Annonse

DET KUNNE GÅTT HUNDRE GANGER BEDRE…

//Annonse

Jeg har en innrømmelse å komme med, og det er at det kunne gått hundre ganger bedre i IF sin Offline O’Clock-kampanje. Jeg velger å skylde på påsken, for når man har ferie, blir det jo til at man legger seg senere, og dermed blir sittende med telefonen litt lenger.

Det som dog var veldig bra med nettopp påsken, var at jeg var mindre tilgjengelig enn vanlig, og at jeg faktisk valgte å legge bort både mac og telefon oftere enn i hverdagen.

IMG_4838

Hele denne kampanjen er helt genial, og selvom jeg ikke klarte å gjennomføre mobilstopp fra klokken 22-06 hver eneste dag i testperioden, ble jeg likevel mer bevisst på hvor mye jeg faktisk tar i bruk telefonen på kveldstid, og ikke minst hvor mye dritt mobilbruken fører med seg.

Jeg har hatt for vane å sjekke sosiale medier på sengekanten, og som regel har mye som beveger seg på både blogger, Instagram og Facebook, gjort meg så forbanna at jeg ikke har fått sove. Det denne kampanjen har fått meg til å innse, er altså at sosiale medier sjelden er en god idé like før leggetid, i tillegg til at lyset fra telefonen hindrer produksjonen av melatonin – kroppens eget søvnhormon, og lurer hjernen vår til å tro at det er dag. Dette visste jeg faktisk ikke tidligere. Det handler jo om å bli mer bevisst, slik at man lettere kan ta et valg!

IMG_4843

Dennis har for vane å se på diverse YouTube-videoer før han sovner, og var ikke i nærheten så begeistret som meg over eksperimentet. Jeg fikk han likevel med på et par skjermfrie kvelder, for det ble jo litt meningsløst å skulle ligge der og prøve å få sove, mens telefonen til Dennis var i full sving.

De kveldene vi klarte å legge bort telefonen, merket jeg hvor viktig og godt det faktisk er prate om dagen som snart er over, i stedet for å bruke tid på teknologi. Selvsagt prater vi godt i hverdagen, men det er liksom noe ekstra fint over det å ligge helt inntil hverandre i mørket, og bare prate… Prate om alt og ingenting!

Mobilfrie kvelder har definitivt gitt mersmak… Jeg hater jo egentlig telefonen, så hvorfor har det vært så vanskelig å holde seg unna? Candy Crush, kanskje? Litt telefon er lov, men Offline O’Clock er noe jeg uten tvil kommer til å i hvert fall prøve å fortsette med!

Hvordan gikk det med dere? Var det vanskelig? Gav det mersmak?

Suss og klem

Annonse