Annonse

DEILIG VEGANSK KAKAO PÅ 3 MÅTER

Da var vi kommet oss til fredag, og i morgen er det jaggu 1. desember! Tenk det, fine venner – nå begynner julen for alvor ♥ Og i den anledning tenkte jeg å dele noen enkle oppskrifter på tre ulike kakao-varianter.

Nå er jeg jo i grunn ganske så sikker på at dere har full kontroll på kakaoen, og at dere lager nydelig kakao uten oppskrift, men kanskje dere trenger litt inspirasjon til en vegansk variant? I så fall har du kommet på rett plass!

BELINDAS JULEKAKAO

Mmmm… Belinda disket opp med deilig kakao til meg i helgen – ikke bare smakte den himmelsk, men den så jo også helt latterlig bra ut, haha. Her snakker vi bloggvennlig kakao, ass! Jeg får vann i munnen av tanken – denne skal jeg lage flere ganger.

Du trenger:

Oatly havredrikk med sjokoladesmak • Kanel • Mini Marshmallows • Polkastang

Dette gjør du: 

Varm opp havredrikken like før den når kokepunktet. Rør inn 1 ts kanel per kopp du skal servere. Hell kakaoen i koppen, tilsett ønsket mengde marshmallows, og dryss over litt kanel på toppen. Serveres med polkastang for skikkelig julefølelse. Yum!

MORMORS VARME SJOKOLADE

Åh – de deilige minnene fra barndommens jul, hvor mormor disket opp med sin varme sjokolade til lunsj på selveste julaften! Det fikk servert var rett og slett luksus i en kopp!

Du trenger: 

1 stor plate mørk kokesjokolade • 1 liter havremelk • Sukker • 2 dl vispbar vegansk fløte (bruk gjerne den fra Alpro)

Dette gjør du: 

Det blir ikke enklere enn dette… Varm opp melken, brekk opp sjokoladen, og rør rundt mens den smelter. Smak til med bittelitt sukker om ønskelig. Hell fløte og sukker etter eget ønske i en bolle, og pisk den til krem. Server kakaoen med en solid dæsj krem på toppen. Naaam!

YUMMINESS I EN KOPP INSPIRERT AV PAY

Dette er kakaoen jeg har slurpet på i hele høst! Den inspirert av kakaoen Pay serverer meg når jeg er på besøk, men hennes oppskrift er fortsatt hemmelig, haha.

Du trenger: 

Havremelk fra Naturli • Nesquik • 1/2 plate mørk kokesjokolade

Dette gjør du: 

Bland ønsket mengde Nesquik-pulver i en kaserolle sammen med melk. Smak til om du ønsker sterkere/mildere sjokoladesmak. Like før blandingen når kokepunktet tilsetter du kokesjokoladen, og rører mens den smelter. Serveres umiddelbart – rykende varm og superdigg!

Gjett om vi skal slurpe i oss kakao i kveld, mens jeg dekker bordet til jentenes julebord i morgen! Åååå for en deilig helg dette skal bli ♥

Har dere en fin fredag?

Kyss og klem

Annonse