DENNE SERIEN MÅ DU SE!

Når krim og thriller møtes er jeg solgt – dette er sjangeren for meg! Det var Setare som tipset meg om «The Sinner» , og jeg tror at dette er det beste serietipset jeg noen gang har fått. Dennis er helt enig! For hvor ofte finner man egentlig en serie man ikke klarer å legge fra seg før man har sett alle episodene, og klokken har bikket 05.00 på morgenkvisten? Det skjer ikke hver dag, for å si det sånn, og sist dette skjedde var da vi så «Making a Murderer» . Vi klarte ikke å trykke på stopp, som resulterte i at vi hadde sittet våken til klokken 8 på morgenen. Hele natten var fylt med nervepirrende scener, mye sinne og engasjement – vi var helt utslitte begge to da vi passerte målstreken.

Så… «The Sinner» er akkurat en slik serie – en serie du mare MÅ se alle episodene av i en engang. Så spennende er den faktisk!

Det er Jessica Biel som har hovedrollen – frøkna mange av oss kjenner best fra 7th Heaven. Husker dere den serien? Dette var i hvert fall høydepunktet for min del etter skolen back in the days, og Jessica var jo den kule storesøsteren man drømte om å ha.

I «The Sinner» spiller Jessica en helt alminnelig, ung og kanskje litt misfornøyd kvinne. Det er noe som ikke stemmer, og selv om hun har både en kjærlig mann, en nydelig sønn, og kanskje litt for innpåslitne svigerforeldre, virker det ikke som at livet er komplett. Man skjønner fort at noe er galt – det er noe som plager henne, og man får følelsen av at hun har opplevd ett eller annet i fortiden, som hun ikke har fortalt til noen. At hun rett og slett går og bærer på en mørk hemmelighet som år ut over livskvaliteten.

Cora, som Jessica heter i serien, skal på stranden med den lille familien sin, og allerede i 1. episode utspiller det seg en grusom hendelse som danner det spennende grunnlaget for resten av serien. Cora virker noe fjern, og bestemmer seg for å ta en svømmetur. Hun svømmer lengre og lengre bort fra sranden, men kommer likevel tilbake selv om man flere ganger tenker at hun kommer til å ta sitt eget liv. At et liv går tapt er imidlertid ikke en helt feil tanke, for bare minutter etter at Cora kommer tilbake går hun plutselig til angrep på en fremmed mann, som hun til sin egen forskrekkelse ikke aner årsaken til. Helt ut av det blå stikker Cora denne mannen til døde med en kniv, og hendelsen igangsetter en omvendt og ytterst overraskende krimthriller der drivkraften ikke er ”hvem” eller ”hva” – men ”hvorfor” .

En etterforsker forsøker å komme seg til bunns i mysteriet, og gjør alt han kan for å avdekke Coras ukjente motiv. Hvorfor i alle dager drepte hun denne mannen på stranden? Rett foran øynene til sin unge sønn? Kjente hun offeret? Var det noe som utløste minner om skjulte traumer? Cora selv ser ikke ut til å vite hva som er årsaken, og legger sammen med etterforskeren ut på en opprivende reise dypt inn i sjelen hennes og fortidens voldsomme, skjulte hemmeligheter.

Serien er genial, mørk, ulidelig spennende og rar på samme tid. Og det beste er at du blir overrasket gjentatte ganger over alt som skjer. Det er umulig å forutse visse hendelser, og man sitter igjen som et eneste stort spørsmålstegn med en skikkelig ubehagelig følelse i hele kroppen. Denne serien får deg rett og slett til å føle noe, og det er det ikke alle serier som gjør. Terningkast 6 fra oss!

Du finner den på Netflix, og jeg kan anbefale den på det varmeste. Har du ikke sett den enda, bør du benke deg foran TV’n i kveld mens «The Sinner» ruller på skjermen. Jeg kan love deg at du ikke vil bli skuffet!

Lørdagen er godt i gang, og jeg har allerede rukket å tilbringe noen timer ute hos mamma og Jon. De kom hjem i går etter fem uker i Spania, så nå var det skikkelig godt å se dem igjen. Dennis er ute og tar en øl med gutta, og jeg ligger på sofaen med data’n på fanget og «Sex and the City» på TV’n. Jeg har begynt på sesong 1 igjen, og kjenner at jeg gleder meg til å se en av livets serier for hundrede gang. Kan man noen sinne gå lei av denne vidunderlige firerbanden?

Nyt kvelden, lovebugs ♥