Annonse

«DET ER SLITSOMT Å HATE SEG SELV HELE TIDEN»

//Annonse

Endelig!

Endelig var det tid for å skrive det innlegget, som jeg har sett frem til å skrive siden forrige onsdag. I en uke har jeg gått og tenkt og grublet. Undret meg over samfunnsansvar, og hvor vanskelig det må være å finne seg selv, når resten av samfunnet har gitt deg opp for lengst. 

Forrige onsdag fikk skjønningen, Sophie Elise, og jeg gleden av å se en fantastisk gripende og sterk dokumentar med navn; Pøbler! Man kan si mye rart om dokumentarer, men de som griper fatt i deg, griper så hinsides hardt. Pøbler er en slik dokumentar!

Dokumentaren lar deg slippe tett innpå ungdommen som har falt litt utenfor.. Dem som sliter med sitt, og som ikke blir tatt på alvor. Det er ikke er noen som tar tak i situasjonen.. Den farer fritt, og her kommer det tydelig frem hvor mye lærere har å si i skolen! Hvor mye familie har å si, hvor mye venner har å si.. Hva gjør man om man ikke har noen av delene? Når man ikke har en lærer som bryr seg, foreldre som gir faen, og ingen å lene seg til.. 

«Barn er slemme«

«Jeg prøvde å ta livet mitt som 9-åring«

Man skal ikke høre slikt. Man skal ikke som 9-åring ha et ønske om å begå selvmord. Det skal ikke være sånn! 

1 av 3 dropper ut av videregående skole i Norge, og vi får gjennom blikkene til filmens hovedkarakterer, ny og viktig innsikt i hvorfor så mange ungdommer slutter på skolen.

Jeg tror vi alle sammen kjenner til dem. Kanskje er vi en av dem selv? «Pøbler» får deg til å tenke og reflektere, og dokumentaren tar deg med på reisen til en gruppe unge mennesker, som på veien til en hverdag uten jobb, får muligheten til å snu rundt på livene sine. Jan Olav har dysleksi, og har brukt årene på skolen til å sloss med lærerne. Kelly ble mobbet. Maylén har ADHD og Jakob gjorde mer festing enn skolearbeid. De får en ny sjanse, og det føles så fint å få ta del i dette gjennom filmen. 

«Ræva mi er mer eller mindre gift med sofaen min. Vi har 1-års jubileum i august, liksom«

Jeg tror vi er mange som kjenner oss igjen, og for min del ble «Pøbler» ekstra sterk da jeg har sett slike tilfeller på nært hold. De ulike karakterene var derfor lett å forstå seg på, og bli «kjent» med. 

Gjør deg selv en tjeneste – SE denne filmen! Den kommer til å gjøre noe med deg, og få deg til å få opp øynene. Jeg kan ikke røpe for mye, noe som forøvrig er veldig vanskelig. Jeg vil egentlig bare snakke og skrive om filmen i flere timer, men jeg skal selvfølgelig ikke spolere en sterk kinoopplevelse. Premieren er allerede i morgen, torsdag 20.august, og billetter kan kjøpes HER.  

Helt på tampen har jeg gleden av å informere at 10 vinnere kan stikke av med 2 billetter til «Pøbler«, og det gjøres ved å skrive litt om filmens tema på bloggen din. Mer info HER! Har du ikke blogg, kan du dele denne linken på Facebook og legge igjen en kommentar i kommentarfeltet her på bloggen. Lykke til, skjønninger!

Glad i dere 

Annonse