et kulinarisk verksted, som de så fint kalte det, og Provianten er uten tvil en av de beste restaurantene jeg har vært på. Makan for en opplevelse – helt rått!

//Foto by: Alessandra Langum

Åhåj, vi er virkelig heldige som får oppleve alt dette, og Farsund sparte heller ikke på kruttet da vi ankom havnen. Jeg gleder meg til å både vise dere og fortelle dere mer om Farsund som vi nå har tatt farvel med, for også her har vi hatt en magisk opplevelse.

Nå går reisen videre mot Egersund… Vi kjører bobilen oppover da det er meldt veldig mye vind og store bølger, og i tillegg må vi rekke frem til en avtale vi har der. Det er helt sprøtt hvor mye lenger tid det tar med båt i motvind, og her snakker vi 2 timer i bil vs. 12 timer i båt – det er jo helt sjukt!

Vi sees igjen om ikke lenge, fininger. Jeg har flere nydelige bilder på lur, som jeg gleder meg til å publisere!

Ønsker dere alle en nydelig påsketorsdag ♥

Klem i fleng

Annonse