DEBATT I ARENDAL

God morgen, fininger! Jeg skulle egentlig poste dette innlegget i går da jeg kom hjem fra Arendal, men jeg var helt skutt etter 8 timer i bil og en spennende debatt. Det ble det sofaen på meg i går kveld, før jeg krøp til køys rundt klokken halv ti, haha. Pensjonisten strikes again!

I går fikk altså heldige meg sitte i panelet sammen med Linda Hofstad Helleland (Barne- og likestillingsminister), Anette Trettebergstuen (Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet), Mahmoud Farahmand (skribent), og Hanne Bjurstrøm (Likestillings- og diskrimineringsombud). Når jeg ser disse navnene og titlene foran meg, forstår jeg liksom at jeg må ha gjort noe riktig i løpet av de siste årene, som faktisk resulterer i en invitasjon til å delta i debatt med såpass eminente mennesker som dette her. Det er faktisk ganske stort! Jeg er stolt over at min stemme har fått en såpass stor betydning – også i politikken!

Likestilling var dagens tema – et ganske så bredt begrep. Norge er blant de mest likestilte landene i verden, men det betyr ikke at vi ikke skal fortsette å jobbe for mer likestilling.

I går inviterte altså Norges største kvinneorganisasjon, Norske Kvinners Sanitetsforening, til debatt om dagens likestillingsutfordringer. Vi må se på likestilling i et bredere perspektiv, for likestilling handler ikke bare om forholdet mellom kvinner og menn. For meg handler likestilling også om frihet, og det er her en av mine hjertesaker kommer inn i bildet, nemlig kroppspress og skjønnhetstyranni – dårlig selvbilde og selvfølelse begrenser nemlig gutters og jenters frihet. Unge opplever i dag et konstant og usunt press på kropp og utseende, som kan ha alvorlige konsekvenser for deres fysiske og psykiske helse. Dette er noe vi MÅ ta på alvor! Og det var dette jeg fikk prate litt om under gårsdagens debatt. Jeg er så glad for at vi har en Likestillingsminister, en Stortingsrepresentant og Diskrimineringsombud, som faktisk tar dette på alvor.

Debatten ble streamet i går, og den kan dere se her om dere ønsker!

Jeg fikk tatt noen få bilder i Arendal før jeg satte meg i bilen igjen, og suste tilbake til hovedstaden. Arendal er en skikkelig koselig by, og neste gang skal jeg definitivt legge inn mer tid til å oppleve mer av det Arendal har å by på.

I dag har vi full agenda med flere møter og gjøremål! Så nå gjelder det altså å få gang på dagen, og sette inn 6. gir. Det er jo så gøy når man har mye å gjøre!

Sees senere, skjønninger ♥ Ønsker dere alle en vidunderlig torsdag!