DET ER FAKTISK HELT SJUKT!

Wow!

Responsen på forrige innlegg er rett og slett overveldende. Det er helt rått å se at såpass mange av dere er så opplyst om hva som faktisk foregår bak lukkede dører, i veldig mange tilfeller. Jeg sier ikke at alt er svart-hvitt. Det finnes selvsagt bønder som behandler dyrene sine bra, men hvis man kaster et blikk utover det totale bildet, så kan man faktisk kort fortalt redde en hel verden, om man velger et vegansk kosthold.

Vegansk mat ikke bare sunt, det er også bra for jordkloden samt miljøet, og ikke minst for dyrene og våre medmennesker i andre land. Tenk at så mye som 20.000 liter vann går med til å produsere så lite som 1 kg biff. Det sier jo litt om hvor mye vann som faktisk brukes i en slik produksjon, og i følge Dyrs rettigheter, sparer du like mye vann ved å stå over én hamburger, som du sparer ved å dusje 40 ganger med sparedusjhode! Det er umulig å ikke få fullstendig hakeslepp når man hører hvor ufattelig store mengder vann som faktisk brukes i kjøttindustrien, og her er et lite eksempel som setter det hele i perspektiv;

USA har godt over 300 millioner innbyggere. Vet dere hvor mange liter drikkevann vi hadde spart, om alle amerikanere hadde spist vegetarisk mat i ett døgn? Hold fast… 400 milliarder liter!!! 400 MILLIARDER! Er det ikke helt vanvittig?

Kjøttproduksjon er det vi i dagens samfunn bruker mest vann til, og i mitt hode er det vanskelig å forsvare vårt enorme inntak av kjøtt, når vi vet at over 2 milliarder mennesker lider av vannmangel. Det er dette vi burde lært på skolen, ikke at kjøtt er noe vi trenger for å overleve.

Åhåj… Jeg har så mye jeg nå skal sette meg inn i, men bare det jeg har lest til nå, var nok til at denne ukens handlekurv inneholdt noe helt annet enn hva den vanligvis gjør. Jeg kjenner at dette blir min nye hjertesak, og noe jeg virkelig skal lære meg opp på, sånn at jeg kan besvare alle kritiske spørsmål. Jeg skjønner jo at det kan være vanskelig for mange. Det er vanskelig å få bekreftet at livet på mange måter har vært en løgn, men jeg lover å ikke bli en sånn som skal tvinge dere til å åpne opp øynene, eller til å lese det jeg deler. Denne bloggen skal fortsatt inneholde inspirasjon, farger, ærlige tekster og morsomme videoer, men nå vil dere altså finne en ny kategori i menyen, som dere selv kan bla igjennom, om dere ønsker det.

IMG_4394

IMG_4412

Her i huset har vi hatt en avslappende start på dagen… En god frokost er inntatt, og nå manner vi oss opp til å få ryddet det forferdelige roterommet som nå skal bli Dennis sitt gaming room, haha.

Dere kan tro han er i ekstase… Jeg også, for den saks skyld, så slipper jeg å sitte her på kjøkkenet, og høre på den ivrige trykkingen og hamringen på tastaturet.

I kveld skal vi benke oss opp foran TV’n – vi snakker dokumentaraften, og i kveld skal vi se alle dokumentarer dere har tipset meg om. Cowspiracy og Earthlings har lenge stått på listen, og nå er jeg omsider klar for å trykke på play.

IMG_4406

IMG_4404

IMG_4402

IMG_4410

Hva står på planen deres i dag, fininger?

Husk at jeg er veldig, veldig glad i dere ♥