Annonse

DET BLIR RETT OG SLETT FOR DUMT!

//Annonse

At tidene forandrer seg er det ingen tvil om, og vi kan trygt si at telefonbruk for ti år siden ikke kan sammenlignes med telefonbruken i dag. Vi er mer online enn noen gang tidligere, vi er mer tilgjengelig, og vi er mer eller mindre avhengig av telefonen. 

I mange tilfeller kan man føle at det er en trist utvikling, men samtidig kan man ikke stå på stedet hvil. Vi er i 2016, telefonen er blitt en viktig del av hverdagen, og det må vi bare akseptere. Det er viktig å henge med på den teknologiske utviklingen – i hvert fall bittelitt, sånn for å ikke ende opp fullstendig uvitende i tiden fremover. Det har allerede skjedd så sjukt mye som jeg ikke klarer å forstå meg på når det kommer til teknologi, og jeg blir faktisk flau over hvor lite jeg faktisk har peiling på, haha. Man tweeter og snapper og liker og oppdaterer. Man mailer og blogger og pinner og vlogger og tumbler og logger og FaceTimer, og gudene vet hva, og alt dette kan vi gjøre direkte fra telefonen. Det er jo faktisk ganske utrolig, er dere ikke enig? Litt stressende, men likevel helt fantastisk på mange måter.

Det er flott at det finnes gode muligheter for å holde kontakt med venner, og aldri før har det vært enklere å bevare vennskap. Man kan med hjelp av et tastetrykk se bestisen sin dønn inn i øynene, og telefonenes mange funksjoner gjør avstanden mellom venner og familie mye kortere. Det liker jeg!  

Selvom telefonen er blitt en liten baby vi ikke kan leve uten, er det også svært viktig at telefonen ikke opptar all oppmerksomhet i sosiale sammenhenger. Når man er med vennegjengen eller med familien skal ikke telefonen være i fokus, men jeg synes det blir for dumt at enkelte tvinger gjestene til å legge telefonen fra seg i en kurv gjennom en hel fest, et julebord eller en annen sosial setting. Det bør ikke være nødvendig med en mobilkurv for at man skal kunne holde fokus på det som er viktig, og jeg tror at det for veldig mange, kan være mer stressende om telefonen er i kurven på hemmelig location, enn at telefonen ligger gjemt i vesken ved stolen.

Noen er småbarnsforeldre, andre er midt i en budrunde. Noen venter på en viktig beskjed, og enkelte har en liten SMS eller mail de faktisk er helt nødt til å sende. Da blir det langt fra hyggelig om man stresser seg gjennom en middag, fordi man er usikker på hvordan barna har det hos barnevakten, eller om du nå kommer til å miste drømmeleiligheten fordi Kari tvang deg til å legge telefonen i en kurv.

Jeg har jo nå etter noen opp- og nedturer med Samsung, oppdaget en ny favorittfunksjon… Kan noen gjette hvilken funksjon dette er? 

Vi snakker den magiske funksjonen som gjør det mulig å legge bort mobilen, UTEN å være helt utilgjengelig!

På Samsung-telefonen kan man nemlig se hvem som ringer, selv med displayet liggende ned, og akkurat denne funksjonen synes jeg er midt i blinken. På siden av telefonen lyser altså en bestemt farge som er tildelt en bestemt kontakt, og man kan enkelt se om dette er en telefon man blir nødt til å ta, eller om samtalen kan vente. 

Genialt? Genialt. 

Da blir innkommende anrop, SMS’er eller mails ikke forstyrrende for noen… Du kan fortsatt nye middagen med dine venner, og samtidig være sikker på at du ikke går glipp av en viktig beskjed. Hurra!

Dette her kan jeg like, skal jeg fortelle dere… Og vet dere hva? Jeg begynner faktisk å bli skikkelig begeistret for Samsung, noe jeg faktisk ikke trodde jeg kom til å bli. Når det gjelder telefon, er det lett å bli altfor godt vant, og så var det dette med disse vanene da, eller hva? Gammel vane, vond å vende – et ordtak som så og si alltid treffer spikern på hodet, men hjelpes så godt det er når man klarer å bryte disse vanene, for så å bli mottagelig for en helt ny verden! 

Hva synes dere forresten om denne såkalte mobilkurven? Ja, eller ikke pokker?

Nå skal jeg pakke til Lesvos og gjøre unna flere punkter på to do-listen. Jeg har ikke kommet i nærheten av halvveis, og stressnivået er skyhøyt. Litt middag og et glass vin gjør nok susen!

Talk later, babes ♥

Annonse