Annonse

DEN VILLESTE DOKUMENTARSERIEN NOEN SINNE!

God morgen, mine fine!

Døgnet er litt snudd på hodet som dere vet… Det er vanskelig å legge seg til «normal» tid, og i går var det vanskeligere enn noen gang. Dennis og jeg skulle nemlig starte på en ny serie mens vi hygget med sushi, og valget falt på Netflix sin egen serie; «Making a Murderer»

Er det noen av dere som har sett denne sjokkerende dokumentarserien? 

Det er vanskelig å finne riktige og gode nok ord som kan beskrive vår vanvittige begeistring for denne dokumentaren, for det der er noe av det villeste vi noen gang har sett. Det var umulig å stoppe opp etter endte episodene, og vi ble sittende med store øyne og høy puls gjennom alle de 8 av 10 episodene vi så i går. Det var ca. 8 oppslukte timer, det der, og enhver episode fikk oss så engasjert og forbanna at vi til tider satt og ristet og hylte mot TV’n. I dag måtte vi til og med snakke på tlf om det vi hadde sett, så det sier seg selv at dette er min absolutte nummer 1 anbefaling til alle dere der ute.

Jeg setter rettferdig behandling av andre svært høyt – dette er nok en av mine viktigste verdier, og derfor går denne dokumentaren så vanvittig sterkt inn på meg. 

«Making a murderer» er Netflix’s første originale krim fra virkeligheten, som handler om Steven Averys sjokkerende møte med det amerikanske rettsvesenet. Dokumentaren er laget over så mange som 10 år, og både Dennis og jeg ble helt satt ut over at det vi så på skjermen foran oss, ikke bare var en knallbra thriller, men faktisk virkelige hendelser og reelle opptak. Opptak fra virkeligheten! 

For å fortelle kort hva serien handler om, så er det altså denne joviale mannen Steven Avery, som i 1985 ble dømt for en brutal overfallsvoldtekt han ikke hadde begått. Til tross for at Steven ble satt bak lås og slå på en del sviktende grunnlag, dømmes han likevel til så mange som 26 år i fengsel, om jeg ikke husker helt feil. Sheriffen i byen hadde sett seg ut en Steven som gjerningsmann, han likte han ikke, og han skulle bures inne uansett hvilke ande beviser som evt. ville dukke opp. Det var faktisk ikke ett eneste fysisk bevis som knyttet Steven til denne voldtekten, og det villeste er at sheriffen ble fortalt av politiet at han hadde tatt feil fyr. 

Altså… Phew! Jeg blir forbanna bare av å skrive dette, så dere kan jo tenke dere hvor mye det kokte inni meg i går…

Avery sitter i fengsel i så mange som 18 år. Han nekter å tilstå noe han aldri har gjort, og tenker at systemet ikke skal få knekke han under noen som helst omstendighet. «Sannheten vil komme for en dag«, hører vi han si, og 18 år senere avslører DNA-prøver at de har satt feil mann bak murene. Steven blir frikjent, han kan endelig få livet sitt tilbake, og selve frikjennelsen utløser store strafferettslige reformer innen lovverket i USA.

Steven jobber opp et søksmål for å avsløre det lokale politiets korrupsjon, noe som ville satt mange prominente medlemmer av lokalsamfunnet i dårlig lys, og som ville bety en erstatningsutbetaling til Avery på hele 36 millioner dollar. Er det ikke da litt merkelig at Steven plutselig blir hovedmistenkt i en ny sak? En kvinne blir drept, og Steven er faktisk eneste mistenkt. En vanlig prosedyre i slike drapssaker er å avhøre de menneskene som faktisk står drapsofferet aller nærmest, da det som oftest er noen av disse som har begått drapet. Ikke en eneste i offerets omgangskrets blir tatt inn til avhør av politiet. 

Nå bør jeg vel ikke skrive mer i fare for å avsløre for mye, men denne dokumentaren er så ubeskrivelig viktig, og jeg håper de av dere som ikke har sett den enda, kommer til å benke seg foran Netflix i løpet av nærmeste fremtid. Dette er virkelig det villeste jeg har sett! «Making a murderer» forteller Averys historie, som ble et offer for det juridiske systemet, og som følger han gjennom rettsaken hvor han står ovenfor en drapsdom. Jeg garanterer at du både blir rørt, forbanna og hysterisk av å se denne.

«Making a murderer» er virkelig en fantastisk god, og ikke minst viktig dokumentar! 

Hvem har sett serien, og hvem av dere er like begeisret og grepet som meg? 

SMASK

Annonse