DEILIG JULESNACKS PÅ 1-2-3

Dagen i dag startet med besøk av Pay – hun kom nemlig på en liten julefrokost før hun skulle hjemover til Gjøvik for å feire jul med familien, og det var så herlig å få litt kvalitetstid rundt frokostbordet. Lune rundstykker med diverse pålegg stod på menyen. Og det gjorde selvfølgelig gløgg og julebrød med smør på også… Nam! Både julebrødet og smøret vi bruker (Berit Nordstrands Rapskokos) er vegansk, og herregud så godt det smakte. Julebrød har jeg ikke spist på flere år, og den smaken vekket virkelig gode minner.

Da vi vinket Pay (eller Setare, som hun egentlig heter, haha) farvel, gikk jeg i gang med å lage litt julesnadder. For meg blir det liksom ikke jul uten marsipankuler rullet i sjokolade og kokosmasse, og siden jeg kjøper ferdig marsipan på butikken er jo kulene unnagjort på 1-2-3. I år laget jeg også risboller, og selv om disse ikke inneholder verken delfiafett eller eggedosis, ble de like gode som jeg husker dem fra barndommen. Det er jo sjokoladen som spiller den hovedrollen uansett, så nå har vi masse deilig (og 100% vegansk) julesnacks å kose oss med i romjulen.

DU TRENGER: 

1 pose kokosmasse • 4 plater Coop kokesjokolade (vegansk) • 1 pakke Coop marsipan (vegansk) • Puffet ris

DETTE GJØR DU: 

1. Skjær opp marsipanblokken i små terninger. Trill terningene til små kuler, og legg dem på en rist med bakepapir. Kok opp vann, brekk sjokoladen i små biter, og smelt sjokoladen i vannbad. Hell kokosmassen i en skål.

2. Bruk to skjeer til å dyppe kulene i den flytende sjokoladen, og legg dem direkte i kokosmassen med det samme kulene er heldekket i sjokolade. Trill kulene rundt i massen til de er dekket i kokos. Legg dem deretter tilbake på bakepapiret på rist.

3. Hell puffet ris i den flytende sjokoladen som er igjen, og rør rundt til all den puffede risen er dekket av sjokolade. Bruk to skjeer til å forme små «baller» som du legger på bakepapir.

3. La kulene og puffet ris med sjokolade stå kaldt til sjokoladen stivner. Servér deretter, og NYT noen himmelske julegodterier laget med kjærlighet.

At det er lille julaften allerede i morgen er jo bare helt sjukt. Den siste adventsuken har gått så latterlig fort, så nå gjelder det å senke skuldrene, og NYTE de neste dagene. Før vi vet ordet av det er julen over, så vi må nyte den mens vi kan ♥

Ha en deilig lille, lille julaften, fine venner ♥