Annonse

DET BLIR IKKE DET SAMME UTEN…

Hver gang vi er i Stavanger tar vi turen innom Fargegaten – det blir liksom ikke det samme uten. Denne lille delen av Stavanger sentrum var faktisk helt frem til 2005 fargeløs og kjedelig, og det var få mennesker som tok turen hit med mindre det var ett eller annet de skulle få fikset. Allerede i 2000 kom idéen om å gjøre noe helt spesielt i Øvre Homegate, da frisør og gründer Tom Kjørsvik åpnet opp en splitter ny salong. Han syntes det var synd å holde til i en så trist del av byen. Det var nemlig få som benyttet seg av gaten på denne tiden, og Tom ønsket et mer koselig miljø i gaten sin.

Som den kunstneriske og kreative personen han er, bestemte han seg for å prøve å få gjennomslag for å male gaten i sterke, freshe farger. Det var selvsagt ikke bare-bare å få både huseiere, byantikvaren og bystyret med på leken – flere av dem var jo så skeptisk, og ikke minst redde for det estetiske uttrykket til gaten. Etter mye om og men, ble det bestemt at maling er så enkelt å reversere, at den kreative frisøren skulle få sin sjanse til å skape nytt liv i Øvre Holmegate. Fargegaten har uten tvil gjort noe helt spesielt med byen, og i gaten som en gang var trist, livløs og grå, er det nå et yrende folkeliv og en ubeskrivelig god stemning – jeg elsker denne gaten!

Jeg blir bare så glad av å tusle rundt i denne gaten, og i går – da det var langt over tjue grader og strålende sol, ble det helt spesielt og ekstra hyggelig å tilbringe litt tid her. Å sitte her på en av gatecaféene, nyte en kaffe eller en øl, legge bort telefonen, og bare se på alle menneskene som tusler forbi, er rett og slett terapi. At denne gaten gir ekstra liv til deilige Stavanger, er det virkelig ingen tvil om!

//Kilde: Nrk.no/Rogaland  

Åh, Stavanger! Du er så fin ♥

Vi har en lang vei foran oss i dag, og skal om få strakser sette oss i bilen, og sette kursen mot Oslo. Jeg skulle gjerne vært lenger i Stavanger, men i morgen er det 17.mai, og siden vi har invitert til den årlige frokosten, passer det liksom litt dårlig om vi ikke kommer tilbake til O-town, haha.

Jeg tok hundrevis av bilder i går, og deler flere med dere litt senere i dag. Denne gangen har nemlig Stavanger vist seg fra sin aller beste side!

Annonse