Annonse

DET ER EN STOR ÆRE Å BLI SPURT!

Plutselig var klokken bikket 19, og kvelden sniker seg innpå. Dagen bare fløy forbi – vi hadde en del ting på to do-listen, og så må jeg innrømme at vi har sittet klistret til TV-skjermen store deler av dagen, for få med oss sesong to av Making a Murderer. OMG, sier jeg bare… Men mer om dette senere. Aller først må jeg bare fortelle dere noe som er så stort for meg, at dere aner ikke.

I lørdagens liste-innlegg skrev jeg at jeg hadde fått en forespørsel fra NOAH, hvor de ønsket at jeg skulle holde en appell under NOAHs Fakkeltog mot Pels. Dette var noe jeg selvfølgelig svarte ja til – for en ære, sier jeg bare. I dag tok jeg turen innom Siri og resten av den fantastiske gjengen som jobber for at dyrene våre skal ha det bra, og tror dere jaggu ikke at de hadde enda en forespørsel på lur?

//Foto: VG

Ikke nok med at jeg skal holde appell – jeg ble jaggu spurt om å være konferansier også… For en ære! Dette er stort! Tenk at jeg skal få lov til å holde appell foran tusenvis av mennesker… At jeg skal få stå der å prate om noe jeg virkelig brenner for – nemlig dyrevelferd og at de stakkars pelsdyrene skal få slippe lidelsene. Nok er nok, og det nytter å engasjere seg og si ifra om at dette er noe vi ikke godtar.

NOAH har kjempet en 30 års lang kamp, og i år vant de endelig en viktig seier for dyrene. Regjeringen har lovet å forby pelsdyroppdrett innen 2025, men 7 år er altfor lenge for rev og mink i bur. I år blir fakkeltoget et seierstog over at NOAHs og deres stemmer endelig er blitt hørt – men også et kraftig signal om at vi ikke gir oss før burene er tomme og at Norge forbyr import av pels!

Arbeidet med avvikling er på gang i Mat- og landbruksdepartementet, og innen utgangen av 2018 skal den økonomiske avviklingsordningen for pelsfarmene være klar. Selve lovproposisjonen skal leveres til Stortinget slik at avviklingen kan komme godt i gang i denne regjeringsperioden – NOAH jobber for at den skal komme så fort som mulig!

I 2016 stilte jeg noen spørsmål er på bloggen, som jeg ikke fikk svar på. Jeg prøvde igjen i fjor, og fikk fortsatt ingen svar. Derfor prøver jeg igjen i år, siden jeg er oppriktig nysgjerrig på hva som går gjennom hodet ditt når du velger å si ja til pels. Om spørsmålene er vanskelig å svare på, da betyr det kanskje (og forhåpentligvis) at du føler det knyter seg bittelitt i magen? Ja? Nei?

Når du står der og tar på deg din nye jakke med pels – stiller du da ikke et eneste spørsmålstegn til hvorfor du velger ekte pels, og hvordan du faktisk kan være i stand til å ta et sånt valg? Eller gir du virkelig bare så fullstendig faen!?

Når du vet at disse stakkars dyrene tortureres og pines for at DU skal kunne ha pels på hetten (en detalje som forøvrig ikke er viktig for at du skal holde deg varm), tenker du virkelig ikke over hvor grusom denne insdustrien er, og at du er med på å holde liv i den?

Og du? Hvis du er en av dem som nå tenker at «jaja, men nå har jo jakkene blitt laget allerede, så hvorfor ikke bruke dem?»

Da kan jeg bare svare deg med det samme at jakkene som allerede er laget er et resultat av etterspørsel, samt en slik tankegang som skissert over her. Når du bruker jakkene, viser du at du støtter en slik industri – du er faktisk en vandrende reklameplakat for pelsnæringen! Ønsker du å forhindre dyrs lidelser? Da må du verken kjøpe jakker med pels, eller reklamere for næringen ved å være iført nettopp pels! Så enkelt er det bare!

NOAHs Fakkeltog mot Pels har 15-års jubileum i år, så nå er tiden inne for å virkelig sette inn det siste støtet og lage tidenes tog! Blir du med? Jeg håper i hvert fall på å se nettopp deg, førstkommende lørdag ♥

Dato: Lørdag 27.oktober
Tid: Oppmøte 16:30 (avgang 17:00)

Annonse