Annonse

DERE HADDE HELT RETT…

Hei igjen, fininger!

Dere hadde helt rett – timeplanen min i dag var nok i overkant ambisiøs, og da jeg ble værende litt ekstra lenge på mottaket, rakk jeg ikke språkkurset. Jeg får være ekstra engasjert neste onsdag, og heller pugge litt på de glosene jeg så langt har notert meg…

Denne dagen har vært veldig fin, veldig hektisk, og meget spesiell. Jeg har nemlig tilbragt ettermiddagen på Dikemark Asylmottak, sammen med en nydelig familie. Helt siden min første visitt før påske, har jeg gledet meg enormt til å dra tilbake for å hilse på, og denne gangen var bilen fullastet med både leker og klær.

En av de fine jentene hos Stylista har levert en haug av babytøy og leker, og her i huset har vi hatt en solid opprydding i garderoben. Då mange som seks blå IKEA-poser, ble levert til Dikemark i dag – det gleder meg å kunne kle de fine jentene opp i bl.a klær fra StyleConnection, og ikke minst til å se ungdommen med nye, fargerike capser på hodet.

IMG_4618

IMG_4628

Forrige gang jeg var på besøk, var det nemlig så mange som så inderlig ønsket seg capsen jeg hadde på meg, og derfor ble jeg rett og slett bare nødt til å gi bort over halve snapback-samlingen min, haha. Man får jo så vondt av dem, og alt jeg ønsker er å gi dem alt de vil ha. Tenk da… De har ikke en damn shit! Det et mennesker som deg og meg, som har måtte flykte fra alt de eier og har, og som nå sitter strandet på et mottak langt uti gokk, og bare venter… Venter på hva da!? På avslag? De ønsker å bidra her i Norge… De ønsker å bli akseptert, og alt de ønsker er et trygt liv for seg og sine familier.

Familien jeg møtte i dag var som de jeg har møtt så langt – tillitsfulle, nydelige, og gjestfrie. Jeg fikk komme inn i leiligheten til en familie på fem, og når jeg sier leilighet, mener jeg et rom på 16 kvm. Da de flyktet visste ikke mammaen at hun var gravid med sitt femte barn, og det kan ikke ha vært særlig alright å tilbringe måneder av svangerskapet på flukt – vi har vel alle sammen forstått til nå at denne reisen er svært krevende…

Hun fortalte om de mange komplikasjonene som oppstod underveis, som fikk henne til å tro at hun skulle miste den lille som lå i magen… Det var sterkt å se hvor preget hun var av det hele, samtidig som det også var så inderlig godt å se gleden i øynene hennes da hun tittet ned på den lille prinsessen, som i dag bare er fire dager gammel. Før jeg visste ordet av det fikk jeg den lille i armene, og der satt jeg ved siden av mammaen, mens de andre ungene lekte på gulvet med sin stolte pappa. Skal disse barna virkelig vokse opp her i slike omgivelser? Jeg lurer så inderlig på hva deres fremtid vil bringe…

IMG_4610

IMG_4613

IMG_4625

IMG_4611

IMG_4615

IMG_4629

IMG_4603

IMG_4608

Det er viktig at vi bidrar… Vi må være åpen og inkluderende, og det er ingen tvil om at frivillig arbeid bidrar til økt integrering! Det å være et medmennekse koster ingenting, og hjelpes så godt det føles å være der for noen som så inderlig trenger litt støtte, et smil, gode samtaler og en klem.

Nå skal jeg svinge meg på kjøkkenet, og deretter skal jeg synke ned i sofaen. De tre siste punktene på to do-listen får vente til i morgen.

Klem i fleng

Annonse